K-ów, białaczkowy Kubuś szuka tymczasu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 12, 2010 20:59 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:
Grafik na przyszły tydzień:
18.12. sobota
1. Miszelina, akima - kot Sezam (11.00 - 13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - kot???? - transport???
2. Kinga Warmijska, Kasumi - kot Prince (15.00 - 17.00) - transport Kinga W.
3. Kasumi, Tweety - kot Dygotka, transport Tweety

19.12. niedziela
1. Miszelina, akima - kot Kminek (11.00 -13.00) - transport miszelina
13.00 - 15.00 - Domiś (Dupek) - transport Tosza
2. Kasumi, kosma_shiva - kot??? - transport???
3. Kosma_shiva, _namida_ - kot Ryfka - transport -_namida_
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie gru 12, 2010 21:00 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kasumi pisze:
kosma_shiva pisze:ja potrzebuję kogoś kto by za mnie w sobotę 18tego przyszedł na drugą zmianę.
W niedzielę mogę postać dwie zmiany

Kasumi, ty masz w niedzilę dwie zmiany, nie zamieniłabyś się?
Ty postałabyś w sobotę a ja w niedzielę dwie ??
albo ktoś inny?

Mogę się zamienić.

rewelacja!
pięknie Ci dziękuję!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 12, 2010 21:29 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety rozmawiała wczoraj z Moniką od Flipa i Flapa.
Coś kojarzę, że w sobotę ma zabrać któregoś z nich do GK.
Nie wiem, czy to jeszcze aktualne.
Tweety, jak się umawiałaś?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie gru 12, 2010 21:36 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

zapraszam na bazarek.. jak zwykle: na słodko, z procentami, i do spania:
viewtopic.php?f=20&t=121406&p=6795550#p6795550
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Nie gru 12, 2010 22:21 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

edit_f pisze:zapraszam na bazarek.. jak zwykle: na słodko, z procentami, i do spania:

trzeba mieć niezły refleks aby na bazarkach edit_f coś wyhaczyć. 8)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon gru 13, 2010 0:56 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

kosma_shiva pisze:
edit_f pisze:zapraszam na bazarek.. jak zwykle: na słodko, z procentami, i do spania:

trzeba mieć niezły refleks aby na bazarkach edit_f coś wyhaczyć. 8)

taaa, stały numer :wink:

Za kolejny aktywny weekend bardzo dziękuję :1luvu: Nie tylko galeryjny ale i ten w pubie na Kazimierzu
Kocuria, vanja - przykro mi :( . Chętnie rozpoznałabym faktyczny problem.
Ale, jak to mówią, nie samą galerią żyją ... koty :wink: , są wystawy, dzień kota, jakieś pikniki. Najbliższy, na który nas zaproszono, 28.12, która może? ze mną? :wink: Trzeba wykorzystać grudzień na maksa, potem znowu będzie posucha, do dnia kota pewnie.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 13, 2010 0:57 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

noemik pisze:Tweety rozmawiała wczoraj z Moniką od Flipa i Flapa.
Coś kojarzę, że w sobotę ma zabrać któregoś z nich do GK.
Nie wiem, czy to jeszcze aktualne.
Tweety, jak się umawiałaś?

że się zdzwonimy

Tweety

Post » Pon gru 13, 2010 7:46 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety pisze:Za kolejny aktywny weekend bardzo dziękuję :1luvu: Nie tylko galeryjny ale i ten w pubie na Kazimierzu
Ale, jak to mówią, nie samą galerią żyją ... koty :wink: , są wystawy, dzień kota, jakieś pikniki. Najbliższy, na który nas zaproszono, 28.12, która może? ze mną? :wink: Trzeba wykorzystać grudzień na maksa, potem znowu będzie posucha, do dnia kota pewnie.

Tjaaaa, ale bez galerii nie przeżyją, a od stycznia raczej posucha będzie :(

Kto wymyslił piknik w dniu roboczym?! Toż chyba dla dzieci, bo mają wolne. Ja niestety pracuję :(

Aha, przypominam, że Kocuria prosiła o zastępstwo w kociarni we środę, 22 grudnia wieczór. Kto może? Ja niestety nie dam rady, mam pracową wigilię.
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 13, 2010 9:06 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

miszelina pisze:
Tweety pisze:Za kolejny aktywny weekend bardzo dziękuję :1luvu: Nie tylko galeryjny ale i ten w pubie na Kazimierzu

Kto wymyslił piknik w dniu roboczym?! Toż chyba dla dzieci, bo mają wolne. Ja niestety pracuję :(

Aha, przypominam, że Kocuria prosiła o zastępstwo w kociarni we środę, 22 grudnia wieczór. Kto może? Ja niestety nie dam rady, mam pracową wigilię.

Beatko, to raczej w tym sensie, że nie możemy opierać życia naszych kotów tylko na GK. Bo niech komuś się coś odwidzi i wtedy nasze kociaki co zrobią? Nadal trzeba działać na wszelkich możliwych frontach.
Nam na szkoleniach standardowo opowiadają historyjkę o brokerze, który robił jedno ubezpieczenie w roku ale takie, dzięki któremu z wielkim spokojem mógł żyć cały następny - ubezpieczał dużą elektrownię. Dopóki nie zmienił się w niej dyrektor, który zmienił brokera ...
Dywersyfikacja "ryzyka" (u nas źródeł finansowania) nawet, a może szczególnie, bo chodzi o żywe zwierzęta, które chcą jeść, w naszej pracy przydaje się baaardzo.

Tweety

Post » Pon gru 13, 2010 9:37 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Ahoj, to ja z tratwy. Dzwoniła do mnie p. Ela, która adoptowała w zeszłym sierpniu (2009) Kleo (pamietacie ją?). Pani w maju przygarneła małego kocurka, od Zosi Bronowickiej, wszystko było super, ale jak mały podrósł Kleo zaczęła wpadać w depresję. Jest ponoć chuda bardzo, mało je, Pani się amrwti. Dzwoniła z pytaniem o pomoc. Wstawszy z dzwonkiem wymyśliłam: krople Bach, Bach, calm, izolowanie na ile to możliwe i zmianę weta... i jeszcze zapytanie o relanium, żeby na już Kleoście pomóc.
Kocurek jest 3 tygodnie po kastracji, ciągle przegania Kleo, chce być wszędzie gdzie właśnie ona jest... Co robić?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 13, 2010 9:45 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

feliway dla Kleo?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon gru 13, 2010 9:54 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

zapomniałam o feliway'u.
zaraz napiszę.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 13, 2010 10:05 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Kto jest dzis w kociarni i o ktorej? Mam tam do odebrania jakies bazarki (pewnie od milu)

Wiesci o Pippi:
Roman ja wybadal wczoraj wszystko jest w normie. Temp w normie, uszy ok, plucka ok, oczka ok. Nie zauwazylismy wiekszej roznicy w zachowaniu po zazyciu calego opakowania leku, wiec dzis TZ zawiezie ja na badania, wstepnie sie umowil z Romanem zeby byc ok.12.00. Wczoraj dr R zrobil jej tylko badanie cukru (Pippi byla bardzo bardzo dzielna, calym cialkiem przywarla do TZa trzymajac go lapkami jak ja doktor klul) - wyszlo w normie. Dostala tez tabletke na odrobaczenie (milbemax), doktor wyczul gazy w jelitach i na wszelki wypadek dostala. Ostatnio odrobaczalam cale towarzystwo w wakacje - przy okazji obecnosci Sabiny i jej szczepienia, ale do tej pory nie bylo nic niepokojacego, w koncu bysmy przeciez zauwazyli w kuwetach jakiegos obcego... choc tasiemce sa sprytne wiec dobrze ze dostala.

Panna od wczoraj wieczor do dzis na glodzie przed badaniami tak wiec rano miala baaardzo sluszne skumulowane pretensje o pominiecie jej. Generalnie jest z nia ok, tyle ze jest chuda i drobna. Apetyt ma niewaski, ciagle sie domaga jedzenia ale jest chudsza i jak sie ja glaszcze to czuc to pod reka :( Jest mniej energiczna niz inne koty, nie skacze po meblach jak dawniej, nie szaleje - chociaz jak jest jakas rozroba to leci i patrzy. Trzymajcie kciuki za badania.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 13, 2010 10:51 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

solangelica pisze:Kto jest dzis w kociarni i o ktorej? Mam tam do odebrania jakies bazarki (pewnie od milu)

Wiesci o Pippi:
Roman ja wybadal wczoraj wszystko jest w normie. Temp w normie, uszy ok, plucka ok, oczka ok. Nie zauwazylismy wiekszej roznicy w zachowaniu po zazyciu calego opakowania leku, wiec dzis TZ zawiezie ja na badania, wstepnie sie umowil z Romanem zeby byc ok.12.00. Wczoraj dr R zrobil jej tylko badanie cukru (Pippi byla bardzo bardzo dzielna, calym cialkiem przywarla do TZa trzymajac go lapkami jak ja doktor klul) - wyszlo w normie. Dostala tez tabletke na odrobaczenie (milbemax), doktor wyczul gazy w jelitach i na wszelki wypadek dostala. Ostatnio odrobaczalam cale towarzystwo w wakacje - przy okazji obecnosci Sabiny i jej szczepienia, ale do tej pory nie bylo nic niepokojacego, w koncu bysmy przeciez zauwazyli w kuwetach jakiegos obcego... choc tasiemce sa sprytne wiec dobrze ze dostala.

Panna od wczoraj wieczor do dzis na glodzie przed badaniami tak wiec rano miala baaardzo sluszne skumulowane pretensje o pominiecie jej. Generalnie jest z nia ok, tyle ze jest chuda i drobna. Apetyt ma niewaski, ciagle sie domaga jedzenia ale jest chudsza i jak sie ja glaszcze to czuc to pod reka :( Jest mniej energiczna niz inne koty, nie skacze po meblach jak dawniej, nie szaleje - chociaz jak jest jakas rozroba to leci i patrzy. Trzymajcie kciuki za badania.

Ja jestem od 18.00 do ok. 19.30. Dłużej nie dam rady. Kciuki trzymam.
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 13, 2010 10:53 Re: K-ów, chcesz nam pomóc -zagłosuj w ankiecie do Krakvetu

Tweety pisze:
miszelina pisze:

Beatko, to raczej w tym sensie, że nie możemy opierać życia naszych kotów tylko na GK. Bo niech komuś się coś odwidzi i wtedy nasze kociaki co zrobią? Nadal trzeba działać na wszelkich możliwych frontach.
Nam na szkoleniach standardowo opowiadają historyjkę o brokerze, który robił jedno ubezpieczenie w roku ale takie, dzięki któremu z wielkim spokojem mógł żyć cały następny - ubezpieczał dużą elektrownię. Dopóki nie zmienił się w niej dyrektor, który zmienił brokera ...
Dywersyfikacja "ryzyka" (u nas źródeł finansowania) nawet, a może szczególnie, bo chodzi o żywe zwierzęta, które chcą jeść, w naszej pracy przydaje się baaardzo.

Ja wiem, miałam na myśli jedynie to, że inne centra są już obstawione przez "konukrencję" i naprawdę szkoda byłoby stracić dodatkowe źródło utrzymania, bo jest to jednak spory zastrzyk finansowy.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]