RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 24, 2009 11:11 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

To właśnie najwazniejsz. Ma szansę na sprawna łapkę. A wybrany jest najlepszy warianr. Bez stresu codziennych dojazdów na rehabilitację. Nasz Milutek bardzo sie denerwował dojazdami autobusem. A jak sie bardzo zdenerwował to robił mu sie odczyn spastyczny łapek. I wyprostowywały sie napięte. Teraz też czasem tak mu sie robi. A cymuś będzie na miejscu, więc łatwiej znaleźc ten dobry czas.
Dalej trzymamy i czekamy na wiadomości.
Będzie dobrze:)) Wierze w to

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 24, 2009 11:43 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

właśnie rozmawiałam z Panią Doktor :)
Cynamon spokojnie przespał pierwszą noc, na swoim kocyku, potem wrocił do pieska i legowiska
je, pije, były już dwie kupy ;)
chodzi za wetką i gada, pyta, totalnie bezstresowy kotek :1luvu:
eh, moje maleństwo kochane... trzymaj się dzieciaku!

a Małgosi raz jeszcze dziękuję za miłe towarzystwo, mam nadzieję, że nie zagadałam Cię na śmierć :oops: :oops: :lol:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto lis 24, 2009 22:20 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Ach nie, bynajmniej - tyle godzin w ciszy smutno byłoby jechać!:)

Właśnie zastanawiałam się jak z malutkim... Jak będzie wiadomo jak znosi "kąpiele" - daj proszę koniecznie znać :)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto lis 24, 2009 22:50 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

dziś była magnetoterapia i fizyczne ćwiczenia czyli zginanie łapeczki, woda będzie jutro lub w czwartek, chodzi o to, by Cymek bardziej poznał wetkę i dał się rozluxniony wsdzić do wody
było najpierw na ciepło, potem elementy krioterapii, która "utrwali" rozluźnienie mięśni, nie wiem jak to wytłumaczyć - to jak z włosami po umyciu, że zimna woda utrwali to co powinno, "zamknie łuski"
Mały żre, pije i kuwetkuje, leci do pieska (york), ale pies się go boi :mrgreen:
Pani Doktor wstępnie nie widzi żadnych podstaw do amputacji, potwierdzając słowa dra Bissenika, że jeśli Cymek będzie chodził na czterech łapach to - no własnie ;) , może chodzić "kołowato", ale chodzi

możliwe, że po Olsztynie jeszcze trzeba z nim będzie poćwiczyć, chętnie to zrobię i tak potem chciałam iść na fizjoterapię zwierząt, więc zawsze coś tam już będę wiedziała więcej i wcześniej

zresztą, zobaczymy jak to będzie, czy Jaś i Małgosia ;) nadal będą chcieli wziąć Cymka ;)

xandra

Post » Wto lis 24, 2009 23:19 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Xandra - o tym myślisz 8)

http://zoopsychologia.ovh.org/zoofizjoterapia.htm

Kciukasy za dzielnego Cynamona, którego nawet pies się boi :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lis 24, 2009 23:23 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

ano, na pójście na weta już jestem za stara, a technika i nauki o krowach i kurach nie zdzierżę ;) , może coś potem poza krajem?
tylko psy i koty a rehabilitacja zwierząt ma przyszłość

xandra

Post » Śro lis 25, 2009 10:16 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

to za dobre wiadomości :piwa:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lis 25, 2009 18:19 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Z łapkami trzema, czterema, pięcioma, zdrowymi czy kulawymi - kotek jest uroczy, a nasz domek na niego czeka. Kwestia dalszej rehabilitacji i pracy z łapką jest do dogadania.. :)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Śro lis 25, 2009 19:11 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

Jaś&Małgosia pisze:Z łapkami trzema, czterema, pięcioma, zdrowymi czy kulawymi - kotek jest uroczy, a nasz domek na niego czeka. Kwestia dalszej rehabilitacji i pracy z łapką jest do dogadania.. :)

Tak to ja baaaaaaaaaardzo lubię :D :D :D :D Jaś&Małgosia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aleksandra59

Post » Śro lis 25, 2009 19:37 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

za zdrówko :ok: , czytam oczywiście na bieżąco :wink:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Śro lis 25, 2009 19:52 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

i ja czytam!!! :ok: :ok: :ok: :kotek: :kotek: :kotek: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Nieustające kciuki za łapkę i szczęśliwą adopcję!!!

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Śro lis 25, 2009 21:06 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

dzwoniłam do Dr Kaniewskiej, powiedziała że dziś już była woda+bieżnia i Cynamon ŁAZI JAK STARY KOT :D czyli na czterech łapach, jak Bóg kotom przykazał ;)
żre, pije i kuweta ;) ale to oczywiste, goni dwa psy, które mają czelność przebywać na JEGO terenie i podchodzić do JEGO Pani Doktor :D
wchodzi i schodzi po schodach pięknie, chyba śpi z doktorostwem
umówilam się na codzienne telefony koło 20-ej, na razie wieści są taki że chłopak ma ogromny potencjał "fizyczny"

xandra

Post » Śro lis 25, 2009 21:17 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

I tak trzymaj Cynamonku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Post » Śro lis 25, 2009 21:42 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

No, dobre wieści na dobry sen :D
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro lis 25, 2009 21:47 Re: RudyPoOperacjiŁapek Jedzie Na Rehabilitacje Do Olsztyna !

super :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

[poprzednia][następna]