Schron Wro - zamykamy i zakładamy nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 15, 2008 15:14

Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon lut 18, 2008 0:08

Byłam dziś w schronie.
Troszke sie podłamałam...
Same nieszczęśliwe kocie mordki.
Nie twierdzę, że wschronie koty sa szczęśliwe, ale jeszcze nigdy nie było tam az tak dużo przerażonych i smutnych kotów...

38/08
Czarny kocur przywieziony 23.01 z interwencji. Ok. 5 lat. I jednak z problemami… Dziś pani M.D. nie mówiła mi, że temu kotu nic nie jest i świetnie się czuje… Kot oberwałw tył i miał problem z tylnimi łapkami, ale jest już lepiej! Widać, że bardzo ufa karmicielce ze schronu i wręcz ją uwielbia – nie boi się, daje się głaskać i wszystko robić!
Obrazek
Oto dowód jak stoi na 4 łapkach – jeszcze się chwieje i szybko męczy, ale zawsze!
Obrazek

42/08
Czana 6 m-czna koteczka. Świeżo po sterylne, z oczami jak 5zł…
Obrazek
Obrazek

44/08
Kolejny przystojniacha – ok.6 m-czny
Obrazek
Obrazek

51/08
10 m-czna czarna koteczka z wielkimi przerażonymi oczkami…
Obrazek

52/08
Czarno-biała koteczka, ok. 8 m-czna, bardzo wystraszona…
Obrazek
Obrazek

54/08
Kot bez płci…od 3.02… Ok. 10 m-cy, pięknym czarnym umaszczeniu z białymi dodatkami. Baaaaaaaaaaardzo wystraszony/a…
Obrazek
Obrazek

59/08
Buro-biała koteczka. Taka przylepka! Baaaardzo proludzka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

62/08
Kot przywieziony z wypadku. Rokowania odnośnie jego zdrowia są ostrożne.
Obrazek
Od razu zakładam mu osobny wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2849486

63/08
1,5 roczny buro-biały men. Totalnie bezstresowy, z brzuchem do góry, czekający na mizianki
Obrazek
Obrazek

64/08
Pan i Władca – inaczej określić się go nie da. 1,5 roczny biało-rudy kocur. Trochę pewnie zawadiaka, patrząc na nos…
Obrazek
Obrazek
Obrazek

68/08
Ok. 1,5 roczny pręgowany bury przystojniacha!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

69/08
„Mincia” – 4 letnia koteczka oddana do schroniska przez właścicieli. Powód nieznany… Koteczka posiada książeczke zdrowia, w której widnieja zapisy z początku lutego na temat leczenia przeziębienia.
Obrazek
Obrazek

70/08
3 letnia buta koteczka. Jeszcze nowa i nieoswojona z obecna sytuacją, w jakiej się znalazła.
Obrazek
Obrazek

XXX
Kot/kotka? Z Walentynek…Nie znalazł/a amanta w ten dzień :(
Obrazek
Obrazek

IZOLATKA
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon lut 18, 2008 1:05

Marcjanno, zrobiłam allegro. Może coś da...

http://allegro.pl/show_item.php?item=315178780
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pon lut 18, 2008 9:12

Monisek pisze:Marcjanno, zrobiłam allegro. Może coś da...

http://allegro.pl/show_item.php?item=315178780

Dzięki Ci wielkie!
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro lut 20, 2008 13:20

Zapraszam na bazarek :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2855844#2855844

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Śro lut 20, 2008 13:34

wania71 pisze:Zapraszam na bazarek :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2855844

Jak zwykle jestes niezawodna!
:1luvu:
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon lut 25, 2008 23:29

Stan kociego baraku z niedzieli, 24 lutego.

38/08
Ten około 5 letni czarny kocur potrzebuje CIERPLIWEGO opiekuna. Trafił do schroniska po wypadku. Ma problem z czuciem w tylnej części ciała. Powoli staje na nogi (dosłownie), choć jeszcze nie chodzi. Jest bardzo zestresowany, a przez to próbuje odgrywać bardzo groźnego kota. Obłaskawiony i pogłaskany topi się jak czekolada!
Obrazek Obrazek

42/08
Znaleziona 27 stycznia 6 miesięczna czarna koteczka. Zaszczepiona i odrobaczona.
Widać, iż z godnością znosi swoja obecna sytuację..
Obrazek Obrazek Obrazek

44/08
6 m-czny biało-bury kocurek przywieziony 27 stycznia z interwencji. Obecnie w trakcie leczenia
Obrazek Obrazek

51/08
Kolejna piękna czarno-biała koteczka. Przywieziona z interwencji 1 lutego. Ma około 10 m-cy, jest zaszczepiona i odrobaczona. Bardzo wystraszona.
Obrazek Obrazek

52/08
8 m-czna czarno-biała koteczka. Przywieziona 3 stycznia z interwencji. Odrobaczona i zaszczepiona. Obecnie dochodzi do siebie po zabiegu sterylizacji.
Obrazek Obrazek

54/08
Ten kot nie ma jeszcze określonej płci. Trafił/a do schroniska 3 lutego, przywieziony/a z interwencji. Jest to piękne czarne kocisko, z białymi elementami. Bardzo wystraszona.
Obrazek Obrazek

73/08
Biało-czarna Mincia to około 4 letnia koteczka. Zaszczepiona i odrobaczona, posiada własna książeczkę zdrowia. Do schroniska trafiła 15 lutego, oddana przez właścicieli.
Obrazek Obrazek

74/08
Około 3 letnia bura koteczka. Została przywieziona z interwencji 15 lutego. Odrobaczona i zaszczepiona czeka na dom.
Obrazek Obrazek

76/08
Biała kotka z czarnymi łatkami, przywieziona z interwencji 18 lutego. Zaszczepiona, odrobaczona. W schroniskowej klatce czuje się niezwykle zagubiona, ale ufa ludziom i z zainteresowaniem podchodzi do drzwiczek.
Obrazek Obrazek

78/08
Piękny duży pręgowany bury kocur. Ma około 1,5 roku, na imię Basic i został 21 lutego oddany do schroniska. Zaszczepiony i odrobaczony.
Ma oryginalny , wyróżniający go, kształt prawego ucha.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon lut 25, 2008 23:44

Matko, zal patrzec na te gazety:((
Zero intymnosci, miejsca, zeby sie schowac. To co sie dziwic temu strachowi, przerazenu. Przeciez sa jak na widelcu. Czy nikt tam nie zna zupelnie psychiki kotow? U nas dziewczyny zalatwily budki styropianowe. Moze choc jakies pudelka. Sa takie nieduze po papierze do drukarek.
Ja wiem, ze to nie uzdrowisko i nie o to chodzi, zeby bylo im dobrze, ale do czorta [po to tam sa, zeby wlasnie bylo im dobrze, zwierzakom, nie obsludze.
Wiem, ze sa sytuacje, ze niewiele mozna ale moze jednak jak sie komus podpowie i naprowadzi to zrozumie:((

koty sliczne i jak zwykle trzymam za was kciuki.

W katowickim schronie dziewczynom naprawde udalo sie bardzo duzo i koty maja calkiem dobre jak na schronisko warunki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lut 25, 2008 23:47

Niestety to nie Katowice...
Próbowaliśmy, ale tu nic nie przejdzie :evil:
Obrazek

marcjannakape

Post » Wto lut 26, 2008 9:49

Lidka pisze:Matko, zal patrzec na te gazety:((
Zero intymnosci, miejsca, zeby sie schowac. To co sie dziwic temu strachowi, przerazenu. Przeciez sa jak na widelcu. Czy nikt tam nie zna zupelnie psychiki kotow? U nas dziewczyny zalatwily budki styropianowe. Moze choc jakies pudelka. Sa takie nieduze po papierze do drukarek.
Ja wiem, ze to nie uzdrowisko i nie o to chodzi, zeby bylo im dobrze, ale do czorta [po to tam sa, zeby wlasnie bylo im dobrze, zwierzakom, nie obsludze.
Wiem, ze sa sytuacje, ze niewiele mozna ale moze jednak jak sie komus podpowie i naprowadzi to zrozumie:((

koty sliczne i jak zwykle trzymam za was kciuki.
W katowickim schronie dziewczynom naprawde udalo sie bardzo duzo i koty maja calkiem dobre jak na schronisko warunki.

Nic dodać, nic ująć :(

W naszym schronisku koty mają boksy wyłożone kołdrami, kocami, w koszach i na legowiskach są poduchy. Te, które siedzą w klatkach mają kuwety, jako posłanka poduszki, stare ciuchy, swetry (to, co ludzie przynoszą do schroniska). Po prostu płakać się chce jak się widzi te klatki, a w nich te przerażone koty. Piękne, kochane mordki :(
U nas można, w Katowicach można...
najbardziej boli, że to głównie brak dobrej woli, serca, wyobraźni, a nie brak możliwości...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lut 26, 2008 10:26

pisiokot pisze: najbardziej boli, że to głównie brak dobrej woli, serca, wyobraźni, a nie brak możliwości...

właśnie :(
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon mar 03, 2008 15:21

Stan kociego baraku z niedzieli, 2 marca.

???
Maleńka koteczka, ok. 5-6 m-cy. Nie ma numeru, ani daty przyjęcia, ale przyjmowała leki:
26.02.08 - betamox, tolfine(?), dexasone
28.02.08 - betamox, dexasone
Ponoć dziś miała mieć robione RTG... Dzwoniłam przed chwilą - jeszcze nie ma gotowego zdjęcia...
Koteczka ma prawdopodobnie połamaną miednicę :(
Mimo wszystko bardzo ciekawska i rzytulasta buraska...
Obrazek

38/08
Głaskałam go!!!!!!!!
A on taki niby goźny i złym wzrokiem patrzył gdy robiłam mu zdjęcia... Ale pokonałam strach i kot okazał sie słodzio :love:
Ten około 5 letni czarny kocur potrzebuje CIERPLIWEGO opiekuna. Trafił do schroniska po wypadku. Ma problem z czuciem w tylnej części ciała. Powoli staje na nogi (dosłownie), choć jeszcze nie chodzi. Jest bardzo zestresowany, a przez to próbuje odgrywać bardzo groźnego kota. Obłaskawiony i pogłaskany topi się jak czekolada!
Obrazek
Obrazek Obrazek

42/08
Znaleziona 27 stycznia 6 miesięczna czarna koteczka. Zaszczepiona i odrobaczona.
Widać, iż z godnością znosi swoja obecna sytuację..
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

44/08
6 m-czny biało-bury kocurek przywieziony 27 stycznia z interwencji. Obecnie w trakcie leczenia
Obrazek
Obrazek Obrazek

51/08
Kolejna piękna czarno-biała koteczka. Przywieziona z interwencji 1 lutego. Ma około 10 m-cy, jest zaszczepiona i odrobaczona. Bardzo wystraszona.
Obrazek
Obrazek Obrazek

52/08
8 m-czna czarno-biała koteczka. Przywieziona 3 stycznia z interwencji. Odrobaczona i zaszczepiona. Obecnie dochodzi do siebie po zabiegu sterylizacji.
Obrazek
Obrazek Obrazek

54/08
Ten kot nie ma jeszcze określonej płci. Trafił/a do schroniska 3 lutego, przywieziony/a z interwencji. Jest to piękne czarne kocisko, z białymi elementami. Bardzo wystraszona.
Obrazek
Obrazek Obrazek

73/08
Biało-czarna Mincia to około 4 letnia koteczka. Zaszczepiona i odrobaczona, posiada własna książeczkę zdrowia. Do schroniska trafiła 15 lutego, oddana przez właścicieli.
Obrazek
Obrazek Obrazek

78/08
Piękny duży pręgowany bury kocur. Ma około 1,5 roku, na imię Basic i został 21 lutego oddany do schroniska. Zaszczepiony i odrobaczony.
Ma oryginalny , wyróżniający go, kształt prawego ucha.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

90/08
Nowy nabytek z 1 marca. Jeszcze bez określonej płci. Baaaaardzo wystraszone kocisko :(
Obrazek Obrazek

???
Kolejna koteczka. Czarno-biała, również z 1 marca.
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon mar 03, 2008 15:46

Biedactwa :(
Marcjanna, jak u Was idą adopcje ?
Obrazek

pisiokot

Post » Pon mar 03, 2008 15:55

pisiokot pisze:Biedactwa :(

"Prywatne" całkiem dobrze -. znaczy sie fundacyjne (www.kociezycie.pl)

Ale ze schroniskiem jest ... różnie :roll: . Ludzie dzwoniący do nas mówią, że schronisko twierdzi, iż nie ma kotów do adopcji, albo ma tylko jednego :?

To juz nie pierwszy raz...
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon mar 03, 2008 18:26

marcjannakape pisze:
pisiokot pisze:Biedactwa :(

"Prywatne" całkiem dobrze -. znaczy sie fundacyjne (www.kociezycie.pl)

Ale ze schroniskiem jest ... różnie :roll: . Ludzie dzwoniący do nas mówią, że schronisko twierdzi, iż nie ma kotów do adopcji, albo ma tylko jednego :?
To juz nie pierwszy raz...

Wierzyć się nie chce :(
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]