PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 16, 2012 12:18 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Witajcie,
przestańmy proszę już osądzać ludzi, spróbujmy się skupić na tym, co może być Łezkowi.. a na szczęście z Łezkiem jest trochę lepiej - jest żywszy, ma apetyt.. Sylwia cały czas go obserwuje i z troską i zaangażowaniem się nim opiękuje.

Co do naszych rozliczeń to:

Wpływy:
Nie zaksięgowaliśmy żadnego nowego przelewu, także wpływy to cały czas 280zł
+ specjalna karma dla Łezka od Blue :D

Koszty:
Do tych, które podałam w ostatnim mailu doszedł lek zalecony przez weterynarz:
- Oridermyl - małe opakowanie 45zł

Razem z poprzednimi kosztami wydaliśmy 165zł

Podsumowując wpływy i koszty - zostaje nam 115zł na dzień dzisiejszy.

Lincospectin i Biotyl oraz m.in. strzykawki mieliśmy z zapasów, więc tego nie doliczamy, a także jedzonka które kupiliśmy dla naszych kotów, które są u Sylwi.

Pozdrawiam i 3majcie się
Stowarzyszenie Adoptuj Mnie

- ratujemy bezdomne zwierzęta
- zapewniamy tymczasową opiekę
- leczymy i sterylizujemy
- oddajemy zwierzęta do adopcji w “dobre ręce”
- udzielamy fachowych porad opieki

Strona internetowa
Fan Page

Natalia_SAM

Od: Śro lis 14, 2012 10:26

Post » Pt lis 16, 2012 13:06 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

wiec ...tak jak obiecalam wpłace dzis 100 ...w takim razie karmy nie wysyłam jak Blue w tej kwiesti sie o Łezka zatroszczyła:)
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 13:43 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

agula76 pisze:wiec ...tak jak obiecalam wpłace dzis 100 ...w takim razie karmy nie wysyłam jak Blue w tej kwiesti sie o Łezka zatroszczyła:)

Ja tak od razu napiszę że nie jestem w stanie sfinansować zbyt dużej ilości karmy a jest ona droga - jeśli masz możliwość coś dosłać to na pewno się nie zmarnuje, podejrzewam że Łezka będzie jeszcze długo jej potrzebował.
Jestem też w trakcie dogadywania się z Sylwią na pw czy te pieniądze na karmę wysłać czy jednak wpłacić wetce - a karma będzie kupiona przez stowarzyszenie z pieniędzy które wpłynęły.
Osobiście, z powodu zagrożenia pp wolałabym do domu Łezka nie zawitać - chyba że spotkamy się gdzieś na mieście.
Niech już Sylwia zdecyduje :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt lis 16, 2012 13:50 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Blue pisze:
agula76 pisze:wiec ...tak jak obiecalam wpłace dzis 100 ...w takim razie karmy nie wysyłam jak Blue w tej kwiesti sie o Łezka zatroszczyła:)

Ja tak od razu napiszę że nie jestem w stanie sfinansować zbyt dużej ilości karmy a jest ona droga - jeśli masz możliwość coś dosłać to na pewno się nie zmarnuje, podejrzewam że Łezka będzie jeszcze długo jej potrzebował.
Jestem też w trakcie dogadywania się z Sylwią na pw czy te pieniądze na karmę wysłać czy jednak wpłacić wetce - a karma będzie kupiona przez stowarzyszenie z pieniędzy które wpłynęły.
Osobiście, z powodu zagrożenia pp wolałabym do domu Łezka nie zawitać - chyba że spotkamy się gdzieś na mieście.
Niech już Sylwia zdecyduje :)

ja juz pieniazki wpłaciałam...wiec zdecydujecie co z tym zrobicie ....leczenie na pewno jeszcze troche kasy pochłonie ...a na koncie ponad 100 :cry:
paczuszke Łezkowi z dobrym żarełkiem postaram sie jeszcze zorganizowac..
Blue ...co proponujesz?? suche, mokre??? ja mysłałam o recoverach...a suche???

Jaga wpłaci w poniedziałek 50 zł...jest chora nie moze wyjsc z domu- dzieki JAGA :1luvu:
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 14:38 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

A ja wszystkim bardzo dziękuję.

Łezek już po kroplówce i zastrzykach - dzielnie wszystko znosi.
Po wszystkim pobiegł do miski i zjadł pół saszetki i poszedł sobie obrażony, że go tak wymęczyłam :)

Sylwia1701

Od: Nie lis 11, 2012 22:12

Post » Pt lis 16, 2012 14:47 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Sylwia1701 pisze:A ja wszystkim bardzo dziękuję.

Łezek już po kroplówce i zastrzykach - dzielnie wszystko znosi.
Po wszystkim pobiegł do miski i zjadł pół saszetki i poszedł sobie obrażony, że go tak wymęczyłam :)

żarloczek kochany ....Sylwia a te drgawki pojawiaja mu sie jeszcze o których pisałas wczesniej???
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 16:15 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

agula76 pisze:żarloczek kochany ....Sylwia a te drgawki pojawiaja mu sie jeszcze o których pisałas wczesniej???

Nie już nie :mrgreen:

Sylwia1701

Post » Pt lis 16, 2012 16:24 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Sylwia1701 pisze:
agula76 pisze:żarloczek kochany ....Sylwia a te drgawki pojawiaja mu sie jeszcze o których pisałas wczesniej???

Nie już nie :mrgreen:

hm...to może rzeczywiscie przechodził lekka postac pp....drgawki sa wtedy u kociaków przy dużym spadku temeratury:( a skoro juz nie ma ....
to chciałabym wierzyc ,że najgorsze za nim...był opisany ostatnio na forum przpadek kota szczepionego , który łagodnie przechodził pp ..skonczyło sie tylko na biegunce ....brak apetytu...dopiero po 2 miesiącach własciela zaniepokoiło, kot zaczął chodzic jak pijany...
tak mu niestety zostało :(
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 16:51 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Ja wierzę, że wszystko będzie ok :)

Sylwia1701

Post » Pt lis 16, 2012 16:54 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Sylwia1701 pisze:Ja wierzę, że wszystko będzie ok :)

ja tez...ma dobra opieke:) trafił do dobrej wetki....i tyle kciuków :ok: :ok: :ok: :ok: nie moze byc inaczej

jeszcze tylko prosiłabym o wpłate jakichkolwiek grosików zeby zdiagnozowac ŁEZKA i zastosowac leczenie....
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 17:19 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Rozmawiam teraz z Panią doktor.

Sylwia1701

Post » Pt lis 16, 2012 17:43 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

:?: :?: :?:
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 17:57 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Więc tak:

Mam zbierać kupy wszystkich kotów w stadzie do niedzieli i oddać do labwetu, żeby zrobić test na pasożyty m.in lamblię.

Do tego powinnam podać TFX na wzmocnienie - wszystkim (mam 6 kotów w domu).

I w poniedziałek będziemy rozmawiać dalej.
Brat Łezka ma mocno zaczerwienione dziąsła :cry: to chyba to samo :(
Moja kicia wygląda najlepiej.
Dzikusy sobie nie dają sprawdzić :(

Sylwia1701

Post » Pt lis 16, 2012 17:59 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

:cry:
agula76

Post » Pt lis 16, 2012 18:02 Re: PROSZE O POMOC-ŁEZEK MUSI ZYC

Płakać mi się chce!
Ten lek sporo kosztuje, a tam jest chyba 9 kapsułek - a wypadałoby to podać więcej niż raz :/
Znów dojdą badania z labwetu, wizyta w poniedziałek 45zł...

Moje kicia już miała gorączkę po pp, nie wiem już co myśleć :(

Sylwia1701

[poprzednia][następna]