Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Rybojadek pisze:W dniu dzisiejszym poszłam na spacer z córką i po drodze znalazłyśmy kota. Było to w Poznaniu na Winogradach na os.Zwycięstwa.Kotek jest szary pręgowany w jaśniejszym umaszczeniu.Zielone oczy.Kotek zadbany, wykastrowany ale trochę wychudzony musiał się jakiś czas błąkać. Podchodził do ludzi i prosił żeby go zabrać. Grzeczny , widać że był dobrze traktowany,od razu też zasiedlił mój tapczan. Bardzo mi go szkoda pewnie komuś zginął. Kilka dni temu widziałam ogłoszenie na przystanku przy al,Solidarności że komuś kotek oknem uciekł ale już tego ogłoszenia nie ma.To chyba było na os. Przyjaźni. Weterynarz na Mieszka nic nie wie. Nie znalazłam ogłoszeń w necie. Nikt nie zgłaszał też w schronisku. Myślę że to kotek kogoś z okolicznych osiedli. Czyli Zwycięstwa, Przyjaźni,Wichrowe Wzgórza,Pod Lipami . Może to kotek jakiejś starszej osoby która z neta nie korzysta. Pewnie nakleję jakieś ogłoszenia min. w Kauflandzie. Na razie zamieściłam ogłoszenie na Gumtree i utracone.Może ktoś z Państwa zna jakiś okolicznych dokarmiaczy kotów z Winograd którzy mogli by coś wiedzieć czy komuś kotek w ostatnim czasie nie zginął. Sama mam kilka zwierzaków i ich zaginiecie to by była tragedia.Proszę o pomoc okolicznych kociarzy i wszystkich którzy mogą pomóc w odnalezieniu opiekuna i doprowadzeniu do szczęśliwego zakończenia.kontakt do mnie superniko@interia.pl
valeria pisze:24 czerwca zaginął kot - duży, czysty, czarno - biały (typ "pingwin"), wykastrowany kocur. Ma osiem lat. Jest mądrym, domowym kotem wychodzącym, ale raczej nietowarzyskim.
Reaguje na swoje imię - Misiu.
Szukałam w okolicy -nie było śladów wskazujących, że mogło się coś wydarzyć.
Może ktoś ma jakieś wiadomości albo rady?
Pozdrawiam,
valeria pisze:24 czerwca zaginął kot - duży, czysty, czarno - biały (typ "pingwin"), wykastrowany kocur. Ma osiem lat. Jest mądrym, domowym kotem wychodzącym, ale raczej nietowarzyskim.
Reaguje na swoje imię - Misiu.
Szukałam w okolicy -nie było śladów wskazujących, że mogło się coś wydarzyć.
Może ktoś ma jakieś wiadomości albo rady?
Pozdrawiam,
mikorika pisze:Podnoszę. Dzisiaj muszę kota do schroniska zawieźć, więc może jakaś dobra dusza go weźmie na tymczas???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 89 gości