cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 17, 2011 17:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Herzpl, tak, to Romcia byla na kociarni. Ja też siedziałam z nia na rękach a Ona mruczała i wpychała sie na kolana.
Basia, Romcia to super kot i trafi na super ludzi!
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Sob wrz 17, 2011 17:27 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

herzpl pisze:slicznie wyglada ostatnio jak ja widzialam bylo gozej,ale wzielam ja na rece i nie bala sie tylko mruczala bo to ona byla na kociarni i ma zgrubienie po zastrzykach :?:

Tak to Romcia jest u mnie w DT, na kociarni nie dała by rady, bo jej stan bardzo sie pogarszał. Czasem mruczy, ale by to osiagnąć trzeba się bardzo postarać. Panicznie boi się ludzi, zwija się w kłębuszek i napina mięśnie :( Moja matka była w szoku, bo pierwszy raz widziała kota, który jest tak wylękniony. Z resztą Ja też pierwszy raz widzę kota w takim stanie psychicznym. Wyciągam rękę a ona natychmiast przyjmuje pozycję "kłębuszka". :roll:
Po zgrubieniu nie ma już prawie śladu, jeszcze tylko taka maleńka grudka został.
Obecnie ma zapalenie ucha i wciąż trzyma główkę przekrzywioną na lewo. :?
MIKUŚ

Post » Sob wrz 17, 2011 18:12 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:slicznie wyglada ostatnio jak ja widzialam bylo gozej,ale wzielam ja na rece i nie bala sie tylko mruczala bo to ona byla na kociarni i ma zgrubienie po zastrzykach :?:

Tak to Romcia jest u mnie w DT, na kociarni nie dała by rady, bo jej stan bardzo sie pogarszał. Czasem mruczy, ale by to osiagnąć trzeba się bardzo postarać. Panicznie boi się ludzi, zwija się w kłębuszek i napina mięśnie :( Moja matka była w szoku, bo pierwszy raz widziała kota, który jest tak wylękniony. Z resztą Ja też pierwszy raz widzę kota w takim stanie psychicznym. Wyciągam rękę a ona natychmiast przyjmuje pozycję "kłębuszka". :roll:
Po zgrubieniu nie ma już prawie śladu, jeszcze tylko taka maleńka grudka został.
Obecnie ma zapalenie ucha i wciąż trzyma główkę przekrzywioną na lewo. :?

no to super :ok: a czemu yak przekrzywia lebek? to ciekawe moze dlatego ze ja ja z klaty wyciaglam i nie miala jak sie schowac ale naprawde jak jej masowalam kark to mruczala :?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob wrz 17, 2011 18:37 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Będąc pod taką troskliwą opieką z Romcią może być już tylko lepiej ........... :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie wrz 18, 2011 9:53 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Klakson - tymczasiak Martynki zmierza właśnie na swoje nowe włoście :)
Trzymamy kciuki za nowy domek i czekamy na relację Martyss :ok:
MIKUŚ

Post » Nie wrz 18, 2011 11:01 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

nasz Franio ma się coraz lepiej, zajada jak szalony i już widzę, że ciałka nabiera bo już aż tak mocno nie czuć kości pod palcami
jest taki słodki, pieszczoch mały
tak się cieszę, że go mamy

żeby każdy kot znalazł swój domek :) :ok:

zanka205

Od: Wto wrz 13, 2011 0:21

Post » Nie wrz 18, 2011 11:16 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Klakson już na swoich włościach.
Z relacji Martyny:
Został bardzo dobrze przyjęty przez pozostałe 2 koty stacjonarne :P Od razu przykleił się do Nowej Dużej. Myślę że będzie mu tam naprawdę dobrze :) 8)

Życzymy sobie więcej takich adopcji :kotek:
MIKUŚ

Post » Nie wrz 18, 2011 11:33 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

GRAFIK - kiedy kto może :mrgreen:

19.09 /pn/ Martyss Mikuś
20.09 /wt/.......... .......
21.09 /śr/ ......... Martyna
22.09 /czw/ ...... ........
23.09 /pt/ ......... .........
24.09 /sb/ Martyss Mikuś
25.09 /ndz/ ........ .........
MIKUŚ

Post » Nie wrz 18, 2011 14:06 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

zanka205 pisze:nasz Franio ma się coraz lepiej, zajada jak szalony i już widzę, że ciałka nabiera bo już aż tak mocno nie czuć kości pod palcami
jest taki słodki, pieszczoch mały
tak się cieszę, że go mamy

żeby każdy kot znalazł swój domek :) :ok:

Cieszę się, zwłaszcza że to najpiękniejszy gatunek kota :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie wrz 18, 2011 14:09 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Basia, ja kiedys tez spotkalam taka kicie nieziemsko przestraszona, to byla kotunia malenka, kilkumiesieczna, z dzialek, postrzelona kilkakrotnie z wiatrowki... nic wiec dziwnego, ze wzieta na rece lepek kulila mi pod pache i drzala. :roll: Jak ja trzymalam na rekach i mizialam delikatnie, to chcialo mi sie wyc i plakac nad jej losem, nad tym, co ja spotkalo... To bylo straszne, kotunia tak panicznie sie wszystkiego bala, ludzi, a jednoczesnie pozwalala sie brac na rece, ale to tylko dlatego, ze bylo jej obojetne juz, co sie wydarzy, juz jej wszystko jedno bylo, przyjmowala biernie co los dal... :roll: :cry:
Teraz ma DS u ludzi, ktorym mozna zaufac, ktorzy pokazali jej, ze nie kazdy czlowiek jest zly, ze czlowiek moze kojarzyc sie kotu dobrze... Potrzeba bylo do tego sporo czasu, ale wierze, ze i z Romcia sie uda :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie wrz 18, 2011 16:13 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:GRAFIK - kiedy kto może :mrgreen:

19.09 /pn/ Martyss Mikuś
20.09 /wt/.......... .......
21.09 /śr/ ......... Martyna
22.09 /czw/ ...... ........
24.09 /sb/ Martyss Mikuś

ja poprosze od wtorku do czwartku na rano :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie wrz 18, 2011 16:45 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Olu właśnie tak samo było z robą już jej wszystko jedno było. Wiem że trzeba czasu, bo nawet już nie zdrowie jak bariera psychiczna (u ROmy) jest ciężkim orzechem do zgryzienia. Wierzę że wcześniej czy później odzyska zaufanie do ludzi. U mnie nic jej nie grozi, no może czasem ryknę jak zastane w domu rozpierduchę na maksa.....Tak jak to ostatnio we wtorek bodajrze.....wracam do domu, a tu cała podłoga zalana.....3 l wody z fontanny tryskały sobie po podłodze a kociaki szczęśliwe, zwłaszcza Sofiśka która wode uwielbia. :twisted: (pewnie to jej sprawka była). Inne z kolei latały jak poparzone, a Roma leżała w tej wodzie i nie wiedziała co robić....Popłakałam się,omę wysuszyłam, pokój posprzatałam i poskładałam fontanne i wciąż działa :ok:
MIKUŚ

Post » Nie wrz 18, 2011 16:59 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Oki. Marta wpisuję:)
MIKUŚ

Post » Nie wrz 18, 2011 17:01 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

GRAFIK - kiedy kto może :mrgreen:

19.09 /pn/ Martyss Mikuś
20.09 /wt/ Herzpl .......
21.09 /śr/ Herzpl Martyna
22.09 /czw/ Herzpl ........
24.09 /sb/ Martyss Mikuś

Kto, kto....kto jeszcze ????
MIKUŚ

[poprzednia][następna]