.Azja i Olaf szukają wspólnego domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 06, 2011 9:58 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

Obecność Azji powinna przede wszystkim pomóc Olafowi.
On zawsze bardziej potrzebował Azji niż Azja Olafa.
Nawet w schronisku tak było.
Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lis 06, 2011 11:09 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

Azia musi ochłonąć,
zgupiał, za dużo zmian
przecież on w ogóle nie syczy :twisted: :twisted:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lis 06, 2011 11:35 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

:ok: :ok: :ok: Może Azjatek troszkę się boczy, że go Olaf " zostawił" na tak długo samego ale chyba szybciutko mu wybaczy. teraz to już może być tylko lepiej :D
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Nie lis 06, 2011 12:18 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

mata_hari pisze:To jeszcze ja na chwilkę, wybaczcie - na razie bez zdjęć... Odebrałyśmy Azję między 17 a 18stą, trochę miałyśmy obsuwę czasową :oops Dzięki Magda :wink: pozdrawiam... Byłam w domu dopiero o 20.30 a tu jeszcze dziecko szło spać i zamieszanie...

Azjatek podobno bardzo się zakolegował z tą kocią panną powyżej... ale cóż było robić... Trochę miauczał podczas drogi ale był cały czas uspokajany głaskami forumowej hanelki (też pozdrawiam:)).

Natomiast w domu... Olaf na jego widok się rozmiauczał, wyglądał jakby go poznał... Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, niby wiedziałam wcześniej, że jego reakcja na inne koty jest ok, ale myślałam, że będzie gorzej. W ogóle nie fuka na Azję - czyli to nie jest obcy dla niego :D Łazi za nim, wącha, szuka, patrzy, pomiaukuje...

Natomiast Azja obszedł kąty, zainteresowało go jedzenie :roll: Olafa, potem jednak schował się pod szafą i jak tylko Olaf się zbliżał to Azja fukał - cała seria fuków 8O
Wszystkim daje się dotknąć, dał się wziąć, mruczy, nadstawia do głaskania (chociaż też już mu się coś pomerdało i przedtem fuknął) ale Olaf go... delikatnie mówiąc na razie średnio interesuje... a wręcz irytuje. Musi chyba chłopak ochłonąć.

Potem wstawię fotki...
Głaskanie Azji było wielkim zaszczytem :)
Cieszę się Was poznałam, pozdrawiam.

Biedne kociska. Tyle dzieje się w ich życiu i nic nie zależy od nich.
Trzymam kciuki za szybki powrót do normalności. :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 06, 2011 13:49 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

Duszek686 pisze:Obecność Azji powinna przede wszystkim pomóc Olafowi.
On zawsze bardziej potrzebował Azji niż Azja Olafa.
Nawet w schronisku tak było.
Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej

Zgadzam się - też tak myślę. Olaf ma w Azji oparcie a Azja jest w stanie zakolegować się z każdym kotem, ale najbardziej lgnie do człowieka.

A oto fotki z pierwszych chwil spotkania

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Sorki, był trochę bałagan w domu bo TŻ siedział z dzieckiem cały dzień :wink:

Dziś już nie fukali na siebie (Olaf wczoraj jeszcze fuknął na Azję ale to chyba już mu się po prostu udzieliło). Azja siedzi w jednej szafie - i raczej nie wychodzi, chyba, że się go zawoła - na głaski wychodzi, zrobi siusiu, pochrupie jedzenie ale na dalszą część mieszkania się nie zapuszcza jak widzi Olafa i wraca do kryjówki. Olaf teraz też siedzi w drugiej szafie :roll: Potem pewnie wyjdą, jak wyjdziemy z domu...

mata_hari

Od: Czw wrz 15, 2011 13:17

Post » Nie lis 06, 2011 14:04 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

Strasznie kochane koty. Teraz tylko DS wypatrywać :D Trzymam mocno kciuki

Miya2

Post » Nie lis 06, 2011 15:40 Re: Kiedy kot traci imię...Azja w Łodzi, Olaf w W-awie

Fajnie by było gdyby razem dom znaleźli
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie lis 06, 2011 22:29 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Wyglądało jakby tylko Olaf wyległ podczas naszej nieobecności bo leżał na kanapie kiedy wróciliśmy wieczorem a Azja wyszedł z kryjówki dopiero jak przyszliśmy... Potem już przy nas dużo chodził, zwiedzał, pchał się do wszelkich szaf w pokoju i do córki łóżka :roll:
Nie fuka już na Olafa ale nadal niezbyt podoba mu się wizja tego kota w promieniu 1 metra od siebie... Olaf za nim łaził i nawet ocierał się o niego, mrauczał coś do niego a Azja starał się jak mógł go OLAĆ!

Za to Azjatek pomiziany mrauczy dziś i grucha jak najęty! To jest takie śpiewne gruchanie, zakończone czymś w rodzaju... piśnięcia... boskie :1luvu:

olafen pisze:Fajnie by było gdyby razem dom znaleźli

Koniecznie - ze względu na Olafa - raczej powinni razem... Azja jest boski... jeden kot do miziania + drugi w pakiecie (nie narzucający się) :mrgreen:

mata_hari

Post » Nie lis 06, 2011 22:30 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Daję Azji jeszcze trzy dni na pokochanie Olafka :twisted:
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lis 07, 2011 8:04 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Biedny Olaf,mam nadzieję że Azja szybko przestanie się boczyć na niego i będą sobie razem spać i bawić się. :ok: :ok: :ok:Kibicuje kotkom z całego serca, są przewspaniałe.

Miya2

Post » Pon lis 07, 2011 19:15 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Ja też im kibicuję i trzymam kciuki za wspólny dla nich domek :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto lis 08, 2011 9:43 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Ja też się dołączę, a co! :) :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 08, 2011 10:14 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Olaf ociera się o Azję tak, że go mało co nie przewróci :lol:
Azja powoli kapituluje, odwraca się i ucieka dopiero jak Olaf wkłada mu ogon do oczu :wink:

mata_hari

Post » Wto lis 08, 2011 10:23 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

Olaf kocha Azję i jest szczęśliwy że znowu są razem :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 08, 2011 10:26 Re: Kiedy kot traci imię...Azja i Olaf znów razem, szukają domu

magdaradek pisze:Olaf kocha Azję i jest szczęśliwy że znowu są razem :1luvu:

no! :1luvu: :ok:
jak chłopak odżył przy kumplu!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

[poprzednia][następna]