ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro sie 17, 2011 12:41 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

aktualna lista sierpniowa

1. Pimpusia brak dt Obrazek Obrazek
kontakt Anna61
viewtopic.php?f=1&t=116775&start=1170[/quote]

2. kociaki u Anny Rylskiej- 6 maluszków
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek - dt Anna Rylska
viewtopic.php?f=1&t=129406&hilit=brwin%C3%B3w&start=60
3. Kefirek Obrazek - dt missieek
viewtopic.php?f=13&t=131799

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sie 18, 2011 10:11 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

andzelika1952 pisze:Bardzo dziękuję za pomoc finansową na leczenie Hani od Klubu Kotków Niewidzących i Niedowidzących z Miau
- 80,00zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bardzo Wam dziękujemy :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 18, 2011 16:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

dopisuję nowych kandydatów, także zabranych z cmentarza brwinowskiego, oto aktualna lista :

kontakt Anna61

4. Puszek i Kłaczek Obrazek - dt iskra666
viewtopic.php?f=1&t=131794

alessandra

Post » Czw sie 18, 2011 18:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Kłaczek i Puszek pięknie dziękują za umieszczenie ich na liście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jutro Puchowe oko będzie operował dr P.Stefanowicz
[właśnie właśnie.. dr Stefanowicz nie przyjmuje już w Arce.. aktualnie przyjmuje w lecznicy Retina na Rolnej 1 w Krakowie :) ]

Kciuki wielkie proszę za szkraba ! ja już mam żołądek w gardle 8O

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw sie 18, 2011 21:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pt sie 19, 2011 8:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Niestety muszę się do Was znów zgłosić z prośbą o wsparcie. I to znów potrójnie...

1. Nadal nie udało nam się zwrócić do końca długu za operację Małgosi, kotki z nowotworami sutka wziętej z Modlina. Kotka ma prawdoodobnie pourazowo zapadniętą gałkę i tendencję do entropium - co jakiś czas trzeba to pewnie będzie reoperować żeby w ogóle miała szansę na to oko widzieć.

Obrazek

2. Mila - kotka, która pewnego dnia wróciła bez oka. Uprzejmy weterynarz zaproponował uśpienie jej, bo po co ma łazić taka bura i bez oka. Po pewnym perypetiach kotka trafiła do mnie, szuka lepszego tymczasu, który będzie mógł poświęcić jej więcej uwagi. Mila po prostu kocha człowieka. W tym tygodniu pusty oczodół został oczyszczony i zaszyty, znów "na krechę":

Obrazek

3. Kosmita - kot, który próbował chyba strzelić baranka jadącemu samochodowi. Bo próbuje strzelać baranki wszystkim i wszystkiemu. Dość kiepsko poskładany w lecznicy do której trafił nadal nie potrafi jeść samodzielnie. Czekają go w związku z tym jeszcze jakieś operacje. Trwa też walka o oko (to chwilowo zaszyte), ale niestety rokowania są kiepskie. Dotychczasowy właściciel kota postanowił go uśpić, bo miał dość tej walki. Przejęłam zwierzaka, ale potrzebuję wsparcia, również finansowego...

Obrazek
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sie 21, 2011 17:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Podniosę ślepaczki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 21, 2011 22:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Podnoszę i mam nadzieję, że Wam się uda.U nas też zatrzęsienie zwierzątek.. funduszy brak. niestety..

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pon sie 22, 2011 11:14 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

kontakt Anna61

4. Puszek i Kłaczek Obrazek - dt iskra666
viewtopic.php?f=1&t=131794

5. Małgosia, Mila i Kosmita - dt jopop
ObrazekObrazekObrazek

martwi mnie,że mamy mało funduszy, a sierpień wyjątkowo obfituje w przykre przypadki, nie wiem, co się dzieje,że tyle jest bólu i cierpienia :(
zobaczymy mamy w skarbonce, AgaPap powinna pojawić się wkrótce, dziś jej kocia ma poważna operację usuwania guza,który umiejscowił sie gdzieś za uchem(kocia wiekowa i po wielkich przejściach -miała złamany mostek, źle zrośnięty, ma kłopoty z oddychaniem-zanim trafiła do schronu, a stamtąd do Agi) więc nie będę jej niepokoić,wielkie kciuki trzymam za tę operację i za nasze ślepaczki, które potrzebuja wsparcia i leczenia, a z resztą pomyślimy :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Wto sie 23, 2011 11:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

dziewczyny, gdzie (czy jest osobny wątek) są jakieś porady, jak uczyć niewidomego kociaka samodzielności, jak pokazywać mu teren itp.? przepraszam, że jestem lakon.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 23, 2011 12:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

lutra pisze:dziewczyny, gdzie (czy jest osobny wątek) są jakieś porady, jak uczyć niewidomego kociaka samodzielności, jak pokazywać mu teren itp.? przepraszam, że jestem lakon.

sam się nauczy, przynajmniej mój sam się nauczył :)

ważne jest, żeby nie przestawiać zbyt często mebli (krzesła, fotele), żeby mógł zapamiętać co gdzie stoi.
ja przez pierwszy dzień pilnowałam mojego, żeby mu kuwetę pokazać - przyniosłam smarkacza z działki i lał pod drzwiami od balkonu. ale jak tylko raz mi się udało sikającego przenieść do kuwety to od razu wiedział.

no i pewnie trochę zależy też od wieku kota i tego, czy kiedyś widział - takim chyba jest trudniej...

ale wbrew pozorom niewidomy kot nie jest kotem specjalnej troski :)

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Wto sie 23, 2011 12:08 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

lutra pisze:dziewczyny, gdzie (czy jest osobny wątek) są jakieś porady, jak uczyć niewidomego kociaka samodzielności, jak pokazywać mu teren itp.? przepraszam, że jestem lakon.

Uwazam,ze przez kilka dni powinien miec ograniczona przestrzeń...U mnie np.koty po przywiezieniu zamykałam w sypialni.Tam stawiałam kuwetke i miseczki z jedzionkiem i piciem.Jak juz sie zadomowił to otwierałam drzwi, wpuszczałam moje koty i slepaczek powoli wychodził na "salony'chociaz Lepek niewidomy w 1 dzień juz smigał po parterze jakby od zawsze z nami mieszkał :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 23, 2011 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

dzięki, nasza {?} mała Faja ma ok. 5-6 tygodni i oczy wyżarte przez kk. Według obliczeń szanse na to, że kiedyś widziała są równe 0. mieszka w klatce z siostrą, której oczy dało się uratować. Faja na rękach jest wyluzowana, tuli się, mruczy i daje brzuch, a w klatce zamyka się w sobie, jakby nie wiedziała, co się dzieje... ale może oczekuję zbyt wiele i zbyt szybko (to ostatnie na pewno).
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 23, 2011 12:11 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

i jeszcze jedno, jak szukacie domów dla takich (wyjątkowych) kotów? czy one w ogóle mają szanse? wiem, że niby każdy ma, ale pierwszy raz stanęłam w obliczu takiego kociego nieszczęścia.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 23, 2011 12:16 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

lutra pisze:i jeszcze jedno, jak szukacie domów dla takich (wyjątkowych) kotów? czy one w ogóle mają szanse? wiem, że niby każdy ma, ale pierwszy raz stanęłam w obliczu takiego kociego nieszczęścia.

Taka malutka najlepiej wyadoptowac w dwupaku z rodzeństwem.mALEŃSTWO POWINNO MIEC BEZPIECZNY DOM....BO TO SKOCZNE,NIE UMIE WYMIERZYC ODLEGŁOSCI ,DLATEGO TRZEBA UWAZAĆ(NP.SKOKI Z WERSALKI).Mój Lepek nieraz sie mocno uderzył jak nie wycelował w miejsce w które zamierzył.Trzeba uwazać Piszesz ogłoszenie (ja bym w dwupaku szukała, bo małe to cuś jest zwiazane z rodzeństwem, więc bedzie za nim chodziło....co bardzo pomaga w socjalizacji na nowym miejscu)
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]