WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 11, 2011 12:04 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

No nie wiem czy klatka będzie wolna...
Gibutkowa pisze:No iiiii... fajnie :|
Wyszłam do sklepu, spotkałam karmicielkę z drugiego bloku - są 3 maluszki, ponoć śliiiiczne (nie wiedziałam ale spore prawdopodobieństwo że syjamkowate, tak jak dwójka z zeszłego roku), jedzą same, ufne do ludzi a jełop z wilczurem już się ponoć na nie czai :roll:

Szukamy DT dla maluszków, może w czwartek uda mi się tam zajrzeć (najwcześniej) i spróbuję je wyłapać. Mogę je odrobaczyć i zaszczepić pierwszy raz ale po szczepieniu nie mogą zostać w klatce bo się pochorują... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 11, 2011 19:52 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Gibutkowa pisze:No nie wiem czy klatka będzie wolna...
Gibutkowa pisze:No iiiii... fajnie :|
Wyszłam do sklepu, spotkałam karmicielkę z drugiego bloku - są 3 maluszki, ponoć śliiiiczne (nie wiedziałam ale spore prawdopodobieństwo że syjamkowate, tak jak dwójka z zeszłego roku), jedzą same, ufne do ludzi a jełop z wilczurem już się ponoć na nie czai :roll:

Szukamy DT dla maluszków, może w czwartek uda mi się tam zajrzeć (najwcześniej) i spróbuję je wyłapać. Mogę je odrobaczyć i zaszczepić pierwszy raz ale po szczepieniu nie mogą zostać w klatce bo się pochorują... :roll:

Gibutkowa a karmicielka kotkę wysterylizuje? kolejne kociaki szukają DT :-( a Dt brak :-(
Kto może kupić trzem maluszkom z pod Podwala suchą karmę dla juniorków? one mają teraz dla dorosłych a powinny mieć dla juniorków.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob cze 11, 2011 20:58 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

mawin pisze:Kto może kupić trzem maluszkom z pod Podwala suchą karmę dla juniorków? one mają teraz dla dorosłych a powinny mieć dla juniorków.

pani która je wzięła na dt ma sporo tymczasów - przydałaby się jej karma dla maluszków ....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob cze 11, 2011 21:01 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

kolejne kociaki szukają domu tymczasowego :roll:

u Figaro bardzo dużo kotków, bardzo.... prosimy o ogłoszenia, o wsparcie bazarkowe :oops:

jessi74

Post » Sob cze 11, 2011 21:24 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

i tutaj koty potrzebują pomocy... viewtopic.php?f=1&t=128929&start=0

jessi74

Post » Sob cze 11, 2011 21:33 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Wykrzaczyłam się jako DT, ale jeśli mogę jakoś pomoc, to piszcie. Może jakieś wspólne allegro dla maluchów?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob cze 11, 2011 21:37 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Mruczeńka1981 pisze:Wykrzaczyłam się jako DT, ale jeśli mogę jakoś pomoc, to piszcie. Może jakieś wspólne allegro dla maluchów?

byłoby super! :1luvu: :1luvu: natasza podeśle Ci gotowe teksty :ok:
Dyrektorka ds. kontaktów z mediami skontaktuje się z Dyrektorką KS :mrgreen:

głoswania w Krakwecie pilnujemy! :wink:

jessi74

Post » Sob cze 11, 2011 22:01 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

jessi74 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Wykrzaczyłam się jako DT, ale jeśli mogę jakoś pomoc, to piszcie. Może jakieś wspólne allegro dla maluchów?

byłoby super! :1luvu: :1luvu: natasza podeśle Ci gotowe teksty :ok:
Dyrektorka ds. kontaktów z mediami skontaktuje się z Dyrektorką KS :mrgreen:

głoswania w Krakwecie pilnujemy! :wink:

podesłane :ok: , mam nadzieję się Mruczka połapiesz co i jak :wink: :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob cze 11, 2011 22:26 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob cze 11, 2011 23:36 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

jessi74 pisze:na Podwalu złapane trzy maluszki, z dóch różnych miotów, starsze około 8 tygodni, młodsze około 4-5 max, raczej zdrowe, w miarę oswojone
gdyby nie natasza i sroka nie złapałabym żadnego :P
zostały jeszcze conajmniej trzy malce i trzy mamy
kiedy powtórka?

gratulacje :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

byłam sie przejśc po okolicach Studziennej, sprawdzić czy rzeczywiście tam tak żle. pod wzgledem zieleni, zakamarków nawet nienajgorzej, na 8 blokow widzialam 2 piwniczne okienka z dziurami dla kotow, spotkalam jedna karmicielke. Jest tez tam spory teren na ktorym jest przedszkole i wieczorem w okolicy przechadzaly sie dosc dobrze wygladajace 2 koty. wiec te 2 złapane obsrajtuchy chyba po leczeniu i kastracji zawioze spowrotem, chyba ze wyjda jakies nowe fakty. w tym roku bylo kilka drastycznych przypadkow ale nie ma chyba blokowiska we wrocku gdzie koty byly by bezpieczne. a tam dobra karmicielka i piwniczka jedna do koty zawsze moga sie schowac. do truciciela/lki nie dotarłam mam tylko podejrzenia.
mysle zeby moze porozmawiac z administracja, choc slyszalam ze tam nienawidza kotow :( wroclaw-poludnie jakos tak sie nazywa
macie jakies pomysły ?

karmicielka mowila dzis ze wczoraj sasiadka widziala jednego z jej kotkow przyszedl z opalonymi bokami i ledwo sie trzymal na nogach :( podszedł ale go nie wziela na rece tylko poleciala po karmicielke a jak ta przyszla to go juz nie bylo :(

ja w tym tyg wyjezdzam wiec moge dopiero na poczatku lipca powrocic do tematu studziennej. gdyby byla jaks awaryjna sytuacja karmicielka bedzie kontaktowac sie z edu.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Nie cze 12, 2011 10:30 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

iga5 pisze:karmicielka mowila dzis ze wczoraj sasiadka widziala jednego z jej kotkow przyszedl z opalonymi bokami i ledwo sie trzymal na nogach podszedł ale go nie wziela na rece tylko poleciala po karmicielke a jak ta przyszla to go juz nie bylo

o matko :-( :-( biedny kotek, co za potwory tam mieszkają :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Pon cze 13, 2011 8:30 przez mawin, łącznie edytowano 1 raz

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie cze 12, 2011 10:55 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

To nie ja pisałam o koteczku, to Iga5
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie cze 12, 2011 15:04 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Kociaki ponoć są jeszcze 3 inne, czyli razem 6, a natenczas i tak jesteśmy out jeśli idzie o łapanie, bo pralnia jest "w remoncie". W ogóle się posrałam dziś, bo schodzę do piwnicy a na drzwiach piwnicy kartka że będą malować grzejniki i żeby osoba co ma klucze od pralni się skontaktowała z wykonawcą... No to myślę sobie - jesteśmy w dupie :| Idę do pralni, otwieram a tam wszystko poprzesuwane, grzejniki zdjęte całkowicie - no to jesteśmy jeszcze bardziej w dupie bo nam pewnie grzejniki zdjęli całkiem i już nawet nie uda się załatwić ogrzewania na lewo. Lecę do karmicielki-sąsiadki z oczami jak pięć złotych, a sąsiadka mówi że owszem zdjęli grzejniki ale załatwiła że nam założą mniejszy i podłączą :D :piwa: więc będzie w zimie ciepło. Do czwartku powinni się wyrobić ze wszystkim, więc akurat będzie już po remoncie. Może tez ciepłą wodę podłączą :)
Do tego wczoraj z Eweliną widzieliśmy tego kolesia, jakiś taki wystrachany lekko trzymał psa przy sobie, a my oczywiście baaardzo głośno gadałyśmy o kotach o fundacji, że musimy w końcu identyfikatory załatwić sobie, żeby ludzie wiedzieli kto my jesteśmy ;) Się okazało dziś (sąsiadka mi powiedziała) że kilka babek (nie tylko tych od kotów ale też jakieś mamuśki od dzieci) nawrzeszczało na tego kolesia że tak psa bez kagańca, że co on sobie wyobraża i w ogóle ;) Koleś wygląda na to że lekko siadł, zobaczymy na jak długo, mam nadzieję że się na dobre wystraszył :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie cze 12, 2011 17:38 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

jessi74 pisze:kolejne kociaki szukają domu tymczasowego :roll:

u Figaro bardzo dużo kotków, bardzo.... prosimy o ogłoszenia, o wsparcie bazarkowe :oops:

Dalej zapraszam na kolejne "Pastelowe Kocie Zakładniki" viewtopic.php?f=20&t=128386&p=7532271#p7532271

Gibutkowa -pisz scenariusze :strach:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie cze 12, 2011 21:25 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

Thorkatt dziękujemy za wpsarcie bazarkowe :1luvu: :1luvu:

jessi74

[poprzednia][następna]