Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 9:38 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

jeszcze Ci da popalic :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw sty 28, 2010 16:48 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

Maryla pisze:jeszcze Ci da popalic :wink:

Prorok czy co?
Ten z góry odwalił mi dzisiaj niezły numer. Za cholerę nie chciał przejść z klatki do transportera. Zaparł się, że nie już. Nijak nie szło go zmusić :roll: W końcu stwierdziłam, że chrzanie to, nie mam czasu i wzięłam go z całą klatką :twisted:
Podjeżdżam pod Koterię, a tam nie ma miejsca do parkowania tzn. jedno było, ale jakaś pinda uparła się, że nie może wrzucić wstecznego i pozwolić mi skręcić. Ponieważ atmosfera zrobiła się nerwowa, ja blokowałam pindę, a pinda wjazd na Kaleńską, musiałam skręcić w prawo. No trudno, myślę, zrobię rundę dookoła i wstawię się w to miejsce. Niestety jak już zrobiłam kółko, to okazało się, że Kaleńską blokuje właśnie śmieciara :roll:
Musiałam tego ciężkiego kocura, w klatce wystawowej (Jana, tej Twojej) zataszczyć kawał drogi do Koterii :roll:
Do pracy spóźniłam się półtorej godziny i na docinki na temat czasu mojego przybycia odpowiadałam, żeby się do mnie nie odzywać, bo jestem wk....
Kocham takie poranki :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sty 28, 2010 16:52 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

:strach: ale akcja
chociaż ciesz się, że pociągiem nie jechałaś - 20 minut na mrozie, ledwo dało radę wsiąść a na Powiśle jechał 50 minut
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw sty 28, 2010 17:57 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

heh właśnie doczytałam, że ten koci zasyp to moja wina :roll:
ja tylko tak szepnęłam słówko, bo mi tych miziaków szkoda było :D

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Pt sty 29, 2010 23:18 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

Wygląda na to, że Mziulki wrócą do piwnicy :cry: Chyba, że jakiś cud się dla niech wydarzy...
Może mi ktoś wyjaśnić po jaką cholerę brałam te koty ze schroniska w Józefowie :?: Przecież wiedziałam, że tak będzie...
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt sty 29, 2010 23:32 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

z chęcią bym wzięła tego miziaka, ciekawe czy by się dogadał z Mru, ale matka mnie zabije, poćwiartuje i zakopie w ogródku jak jej kota do domu zniosę ... poza tym wyglądałyby z Mru jak bliźniaczki :roll:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Sob sty 30, 2010 12:08 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

:!:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lut 18, 2010 21:02 Re: Wwa Ursus. Ursus News. DWA MIZIAKI szukają DS/DT str. 21

Miziaki nie wróciły do piwnicy i bardzo dobrze. Pani Karmicielka A. jest mocno starsza już i chce się przed przyszłą zimą przeprowadzić na stałe do córki. Osoby, które zostaną w tym domu nie będą karmić kotów :( Te koty które zostaną będą musiały sobie radzić same :( Pośród nich są dwa rokujące na oswojenie koty: brat koteczki, która jest u moniki794 i ich matka. Matka niestety nie jest już najmłodsza :( Ja niestety nie wezmę ich do siebie, bo mam już trzy takie desanty z zeszłego roku. Są nadal bez domu i chyba już u mnie zostaną :( Nie mogę sobie pozwolić na następne. Zwyczajnie nie stać mnie na to.

Dziś zrobiłam prawie porządek u Pani Karmicielki A. Zawiozłam dziś cztery koty na kastrację. Został jeden kot niewykastrowany. Prawie robi różnicę, ponieważ nie wiadomo, czy to kocur, czy kotka. Jest to jeden z dzikich-dzikich czarnych.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lut 18, 2010 21:08 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 DWA MIZIAKI w DT :)

moze sie uda i z dzikim-dzikim?
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lut 18, 2010 22:04 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 DWA MIZIAKI w DT :)

Kurcze trzeba będzie coś pomyśleć jak im pomóc jak pani się wyprowadzi.
Brat podobny do siostry ?
Obrazek

monika794

Post » Czw lut 18, 2010 22:14 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 DWA MIZIAKI w DT :)

monika794 pisze:Brat podobny do siostry ?

Tak, zamiast burego ma czarne. Ale nie jest taki mizasty :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lut 20, 2010 13:34 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 DWA MIZIAKI w DT :)

Moja radość była przedwczesna :( Tam są jeszcze trzy czarne koty :( Kurna, w Koterii trzy czarne i biegają jeszcze trzy czarne :crying: Gorzej będzie tylko jak pojawią się tam czarne kociaki (tfu, tfu, tfu przez lewe ramię) A tak było fajnie w zeszłym roku. Stado rudych i szylkretowych. Szkoda, że już wykastrowane :twisted: ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lut 24, 2010 21:52 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 DWA MIZIAKI w DT :)

Czarno widzę te czarnuchy :( Dziś pokazał się jeden i nie chciał wejść do klatki :evil: Tyle dobrego, że Kaprys2004 pośpiewała sobie pieśni narodowo-wyzwoleńcze z Karmicielką :lol:
Wypuściłam kocurka. Dwa pozostałe czarnuchy złapane w zeszły czwartek, to dziewczyny.

Wygląda na to, że jednak będę musiała zmierzyć z tematem "Koty u bezdomnych". Karmicielka Kryśka odpaliła im ze swojej puli puszki "Pupil" miłosiernie wydawane przez Urząd Dzielnicy Ursus. Mam im dostarczyć te puszki.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lut 24, 2010 22:41 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 Czarno widzę te czarnuchy :(

jakbyś potrzebowała wsparcia ...
Obrazek

monika794

Post » Śro lut 24, 2010 23:10 Re: Wwa Ursus. Ursus News str. 22 Czarno widzę te czarnuchy :(

monika794 pisze:jakbyś potrzebowała wsparcia ...

A dzięki, dzięki :D Będę pamiętać :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]