Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 03, 2009 16:31 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Wielebny rośnie jak na drożdżach, zęby już wymienia
Obrazek Trochę nie wyraźne bo jakoś nie udało mi się zrobić, próbowałam na kilka sposobów.

No i coś od kociąt:
Obrazek
Maniakalne pozy Bandytki :D

Obrazek
Wielebny i jego "dostojność"

Obrazek
Portret Badndysi oczywiście na śpiącego :)

Obrazek
I jak to pościelić to łózko?! :)

Obrazek
Bandyś z góry obserwuje poczynania młodego z pawim piórem :D
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

Post » Czw wrz 03, 2009 16:51 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Sliczne futercia!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw wrz 03, 2009 17:26 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Śliczne fotki :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw wrz 03, 2009 17:32 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Charm a jak tam nasz połamaniec?! Cholercia dopiero znowu udało mi się na miau dostać i nie nadrabiam nad doczytywaniem wątków :roll:

Bandytka

Post » Czw wrz 03, 2009 18:14 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Bandytka pisze:Charm a jak tam nasz połamaniec?!

Połamaniec znacznie lepiej :D - wygolona część powoli zarasta, odrobinę jeszcze utyka, ale w drugiej połowie września zacznie się rehabilitacja - szaleje zupełnie normalnie, tylko nie wchodzi na szafę 8)

charm

Post » Pt wrz 04, 2009 18:21 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Sliczny ten czarno - biały duecik :D

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto wrz 15, 2009 21:34 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

co słychać?

andziula20

Post » Śro wrz 16, 2009 14:14 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Obrazek

andziula20

Post » Pt wrz 18, 2009 14:04 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

A witamy, witamy.
Braki czasowe ostatnio są okropne, także staram się jak najwięcej mogę poświęcać je kociapronom i przy okazji wciąż uczę się ich zachowań. Rozumiem już kobiece miauki od cichego, krótkiego mrraau, który ma mnie przywołać tak subtelnie do swojej białej miśki i mówi podrap mnie za uszkiem, przy którym troszkę się przedrzeźniamy gdyż kilka razy odpowiadam jej, nawiązując niewymowną aczkolwiek pełną ciepła i przywiązania rozmowę. Po długie i intensywne miaaaaaaaaauuuuuuuu - wstawaj kobieto, daj nam jeść. I szereg innych, zaczepiających do zabawy - mruuu, czy księdzowatego miauuułłłłuuuu - wystraszonego na widok odkurzacza, tzn wyjącego smoka, i jeszcze mnnniiiiiuuu, cos tak podobnego gdy Bandytka gryzie go w zadek :twisted: , moja krew ;). Próbuję ostatnio sfocić duet podczas gonitw bo to na prawdę wilka frajda, te ich przedziwne pozycje i biało-czarne tornada, po których wychodząc z pokoju trzeba patrzeć pod nogi bo:
1. Dywan najczęściej zwałkowany, zsunięty, zmieniający kierunek położenia o 270 stopni
2. Drugi dywan patrz wyżej
3. Pawie pióro, myszki i inne pałętają się pod nogami, ze szczególną uwagą proszę patrzeć na te piszczące gdyż potrafią przy śniętego człowieka wprowadzić w stan przedzawałowy.
4. Pojawia się stado dzikich i zupełnie bezosobowych kotów - w postaci wszędzie latających kłaków Bandytki, gdyż jest z tych puchatych kotów a czesanie dla Madam to istna tragedia równoznaczna z zatopieniem Titanica
5. Moje obrotowe krzesło na kółkach zazwyczaj zmienia miejsce z spod biurka na w wejściu do pokoju, taranując przejście a jeszcze zazwyczaj blokujące szersze otwarcie drzwi.
6. No i pluszowy pies wcześniej zdąży wylecieć z pokoju na przedpokój przy pierwszym ukrytym ataku Bandytki z łóżka na Wielebnego, jako że pies leży na łóżku i stanowi pewne podniesienie i punkt odbicia kocich łap by zapewnić skuteczne lądowanie gdzieś przy kuprze młodego.
7. Włącza się poczta kaloryferowa, drapak stoi pod oknem przy kaloryferze i gdy któreś z bandy włochaczy wskakuje na niego z rozpędu ten skutecznie odbija się od grzejnika nadając sygnał sąsiadom, których odbierają tą wiadomość i skutecznie odpowiadają z bynajmniej dwóch stron na raz.
8. Wielebnemu nie podoba się mój pomysł na weekendową pracę i skutecznie utrudnia mi jej znalezienie rwąc na strzępy gazety z ogłoszeniami i to z takim powodzeniem, że akurat zawsze właściwe strony. Cwana bestia :twisted:
9. Bandzior udoskonala swoje techniki masażu-budzenia pani. W zależności od końcowej pozycji snu pani, tudzież na brzuchu lub na plecach. Standardowe ugniatanie z dodatkiem pazurków, cmokanie w ucho i wyciąganie małych kolczyków bliższych chrząstce górnej ucha. (Ile razy się dziwiłam gdy wstałam a nie miałam kolczyków w uchu, z czego kilka ich znalazłam za łóżkiem :roll: ) Widocznie Bandytka uznała, ze kolczyki to zuo :lol:. I lizanie po szyi i nosie :mrgreen: aż sama zaczynam mruczeć :spin2:
10. Jeśli Wielebny stwierdzi, że za długo zajmuję się tym fuczącym pudłem i stukaniem w tą dziwną deskę, która jest nawet wygodna do spania, mało subtelnie dostaję gryza w duży palec u prawej stopy i brutalnie zostaje przywołana do rzeczywistości. Na co jeszcze czuję pazury na mojej łydce i udzie, zostając potraktowana jak gałązka i z miaukoleniem wspina się po mnie Wielebny oczywiście oczekując swojej ulubionej zabawy z pawim piórem :ryk:
11. Wielebny to dziwny facet nie lubiący całować kobiet 8O , czego nie umiem przeżyć ale i już znalazłam swoją metodę na słodkiego buziaczka 8) Popykam troszkę po tym czarnym nosku palcem a zaraz w ruch idzie ten szorstki ogonek i dostaję prześlicznego buziola od swojego rodzynka :1luvu: I kto powie, że mężczyźni nie są prości? :P

No i żeby nie było, że tylko gadam :D :

Obrazek
Czochraj, czochraj i nie waż się przestawać :mrgreen:

Obrazek
Przemeblowanie według Wielebnego, tak ta firanka krzywo wisi 8)

Obrazek
Tak nie pozornie rozpoczyna się wielka bijatyko-gonitwa, za Bandytką pies, z którego zawsze startuje :lol:

Obrazek
Pawie pióro - najlepsza zabawa Wielebnego

Obrazek
Przyczajony tygrys, ukryty smok :D

Obrazek
Brzuszek już wywalony, Ciotki a teraz głaskać :D

Obrazek
Uciekła mi poza ale Wielebny myjąc się zrobił szpagat :lol:

Bandytka

Post » Pt wrz 18, 2009 20:35 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Cudne kociaki i cudne fotki :ok:

A co do pracy weekendowej - nie myślałaś po prostu o korkach, itp? lepsze źródło dochodu ;P

charm

Post » Sob wrz 19, 2009 2:00 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

:ryk: ale ale czyzby bandytka troche spowazniala czy tylko jak robisz zdjecia to tak pozuje na dame :D

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob wrz 19, 2009 13:03 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

charm pisze:Cudne kociaki i cudne fotki :ok:

A co do pracy weekendowej - nie myślałaś po prostu o korkach, itp? lepsze źródło dochodu ;P

Oj tu skromności nie zachowam koty są cudaśne! :D A myślałam raczej tak jak u mnie ostatnio było weekendowo w kolporterze albo u znajomego w salonie na stanowisku kosmetycznym.

muac pisze::ryk: ale ale czyzby bandytka troche spowazniala czy tylko jak robisz zdjecia to tak pozuje na dame :D

muac Ona tylko udaje, tak to ma diabła za uszami :D w końcu Bandzior :twisted:

Dop:

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: Ale przed chwilą miałam widowisko i wielkie straty :placz: :placz: Mój czarny BEZCZEL w białym fraku w trakcie cowieczornej gonitwy z Bandziorem zrobił popisówę zamiast na drapak uczepił się zasłony a zjeżdżając razem z zasłoną poczynił nie dość, że dziury, to przerzucił się na drugą połę i w końcu on wylądował miękko na dwóch zasłonach szczęśliwie aczkolwiek oszłomiony a ja na przemian śmieję się z jego miny i płaczę ze szkód. Koty mnie z torbami puszą :x niemniej jednak działa to motywacyjnie na zainstalowanie rolet :|
:lol: :crying: - niepotrzebne skreślić?!

Wielebny dostał za karę pranie na łóżku :D teraz zostało wyżymanie tego kota :mrgreen:

Bandytka

Post » Sob wrz 19, 2009 21:44 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

No to wesoło u Was. Koteczki śliczniutkie :) poza tym fajnie o nich piszesz :)

andziula20

Post » Sob wrz 19, 2009 21:50 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

Koty są przecudne, prze kochane szczególnie jako farsz do naleśników dywanowych :D
Oczywiście musiałam się kiedyś wywalić o taki zdezelowany dywan no i tak siedziałam próbując zebrać siły na ruszenie tyłka powyżej tych 50 cm :D i napatoczył się Biały babsztyl wprost pod zawijas dywanu, ja tylko dokończyłam zwijanie tego chodnika :mrgreen: Wiecie jak dywany z ogonami ślicznie wyglądają, nowe trendy 8)

Anidzula a piszę bo na sekundę udaję wściekłą kiedy tak na prawdę mimo tego, że czasem napsocą za mocno to moja miłość do nich tylko rośnie. A po pojawieniu się u nas czarnego Bezela-Bezczela nie wyobrażam sobie nie mieć DWÓCH kotów. To jest najpiękniejsze dla moich zmysłów i serca. Wielebny bardzo odmienił zachowanie Bandytki bo kiedyś potrafiła z nudów rzucić się na twarz a teraz jest takim potulnym barankiem ale oczywiście za uszami swoje ma :mrgreen:

Bandytka

Post » Nie wrz 20, 2009 9:58 Re: Bandytka & Wielebny czyli biało czarne wariactwa :)

taaa dwupak jest idealny :D a zaslony bym zostawila toz to sama awangarda i oryginalny wystroj wnetrza, zawsze mozesz powiedziec ze w galerii sztuki ostatnio nabylas wlasnie takie dzielo sztuki :ryk:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

[poprzednia][następna]