Demon i reszta bandy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 12:38 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły

To jest najczęstszy obraz, jak wracam do domu, Demon radośnie witam mnie w przedpokoju, natomiast Hiena ....
Obrazek Obrazek
Spojrzenie ma średnio rozgarnięte, ruchu prawie wcale, w zasadzie jedyny taki intensywny to ruch robaczkowy jelit Hienowatej. Przypuszczam, że może tak spać nawet i pół dnia.
Głodzić jej nie zamierzam, przed chwilą łaskawie pożarła kilka chrupek i poszła... wiadomo gdzie, jest przewidywalna.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Nie sty 10, 2010 10:15 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły

To raczej ciężko odchudzić kota, który nie chce się ruszać :roll: ale trzymam kciuki :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie sty 10, 2010 10:48 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły

Dziękuję, każde kciuki się przydadzą, cieżka sprawa, ale musi się udać, Nie chcę, żeby przez moje błędy w karmieniu kot później chorował.
Hiena już dzisiaj tak nie wyje jak wczoraj, prawie cały dzień wyła (szantażystka jedna - kiedyś jak długo wyła dostawała koci przysmak ).
Po nocy trochę karmy w miskach ubyło, ale to Demon mógł pożreć.

dorot

Post » Pon sty 11, 2010 13:41 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły

Dzisiaj dostałam wyniki badania krwi Hieny.
Ma obniżony poziom leukocytów. Dzisiaj jedziemy zrobić testy przeciw chorobom zakaźnym.
Boję się o wyjca :(

dorot

Post » Pon sty 11, 2010 17:38 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,złe wyniki,dzis badań cd

Odetchnełam fiv, felv, fip wszystkie testy ujemne. :D
Przez kilka godzin miałam makabryczne wizje, a co będzie jeśli Hiena ma fip albo inne paskudztwo? Ile jeszcze będziemy razem?
Co się będzie działo z Demonem? Czy będę je musiała izolować albo rozdzielić?
Wyniki ujemne, ale mimo to leukocytów Hiena ma bardzo mało. Nie wiadomo czemu. Powtórzę badania za 2 miesiące,
Zmierzony dzisiaj poziom cukru był w normie, prawie górna granica, ale w normie.
Oddycham już nieco spokojniej.
Cieszę się, że zrobiłam badania,będę jeść wióry sojowe do końca miesiąca, ale chrzanić to, byle Hienowata była zdrowa .

dorot

Post » Pon sty 11, 2010 21:57 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

Ile ma tych leukocytów?

Sin

Post » Pon sty 11, 2010 22:40 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

LEUKOCYTY 5.26 x 10-3/ul wart.ref. kot 10-15 x 10-3/ul, czyli połowę dolnej normy

dorot

Post » Wto sty 12, 2010 9:52 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

To nie tak źle.
A kiedyś miała morfologię? Jakie były wtedy wyniki?
Pytam, bo u niektórych kotów stale wypada niska wartość (około 5) - u tych tylko domowych, nie wychodzących i nie ma w tym wielkich powodów do niepokoju. A jeśli było dużo wyżej to oczywiście trzeba to obserwować.
Chyba, że będzie spadać...ale trzymam mocno, żeby było ok :ok:

Jakby było trzeba mam do oddania krople homeopatyczne, które ładnie podwyższają poziom białych.

Sin

Post » Wto sty 12, 2010 10:49 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

Nie miała wcześniej, wet nie zalecił. W zasadzie Hiena baryłą zrobiła się w ciągu mniej więcej ostatniego roku czy półtora roku, szczepiona była dwa lata temu ( no właśnie, szczepienie mamy w lutym). Tylko że ja ją postrzegałam zawsze jako kociaka, no i wcale nie była największa z mojego stada. Może ten typ tak ma z leukocytami. Tak czy siak badanie powtórzę za dwa miesiące. Dodatkowo nie mogę jej karmić wątróbką ( co mogłoby jej pomóc) bo mała jest na diecie. Kropelki chętnie przyjmę, zastosuję.
W ogóle to fajnie byłoby usiąść pogadać w wolnej chwili :)

dorot

Post » Śro sty 13, 2010 7:48 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

U moich kotów też wychodzą poniżej 10.
Gdzieś znalazłam też normy od 4.

Sin, a możesz podać nazwę tych kropli?

Kciuki za kociaki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 13, 2010 10:10 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

Krople są w wątku Oddam za darmo - Lymphomyosot - to homeopatia, jednemu pomaga, innym nie. Ale może warto :roll: Zaznaczyć, że oddane? ;)
Koty Agi z tego co pamiętam zawsze miały ok 5 i nic się nie działo. Weci z Białobrzeskiej uznali to za normę osobniczą ;)

Na spotkanie jestem chętna :)

Sin

Post » Śro sty 13, 2010 10:33 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

O, to te kropelki - nie wiedziałam, że podnoszą także poziom lymfocytów.
Ja stosowałam wcześniej na powiększone węzły u Psotusia, a teraz chciałam kupić Pixiowi, bo ma jak grochy. Jeśli możesz odstąpić, będziemy zobowiązani :1luvu:

Erin

Post » Śro sty 13, 2010 11:05 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

No to jestem spokojniejsza, dzięki dziewczyny, teraz wiem, że nie tylko mój kot tak miewa.
I jest progres - rano podpatrzyłam jak Hiena bez wycia poszła do kuchni chrupać lighta :D

dorot

Post » Śro sty 13, 2010 11:13 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

U mnie taka kapryśna jest Pyza - jak nie ma humoru, to mięsko jest blee.
Natomiast wtedy wcina chętnie chrupki.
A Hiena wygląda jak moja Plamusia :)

Erin

Post » Pon sty 18, 2010 21:53 Re: Demon i Hiena - odchudzanie baryły,mało leukocytów- czemu??

Jak odchudzanie :twisted: i zdrówko biednej Hienki?
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

[poprzednia][następna]