Pń : Maru DS, 8-mies Striełka bardzo pragnie domu! Czeka ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 14:50 Re: Maru i Biełka- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

trzymam kciuki za Maru, myślałam tylko, że Cię trochę pocieszę, żebyś się nie martwiła, i tak stworzyłaś mu cudny azyl, dobrze , że sobie radzi, niestety są zagubione koty , które pierwszej zimy nie przeżywają, on może żyć, mimo ,że nie w domku na kolankach to żyje i chyba jest szczęśliwy dzięki Tobie :1luvu:

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Czw gru 13, 2012 15:00 Re: Maru i Biełka- smutni, samotni na działkach :( DT proszę

Nie martwię się, znam realia - za długo "robię" w tym interesie ;)

Bardzo sie ucieszyłam i odetchnęłam, kiedy Maru wprowadził sie do altany, został zaakceptowany i on sam zaakceptował towarzystwo. To było bardzo ważne, bo jeden z chłopaków niestety spedza nocki w altanie w klatce - nie może być "luzem".
W altanie są bezpieczni, dzisiaj już mają kaloryferek włączony, wiec ciepło :D

Teraz martwię sie o braciszka Biełki - on biedak w ruderze, nieufny, wystraszony, mogę tylko liczyć na jego rozumek, ze będzie siedział tam schowany w najgłębszy kąt ... Wczoraj zrobiłam budkę styropianową dla niego, ale dopiero dziś dostanie. Dzisiaj w nocy miało być cieplej, niestety rano było -12 :( Oby zrozumiał, ze budka jest dla niego, oby się nie bał do niej schować.
No i najważniejsze, zeby gówniarstwo nie znalazło tej budki i nie zniszczyło :roll:

Jego oswajanie dopiero sie rozpoczęło, na razie zaczyna odpowiadac na wołanie i czasem sie pokazuje.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw gru 13, 2012 16:52 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Póki nieufny braciszek Biełki , nie da sobie krzywdy zrobić.
A zimno jest to fakt :( ale może, to go skłoni aby szybciej przyszedł ogrzać d..cię do Ciebie :roll:

A tak a'propos Biełka też piękna jest , taka chodząca łagodność z dodatkiem myślących "ócz" :mrgreen: , przynajmniej tak się zdaje patrząc na zdjęcia.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw gru 13, 2012 18:48 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

No i mam problem ... raczej miły, ale kłopotliwy problemik ;)

Striełka dzisiaj rano podszedł do mojej mamy, rzucił jej sie pod nogi w stylu Biełki 8O
Pozwolił wziąc się na ręce ...
Teraz oswojenie pójdzie szybko, tylko co dalej?
Na razie dostał budkę, na razie w niezbyt dobrym miejscu, ale mam nadzieję, ze nikt tam do soboty nie zajrzy w taki mróz (myślę o ludziach ;) )

Nawet nie mam zdjęcia malucha :(
Jest pręguskiem, cały bury, bez białego. Ma miłą buźkę, jak siostrzyczka i też gadatliwy. Mniejszy od Biełki, bo nie jadał tak regularnie przez ostatnie tygodnie ...
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 13, 2012 23:18 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru , za taki domek, gdzie będziesz się czuł jak król :

Obrazek

Posyłam Ci kocie aniołki, niech szukają domku.

PS Dla Ciebie Striełka też aniołków starczy ... :-*
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 15:24 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Maru, Striełko hop do góry .

Niech was super domki wypatrzą , koty z bajki kochane. :ok:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 16:49 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Dzieciaki działkowe i bajkowe, czemu nie chcecie podskoczyć ?

Zdjęcie Maru dla zainteresowanych zjawiskowym kotem, spójrzcie on woła kogoś normalnie jak człowiek :

Obrazek

A jak wygląda piękna Striełka ?

Jakieś foto ? :1luvu:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 16:55 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian

Przepraszam , że się wtrącam, ale czy nie dobrze byłoby zrobić wątek Maru, Striełki szukających DT na dziale Kocich Adopcji ?

Może tu nikt nie szuka, a Maru jest zjawiskowy. Taki Duży Miś, nic tylko karmić, przytulać i kochać. No i te prążki jak u bengala , on jest cały niezwykły. Mimikę ma jak człowiek.
Może by spróbować na Kocich Adopcjach ?

:kotek:

Monika_Krk

Post » Pt gru 14, 2012 17:16 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian. Czy Maru mógłby żyć jako kot "niewychodzący"? Znasz go, jak to oceniasz? I jak dogaduje się z innymi kotami?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt gru 14, 2012 17:55 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Tak, myślę, ze Maru jak najbardziej powinien iść do domu niewychodzącego. On w ogóle nie wychodzi z altany! Nie interesuje go to w ogóle, co się dzieje za oknem. W ogłoszeniach pisałam, ze szuka przede wszystkim domu niewychodzącego.
Myślę też, że powinien właśnie iść do domu z innym kotem/kotami.
On się bez żadnych problemów "towarzyskich" wprowadził do altany, od pierwszego dnia próbował reszcie stada strzelac baranki, jest zgodny, choć widzę, ze zaczepia każdego z współtowarzyszy do zabawy. Nie jest agresywny, nie jest dominantem, choć nie pozwoli sobie w kaszę dmuchać. Obsyczy, pacnie, ale nie sądzę, zeby wdawał sie w jakieś większe afery czy bójki.

Po zabiegu przesiedział u mnie w garażu tydzień - był bardzo zadowolony - bawił sie, zwiedzał, wylegiwał w koszyku, wywalał brzucha do głaskania, zagadywał moje koty, które wpadały w odwiedziny ;)
To taki łatwo przystosowujący się kot :kotek:

Monika_Krk - co masz na myśli pisząc "wątek na Kocich Adopcjach"?

Striełki fotki nie mam, może jutro się uda. Ja go tylko widziałam przemykającego pod murem albo kawałek ucha czy oka w ciemnej ruderze.
Mama go widziała całego, miała go na rękach. Teraz w weekend będę na działce "o jasnosci", zobaczymy co się fotograficznie utrwalić :)
A za tydzień - ponad 10 urlopu :D Kociska sie ucieszą, posiedzę z nimi dłużej :kotek:
Niestety dużymi krokami zbliża sie sylwestrowe szaleństwo ... Mam nadzieję, ze będzie bardzo wstretna pogoda, żeby nikomu nie przyszło do głowy imprezowac w okolicach działek :roll:
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 18:35 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Chodzi mi po głowie szaleństwo. Nie sylwestrowe. Odkąd zobaczyłem swojego pieska schowanego w łazience pod wanną - dość! Żadnych fajerwerków w moim otoczeniu! Żadnych!
A szaleństwo innego rodzaju tupta, tupta...
Maru...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt gru 14, 2012 18:46 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Villentretenmerth pisze:Chodzi mi po głowie szaleństwo. Nie sylwestrowe. Odkąd zobaczyłem swojego pieska schowanego w łazience pod wanną - dość! Żadnych fajerwerków w moim otoczeniu! Żadnych!
A szaleństwo innego rodzaju tupta, tupta...
Maru...

Szalej, szalej :mrgreen:
W szaleństwie metoda podobno ;)
Obrazek

Avian

Post » Pt gru 14, 2012 18:57 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Avian, wywalą mnie razem z kotami. Wszyscy wylądujemy w Twojej altanie. Trzeba popracować nad tematem. Kroplą skałę zdrążyć. :wink:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt gru 14, 2012 19:03 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Nie zastanawiaj się :mrgreen: :piwa:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Pt gru 14, 2012 19:21 Re: Maru i Striełka - smutni, samotni na działkach :( DT pro

Bo na stronie głównej forum są działy i Maru jest w wątku : Koty ( a to są pogaduszki o kotach).
Jest jeszcze dział : Kociarnia - ten jest poświęcony kotom do adopcji.

Pomyślałam, że tam zaglądają ludzie szukający, a tu może być różnie.

:ok:

Monika_Krk

[poprzednia][następna]