Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kociamysza pisze:Jak zrobic klatke lapke???
Od kilku dni pokazuje sie na parceli kot, raczej majacy dom. Futro jest rudo/zlocisto-bialo-czarne (tricolorka?), mam podejrzenia ze moze to byc kota w ciazyi nie chcialabym uslyszec placzu kociat gdzies w krzakach
![]()
Kupic sie takowej u nas nie da. Jedyna oferta na rynku to ponad 100USD ale czekac trza ponad dwa tygodnie na dostaweZaprzyjazniona wetka klatki nie ma, wyslala nas kiedys do firmy zajmujacej sie tepieniem insektow i takich tam.
Stad moje pytanie, jak zrobic taka klatke w warunkach domowych bez spawarki ale ze zdolnym majsterkowiczem. Dostepnosc materialow do produkcji tez moze byc ograniczona
Selenga pisze:podeślij, mam do zrobienia jeszcze inną aukcję na koty, to druga mi już nie robi różnicy
tylko po aukcji będę potrzebowała zdjęcia w dużej rozdzielczości do zrobienia cegiełek
katipe pisze:ja mam fotki na dysku, te które wrzuciłam na picasę są całkiem spore, powinny wystarczyć, ale jakby co mogę podrzucić większe
_ogonek_ pisze:katipe pisze:ja mam fotki na dysku, te które wrzuciłam na picasę są całkiem spore, powinny wystarczyć, ale jakby co mogę podrzucić większe
A, ok, ja tam się na tym nie znam, myślałam że chodzi o oryginalną rozdzielczość![]()
Poskrobię coś do aukcji, tylko jak pisałam-później później.
Selenga pisze:_ogonek_ pisze:katipe pisze:ja mam fotki na dysku, te które wrzuciłam na picasę są całkiem spore, powinny wystarczyć, ale jakby co mogę podrzucić większe
A, ok, ja tam się na tym nie znam, myślałam że chodzi o oryginalną rozdzielczość![]()
Poskrobię coś do aukcji, tylko jak pisałam-później później.
I dobrze myślałaś
żeby zrobić porządne cegiełki, potrzebuję fotki w rozdzielczości co najmniej 1200 pikseli
z mniejszych zdjęć też da się zrobić, ale jakość obrazu będzie wyraźnie gorsza
no chyba, że zrobię cegiełki nie w formie tapety na ekran a małe zdjęcia, tylko nie wiem do czego darczyńcy mogliby je użyć...
Hanulka pisze:hej, fotki na pierwszej..
_ogonek_ pisze:Proponuję cegiełki, a tekst się piszedajcie mi troszkę czasu.
Selenga, czy w treści aukcji zawierasz nr konta i nazwę fundacji pod opieką której są kociaste?
Selenga pisze:_ogonek_ pisze:Proponuję cegiełki, a tekst się piszedajcie mi troszkę czasu.
Selenga, czy w treści aukcji zawierasz nr konta i nazwę fundacji pod opieką której są kociaste?
Tak, podaję w treści aukcji nazwę fundacji i numer konta.
Ale nie przykładaj się za bardzo do tekstu, bo ja go i tak po swojemu przerobię
Wystarczą mi aktualne informacje czyli ile kotów, w jakim stanie i czego potrzeba, dlaczego KAN ma przestać działać. Po prostu nie mam kiedy studiować całego wątku a wy znacie sprawę. Wykorzystam opis z pierwszego postu i tekst napiszę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas, puszatek i 124 gości