Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kingusiak pisze:zaczełam wszystko powoli studiować, ogólnie ciężko ogarnąć mi stan kotów,
niestety nie moge poswiecic tyle czasu ile bym chciała na to wszystko, z powodu nieplanowanych komplikacji jakie zaistniały w mojej rodzinie.
bede jutro, postaram sie zastać dr Ligęze i przypomniec o niezaszczepionych kotach, ale nie wiem w jakich godzinach bede mogła być wiec niestety - nie obiecuję. jakby ktoś mi tylko napisal czy tam jest na jakis kartach zaznaczone ktore są szczepione a które nie, czy to poprostu tylko brak ksiazeczki swiadczy o niezaszczepieniu, bo nie wiem. i jak z jedzeniem, trzeba coś zabierac ze sobą? czy jest?
bozena1964 pisze:sa nastepne kotki sztuk 6 zdrowe i dwa choreco robic ?
bozena1964 pisze:a ja mam takie pytanie gdyz pomagajac wam i chcialam wziasc dwa koty do siebiewiec dlaczego mam jeszcze placic za to ze chce nimi sie opikowc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wolalbym kupi karme zeby innym zwierzakom dac
bozena1964 pisze:
a moze by tak skonczyc z ta oplata ze schroniska !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakby kazdy cos przyniosl dla innych zwierzakow to wygladaloby to inaczej . w calej polsce sie utarlo zeby placic za zwierzaka ktorym bedzie ktos sie opiekowal !!!!!!!!!!!!!!! a kto to wymyslił ?!!!!!!!!!!!!!! urzedy? one dotuja schroniska to fakt i chwala im ale dlaczego biora oplaty za wybranie psa ze schroniska ?!!!!!!!!!!!!!! przeciez jest tyle wolontariuszy co robia na wlasny koszt i nikt im nic nie daja , nie pasuje mi to wogole !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zamiast zachecac ludzi aby adoptowali zwierzaki i jeszcze im pomóż to w polsce jest odwrotnie!!!!!
dlaczego?
bozena1964 pisze:wplacilam na rodzinke kocia aby nimi sie opiekowanono niestety jak znikali wolontariusze to kociaki nawet pic nie mialy co
takze nie wiem o co tu chodzi
Jaaga pisze:[quote="MagdaMiotlinska- reszta kotów ok, jadły, sa wesole, za wyjatkiem kotki (lewy, najwyższy boks) - płacze, syczy. (biedna)
Tereniu, jeśli ten starszy kociak to bedzie kocurek, to może to biedactwo, gdyby było zdrowe, zaszczepić i dać do mamy?
terenia1 pisze:bozena1964 pisze:sa nastepne kotki sztuk 6 zdrowe i dwa choreco robic ?
Nie wiem co robićw schronisku wszystko zapachane
u nas niestety też żył sobie nie wyprujemy niestety
Źle się wyraziłam może, że nie wiem co robić , przywiezienie kotów do schroniska jakiegokolwiek to jest ostateczność - rozważ może to w jaki sposób Ty im możesz pomóc - lub czy im chcesz pomóc oprócz pomocy zawiezienia do schronu bo dla mnie osobiscie to nei jest żadna pomoc.
Gdzie te koty są w jakim stanie są czy to są małe czy duże - domowe, oswojone czy dzikusy - i w zależności od odpowiedzi na te pytania - można coś więcej dywagować.
Nasz e schronisko jak schronisko raczej nie ależy do tych dobrych, obecnie wszystkie boksy i klatki sa zajętedo pomocy jako wolontariat jest dosłownie kilka osób no może więcej niż kilka, ale nawet trudno było zorganizować dyżury na 2 tygodnie - bardzo Cię proszę jeśli masz pytania odnośnie schroniska, możesz pisać - niestety pwenych spraw nie uda się przeskoczyć za jednym razem
![]()
Zresztą agitujesz do załozenia Straży dla zwierzat czy coś w tym guście - i tu moje pytanie jak chcecie działać skoro nie macie żadnego zaplecza w postaci DT dla psów dla kotów, pieniędzy - czy wszystkie intwerwncje straży będą się kończyły dla zwierząt wylądowaniem w schronisku - wg mnie to nie jest dobry pomysł![]()
A może zdecydujesz się na wolontariat w naszym schroniskupoznasz życie zwierząt w schronisku od podszewki zapraszamy, potzrbne są ręce i głowy do pracy
Dorota Wojciechowska pisze:Rozmawiałam z Almavetem w innym temacie i pytałam przy okazji czy były dziewczyny z mamuśką. Otzrymalam info że były ale zostały odesłane na USG do Lupusa i tam kota została na obserwacji. Nie pamiętam gfdzie ona była sterylizowana.
A *Martynka* nie wiem czemu nie odpowiada na telefony i sms-a którego jej wysłałam
*Martynka* pisze:Dziś będę po południu. A w piątek skoro jest dyżur ranny to też przyjadę po południu ewentualnie rano do pomocy
Dorota Wojciechowska pisze:Co do piątku to zgłosiła się Magda.
Ale Magda też jest początkującą siławięc napewno ucieszy się z pomocy.
Chyba że przyjdziesz po południu drugi raz nakarmić , bo w zasadzie rano będzie juz pracownica Ola (chyba)
12 - wtorek-Magda
13 - środa - Kinga - wiecz. *Martynka*
14 - czwartek - Mar_tika
15 - piątek - Magda, *Martynka*
16 - sobota - Dorotka
17 - niedziela - Monika
18 - poniedziałek - Alienor
19 - wtorek - brak
20 - środa - Kinga
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], squid i 147 gości