Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 15:12 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

poczytaj całość, pomysł z policją już był...

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pon mar 07, 2011 15:27 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Czytalam, tyle ze w miare jak "temperatura" rosla to i mnie sie cisnienie podnosilo i zaczelam "przelatywac". Ide zglebiac w takim razie. Noz, mozna wnerwa dostac przy takich procedurach jak opisywane tutaj...
No tak... Juz wiem czemu mi umknelo - pomysl byl, dyskusja i... tyle. Nie wnikam w przyczyny. Po prostu wydawalo mi sie ze to jest wyjscie z sytuacji. Albo chociaz jakas opcja dzialania bo po tej urzedowej szopce trudno uwierzyc ze cokolwiek jest wyjsciem.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon mar 07, 2011 23:10 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

A mnie się wydaje,że Marija uznała ten dom za właściwy dla nich , bo inaczej by wzięła dzielnicowego pod pachę i je stamtąd zabrała !!!! I nikt mi nie wmówi,że to takie trudne... Skutecznie również omija ten wątek ,więc chyba wszystko jasne... :!:

martaW

Od: Nie lut 13, 2011 23:44

Post » Wto mar 08, 2011 17:06 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:A mnie się wydaje, że Marija uznała ten dom za właściwy dla nich , bo inaczej by wzięła dzielnicowego pod pachę i je stamtąd zabrała !!!! I nikt mi nie wmówi, że to takie trudne... Skutecznie również omija ten wątek, więc chyba wszystko jasne... :!:

Właśnie, tak się wydaje.

Tylko wydaje.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 09, 2011 21:11 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Od urzędu dostałam odmowną decyzję w temacie odebrania kotów. Z tak bzdurnym uzasadnieniem, że nóż się w kieszeni otworzył. Złożyłam odwołanie od tej decyzji, co graniczyło z cudem, bo dano mi 3 (slownie: trzy :!: ) dni na owo złożenie.
W tej chwili sprawa toczy się przed Kolegium Odwoławczym.
Jako, że w Polsce POLICJA NIE MA UPRAWNIEŃ DO PRZEPROWADZANIA DZIAŁAŃ EGZEKUCYJNYCH, zgłoszona do nich sprawa drugim torem toczy się przed prokuratorem nadzorującym kwestię zagarnięcia mienia i - mam nadzieję, że jak najszybciej- znajdzie swój finał w sądzie. Na tej płaszczyźnie sprawę pilotuje nasz radca prawny.

Zatem: cdn.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro mar 09, 2011 21:15 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

tylko czy prokuratura nie umorzy sprawy ? robi tak i w bardziej drastycznych przypadkach :|

karolina w-n

Post » Śro mar 09, 2011 21:15 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

:ok: :ok: :ok:
marija kciuki za całość działań i za pozytywny rezultat

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro mar 09, 2011 21:19 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Marija widzę, że macie radcę ale.. może zapytaj go co sądzi o powództwie CYWILNYM o wydanie zwierząt? Moim zdaniem to pójdzie zdecydowanie szybciej niż karne, opłata od pozwu zamknie się w 100 zł (zaleznie jaki wpiszesz wps, może być i 30 zł),wystarczy ze 2, 3 świadków, Ty, książeczki zdrowia z wpisem kto jest właścicielem, oświadczenie od weta albo i samego weta na świadka, to się powinno zakończyć na 1, 2 rozprawach. Apelacji tamci na mur nie złożą, więc zaraz klauzula wykonalności i wyrok cywilny o takiej treści spokojnie może wyegzekwować Komornik.
A w karnym będzie się to ciągnęło kilka miesięcy do samego wniesienia aktu oskarżenia do Sądu jeśli nie umorzą (bo to przestępstwo to wg mnie troszku naciągaaaaaaaaaaaane ale znam sprawę tylko z tego wątku).
Poza tym obie sprawy mogą się spokojnie toczyć równolegle.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro mar 09, 2011 21:33 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Dzięki, Carmen, jutro zapytam pani Magdy...
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Śro mar 09, 2011 21:52 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Precyzując: chodzi mi o powództwo o wydanie RZECZY (brzydkie słowo ale do zwierząt stosuje się przepisy o rzeczach wg k.c.) z 222 k.c. Będzie wiedzieć o co kom on :)

Carmen201

Post » Śro mar 09, 2011 22:37 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Nareszcie jakieś wieści, choć miałam nadzieje, że kotki już są z Tobą :( nadal mocno trzymam kciuki :ok: a właśnie co do tego powództwa cywilnego to bardzo często mówią o nim prawnicy w programie sprawa dla reportera, że ludzie robią błąd że zakładają sprawę karną, a cywilna ponoć raz dwa i wszystko jasne. pozdrawiam

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pt mar 11, 2011 9:40 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

czemu urząd dał Ci tylko 3 dni na odwołanie, jakieś specjalne prawa mają? wszędzie na odwołania od jakiejkolwiek decyzji jest 7 dni :?

karolina w-n

Post » Pt mar 11, 2011 10:59 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ja z tego nic a nic już nie rozumiem.
najszczesliwsza

Post » Pt mar 11, 2011 18:17 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Bo kpa w takich sprawach przewiduje właśnie 3 dni na odwołanie- sprawdziłam to z panią radcą.
Dokumenty do powództwa cywilnego będziemy przygotowywać w wekend, złoże je- niestety- dopiero we wtorek. W poniedziałek fizycznie nie dam rady :cry:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt mar 11, 2011 18:55 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Spoko, tylko zróbcie bez braków i od razu opłaćcie.
I poproście o szybkie rozpoznanie sprawy.
Po np. 2 tygodniach można podreptać do Przewodniczącego Wydziału na audiencję - z prośbą o jak najpilniejsze wyznaczenie terminu rozprawy, u mnie to działa. W pozwie można też poprosić o przesłuchanie wszystkich świadków na 1 rozprawie (ale tu - maksymalnie 3, więcej Sąd nie da rady).

I powodzenia!

Carmen201

[poprzednia][następna]