LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2009 16:28 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Witajcie po 3 dniach nieobecności. Czy coś mnie ominęło? Z wyprawy z Tęczy
w poszukiwaniu oprawcy powróciłyśmy z Istną, jak wiadomo, cało. Myślę, że w
przypadku ujawnienia kolejnych takich przypadków najlepiej zgłosić to na
Policję. Jest to chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie, ponieważ może chodzić
o człowieka, który "ćwiczy" strzelanie używając żywych celów. Taka osoba
może być zagrożeniem też dla innego człowieka. Dzisiaj strzela do zwierzątek
- jutro do ludzi.

A co na działkach przy lotnisku? Powoli topnieją rzędy desek. Zdjęcie
opisuje wszystko
Obrazek

A co słychać o kociaków? Wszystko w najlepszym porządku. Na
powitanie podbiegają, turlają się lub "gadają"
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

KARMIENIE.......jak widać odbyło bez zakłóceń -bez deszczu,
śniegu!!!, wichru itp. Piękna, wiosenna pogoda wpływała czarująco nawet na
kotki. Popiołek zarywał do Łatki, Szpieg szpiegował wszystkie stołówki i
Krufka tuliła się - to smutne - do drewienka... SZUKAMY dla nich domów!!!
Naprawdę tęsknią za ludźmi.... Migdałek się migdali, Łatka wskakuje do
samochodu, Szpieg wdzięczy się ile może, Bury jest bardzo spokojniutki, Duży
z radości tarza się w błocie....
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Krufka:
Obrazek

.... no i czas się rozstać z kociakami. Ale jutro znowu będę :-)
Obrazek Obrazek

Na wątku zrobiło się gorąco. Trzeba walczyć o lepsze jutro dla wszystkich
kociaków. Dlatego tu jesteśmy, zbieramy karmę, robimy budki, brodzimy w
błocie, leczymy, sterylizujemy i organizujemy adopcję. Nie narzekamy, nie
biadolimy, nie użalamy się nad sobą. Każdy pomaga ile może. A jeżeli nie
może to szuka konstruktywnego rozwiązania. Taka postawa to najlepszy sposób
na konkretną pomoc. Naprawdę tworzymy zgrany zespół. Jestem dumna , że
poznałam Kye, Agiis, Istnę, Dorotę, Edytę, Agnieszkę i jej szefa,Capriccio ,
"Niewidzialną Rękę" , Rudolfa,reddie ,ktora mocno nas wspiera i wszystkich, którzy goszczą na
wątku i nam kibicują/naprawdę sorry jeśli kogoś ominęłam/. Gdyby nie wy sama
bym nie dała rady. Jesteście świetnie zorganizowani, pełni pozytywnej
energii, bardzo skuteczni i działacie ze zdrowym rozsądkiem. Ponieważ na
pierwszym miejscu stawiacie dobro zwierzęcia - jego wszystkie potrzeby. A to
jest w tym wszystkim najważniejsze. Nakarmienie kota to nie wszystko. To nie
jest prosiaczek przecież, który świat ogląda przez okienko pod sufitem. On
potrzebuje przestrzeni do życia. Ważne jest postrzeganie świata z kociego
punktu widzenia a nie ludzkiego. Co dla człowieka jest ważne, dla kota może
nie być istotne. Czy czasami nie każemy myśleć kotu po swojemu? Czy
ułatwiamy kotu bycie kotem, czy wykorzystujemy go zaspokajania własnych
ambicji, celów i kaprysów?
Osoby, z którymi działam zawsze na pierwszym miejscu stawiają potrzeby
zwierzęcia. Gdyby było inaczej nie byłoby mnie tu.
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Pon lis 16, 2009 16:38 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Rzuciłam hasłem po znajomych, ale nie spodziewam się wielkiego odzewu, bo molestuję już wszystkich od dwóch tygodni w temacie przechowania kotków NOT i chętnych nie ma. Będę miała za to od grudnia 40 zł na kocie potrzeby w związku z rezygnacją z wirtualnej adopcji kotów pani Izy. Kasiu, może wirtualnie adoptuję (do spółki z koleżanką z pracy, bo 20 zł jest od niej) któregoś Twojego? Jeśli się zgodzisz, to podaj na pw numer swojego konta. :) Jak mówiłam, kasa byłaby w grudniu po wypłacie, czyli koło 10.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pon lis 16, 2009 16:38 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

A to ja ze Szpiegiem ,kotem ktory najchetniej wlazlby chyba czlowiekowi pod sweter i juz nie wynurzal sie .Kot dla kogos ,kto ma duuuuzo czasu do glaskania ,miziania,pogaduszek z panem kotem . Szpieg jests szpiegiem bo przemierza z Kasia cala droge karmienia .Przy okazji zaglada jak kto mieszka i co dostaje do misek;)) Jego jasne futerko i warunki w jakich zyje spowodowaly,ze jest umorusany od czubka nosa po piety, przez co jeszcze bardziej łapie czlowieka za serce .Nie wiem czy czlowiek jest w stanie zrozumiec kocia mowe, ale ja tam wyraznie slysze jak on wrecz żebrze: -Wez mnie ze soba ,bede grzeczny ,umyje nozki zeby nie nabrudzic w domu i bede caly czas Ci mruczal . Nie myslcie sobie ,ze lece teraz w liryczna nute.Oooo nie! Kto nie wierzy niech przysiadzie chwile przy Szpiegu,poglaszcze go a sam to uslyszy co ja slyszalam :evil:
Obrazek

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon lis 16, 2009 16:43 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kya, wiesz co? Właśnie napisałaś przenajgenialniejszy opis do ogłoszenia Szpiega :1luvu: Dawaj szybko jakieś info o nim, dane kontaktowe, 3 foty, które mam umieścić w ofercie i wrzucam go na adopcje. I normalnie to Ty powinnaś wszystkim kotom pisać chyba opisy :ok:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lis 16, 2009 16:45 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

reddie - właśnie jej napisałam o tym na pw... :)

Przydałoby się do tych opisów info, ktory kastrowany, a który nie... O to mnie ludzie pytają, jak mówię o kocie...
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Pon lis 16, 2009 16:56 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

No, bo super ten opis jest! Chciałabym umieć takie pisać... :oops:

Wszystkie dane, które będę potrzebowała są wymienione tu w razie czego http://www.kociadolina.schronisko.net/page55.html

reddie

Post » Pon lis 16, 2009 17:17 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Nie potrafie pisac o kotach na zawolanie ale sa tam niektore koty,ktore wlazly mi w serce jak drzazga w d*** :( Min.Szpieg , weteran bez ucha i jeszcze kilka .Maja cos takiego w swoim kocim sposobie bycia,ze nie sposob ich nie zauwazyc .
Za chwilke wysylam maila reddie

Ps.Poszedl mail( nie potrafilam wybrac fotek wiec wyslalam chyba 5 ,sama skarbeńku zdecyduj ktore dac :oops: )

kya

Post » Pon lis 16, 2009 20:37 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Robaczki moje kochane,cos mi sie teraz przypomnialo... Gdyby ktoras miala jakies polarowe stare bluzy ,albo stary koc welniany nie wyrzucajcie przypadkiem .To co koty maja teraz w budkach jest dosyc zalosne,poza tym mozna sie domyslic w jakim tepie to sie brudzi .Kazdy ciuch ,ktory nada sie na nowe poslanko jest na wage zlota :)

kya

Post » Pon lis 16, 2009 21:40 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

a taki śliczny małżowy szlafffrok wyrzuciłam :oops:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon lis 16, 2009 22:09 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ciotka lec na smietnik i wydłub!

kya

Post » Pon lis 16, 2009 22:30 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

idę się postawić do kąta....Obrazek
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto lis 17, 2009 4:04 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Szpieg już na stronie fundacji, adopcje.org, allegro i unitedcats. Adopcje Miau się akurat popsuły, jak dodawałam, ale jutro spróbuję jeszcze raz. Wolontariuszki już dostały info, żeby go wrzucić na pozostałe strony z ogłoszeniami :)

reddie

Post » Wto lis 17, 2009 6:24 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dzieki reddie:) Dzisiaj sprobuje napisac dla Plamki i Migdalka .Caly czas zastanawiam sie nad Menelem.Po tej kradziezy budki cos mu odwalilo i bez powodu probuje mnie dziabnac .Gdyby nie to ,ze teraz chodze w kurtce to niezle bylabym podrapana.

kya

Post » Wto lis 17, 2009 10:11 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kaya- lepiej o Szpiegu nie można napisać. :ok: apropo Kwenczalskiej - jestem za PUFKĄ. Fajne i przemiłe imię.
Obrazek

kacola

Post » Wto lis 17, 2009 10:25 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

DorotaEm pisze:Rzuciłam hasłem po znajomych, ale nie spodziewam się wielkiego odzewu, bo molestuję już wszystkich od dwóch tygodni w temacie przechowania kotków NOT i chętnych nie ma. Będę miała za to od grudnia 40 zł na kocie potrzeby w związku z rezygnacją z wirtualnej adopcji kotów pani Izy. Kasiu, może wirtualnie adoptuję (do spółki z koleżanką z pracy, bo 20 zł jest od niej) któregoś Twojego? Jeśli się zgodzisz, to podaj na pw numer swojego konta. :) Jak mówiłam, kasa byłaby w grudniu po wypłacie, czyli koło 10.

Liczy się każdy grosik i każde zarienko - przyjmę wszystko :mrgreen: Taką wpłatę można zrobić na konto podane do wpłat na ogrodzenie z odpowiednim dopiskiem . Jest podane parę stron wcześniej , ale dla pewnośći podeślę Tobie na pw. Z góry dziękuję. Rozliczenie będzie na bieżąco i na każdą prośbę. :ok: Cały czas kombinuję - gdzie jeszcze dać ogłoszenia do adopcji z tymi kotkami.... Niech mają ciepły domek, bo przecież po takiej wizycie na działakch spać nie mogę. :kotek: Wczoraj ten duży rudy - LEWIK - nie jakby był lewy, tylko jest taki duży, ale nie tak duzy jak lew - więc to mały lew - LEWIK :ryk: utykał na przednią łapkę . Nie dałam rady zobaczyć czy aby nie ma jakiejś drzazgi. Pewnie do Kaii się uśmiechnę i mi pomoże go oglądnąć. :lol: :D :wink: KAY-a UŚMIECHAM SIĘ - podoba ci się?
Obrazek

kacola

[poprzednia][następna]