Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:Spokojnie.Rozmawiałam przed chwilą z p.Bożeną.Ona da radę tylko jedną złapać,tę,która ma takie duże mioty.Facet nie pozwoli żadnej swojej kotki tknąć ( natura...itd),a one są teraz u niego w domu.Już myślałam ,że się zgadza na sterylki..Niestety,musimy jednak poczekać,aż urzędnicy zechcą coś zrobić.Trzeba zabrać mu koty siłą,a więc Straż Miejska...itd
Kocia dusza pisze:Ja się tylko zastanawiam nad jedną sprawą - jeśli temu panu odbierze się koty i wysterylizuje wbrew woli, a potem wypuści spowrotem - czy nie zrobi im krzywdy?
ewar pisze:On nie robi kotom krzywdy.On je kocha,ale na swój sposób.Jest zdania,że nie powinno się ingerować w naturę.Koty się rodzą i umierają,takie jest życie.Jest naturalna selekcja.Nie daje im jeść,bo nie ma ,ale bardzo był szczęśliwy,kiedy p.Bożena dała mu karmę.Jedyne ,co jego zdaniem należy się kotu to jedzenie i schronienie.Kastrować? Leczyć? Nie wolno!Poza tym koty są JEGO i on o ich losie decyduje.Czasami ręce opadają,kiedy się słyszy,jaką wiedzę mają ludzie na temat kotów.Sama słyszałam,że wiejskie koty nie mają robaków,bo...zjadają resztki,a koci katar jest od tłustego jedzenia.Lata świetlne muszą upłynąć,zanim psy przestaną być na łańcuchach, najczęściej głodzone,bo głodny pies jest zły i jest wtedy dobrym stróżem.
Jeżeli możecie,to proszę zabierzcie tę kotkę na sterylkę,zawsze to kilkanaście kociąt w roku mniej.Co do pozostałych,to trzeba wciąż molestować urząd.Nie widzę innego sposobu.Myślę,że nie powinno się stamtąd zabierać kotów na zawsze,a na pewno nie wszzystkich,bo tak,czy inaczej nowe koty się tam pojawią i znów będzie problem.Niech tam sobie mieszkają,ale się nie rozmnażają w tak straszliwym tempie.
Kocia dusza pisze:Ja bym prosiła osoby rozmawiające z panią karmicielką o ustalenie terminu odłapania kotek - pieniądze i transport są, tylko
wszystko trzeba ustalić - czas ucieka.
A odebrać można, tylko że nie ma gdzie potem tych kotów umieścić. Dlatego prosiłam o zdjecia, by spróbować adoptować koty przez net.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, MruczkiRządzą i 314 gości