ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 02, 2014 19:34 Re

Za domek dla Samusia :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Pt sty 03, 2014 19:41 Re

Bach - kociak nie ma oczka, na drugie prawie nei widzi, szuka kochającego i odpowiedzialnego domu! http://www.morusek.pl/ogloszenie/209480 ... lnego-domu
Jednooka kotka szuka domu http://www.morusek.pl/ogloszenie/209781 ... szuka-domu
jednooki Jurand szuka domu http://www.morusek.pl/ogloszenie/209785 ... szuka-domu
kicikicimiauhau

Post » Pt sty 03, 2014 22:15 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - oczekując Nowego Roku...

Przyszła i dopadła podstępnie. Chwyciła za gardło, serce i Bóg wie, co jeszcze... Powiedziała: "teraz Ty! Berek!"

Klątwa tymczasa, który tymczasem być przestaje.

I tym sposobem dorobiłam się własnego, rodzonego, 2/3 półślepka.

Lunka, o oczka której, tak rozpaczliwie walczyliśmy, zostaje z nami.

Paczajcie ludziska i podziwiajcie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia: Korciaczki.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 04, 2014 9:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - oczekując Nowego Roku...

Jest absolutnie przepiękna!
Jak też jest taka słodka jak wygląda to macie szczęście :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 04, 2014 10:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - oczekując Nowego Roku...

Kamakolo pisze:Przyszła i dopadła podstępnie. Chwyciła za gardło, serce i Bóg wie, co jeszcze... Powiedziała: "teraz Ty! Berek!"
Klątwa tymczasa, który tymczasem być przestaje.

Znam ją, znam (tę klątwę)! Mnie już 2 razy podstępnie dopadła :lol:
Ale fajnie, a kicia takie cudo, że jakaby się nie dziwię że zostaje :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob sty 04, 2014 14:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - oczekując Nowego Roku...

kamakolo- czyli dobrze czarowałam :lol:
dorobiłas sie członkowstwa w elitarnym klubie -gratulacje Obrazek

Julio, Sam w tym roku znajdzie domek i to najllepszy -ten gościu o to zadba :wink: Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob sty 04, 2014 15:20 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...i znów o rok starsi ;-)

Nowy Rok niechaj nam przyniesie:
klucz życia Obrazek abyśmy dotarli do potrzebujących futerek
szkatułe pieniędzy Obrazek abyśmy mogli ratować
czas na uratowanie Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 04, 2014 15:50 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Sob sty 04, 2014 15:39 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - ...i znów o rok starsi ;-)

Mam bardzo przykrą wiadomość -odeszła Dziewczynka u lidki02, tak, jak Milo [*] w ciągu kilku dni... :cry:
Lidziu,nie potrafię napisać, jak bardzo, bardzo Ci wspólczuję, rozumiem tą bezsilność i ból... mam nadzieję,że wrócisz do nas...
Dziewczynki już nie ma ;( Nie wiem dlaczego to co tak kochamy odchodzi ....;( Tak ja kochałam myślałam że się uda , a ona tak się przeze mnie męczyła , leczyłam na siłę chyba .Były momenty że mnie poznała odezwała się wczoraj nawet mruczała jak ja głaskałam mówiłam , gdyby umiała mówić może by powiedziała że nie da rady , że strasznie cierpi .Ja ja naraziłam na to cierpienie bo nie wyobrażałam sobie życia bez niej ;( A jednak dołączyła sie padaczka atak za atakiem nawet nie mogłam ją uspokoic tylko patrzyłam jak sie męczyła ....Po leku jak była spokojniejsza znów poznawałam swój skarb ale tylko na chwilę ;( Tak bardzo chciałam żeby wyzdrowiała , tak bardzo ....Już nie bedzie tak jak było nigdy nie ma Dziewczynki wszystko straciło sens , nie przywita się nie zagada nie przytuli .Nie będzie spała koło mnie , już nie usłyszę jej gadania , nie zobaczę jej zabawy a tak lubiła szaleć na tynelu z piłeczka.....Chodziła za mna jak piesek , gdy byłam w kuchni myłam naczynia była na pułeczcę z boku i na mnie spoglądała robiłam bombki one je robiła zemną .Była niesamowita i taka niezależna nie da się tego opisać ...Chyba kochała mnie ....A ja przez to że nie wyobrażam sobie bez niej życia leczyłam na siłę i męczyłam...Nie tak miało być wszystko jest nie tak.Gdzie spojze wszędzie ją widzę a jej już nie ma była w chorobie sama bo nie poznawała i teraz też jest tam sama .Aja tu....Dziewczynka odeszła wykopałam dziurę na działce mąż ją przywiózł i pochowałam ją w beciku otuliłam żeby nie było jej zimno żeby ziemia nie dotkneła jej ciałka ....Leży teraz w zmarzniętej ziemi sama w ciemnosci nie słyszy żadnego głosu już nikt ja nie przytuli.Ona jest sama tam a ja tu .....Wszystko co robie nie ma sensu nie ma sensu bez niej ...........................Mam nadzieje że mi wybaczy i kiedyś tam gdzieś wyjdzie mi na przeciw ...............\

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ostatni film
http://www.youtube.com/watch?v=jQaW_X1J ... e=youtu.be

alessandra

Post » Sob sty 04, 2014 16:05 Re

Dziewczyneczko :cry: :cry: ['] Biegaj po tęczowej dolinie, bez bólu... Do zobaczenia, koteczko :cry:
kicikicimiauhau

Post » Sob sty 04, 2014 17:15 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

Tak bardzo mi przykro :cry:
Dziewczynko [*]
Lidko, przytulam i ciepłe myśli przesyłam...
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob sty 04, 2014 17:53 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

Smutny początek roku :cry:
Dziewczynko [*], Lidko, trzymaj się dzielnie...

Ja również początki roku z Homerrem u weta spędzam. Niestety powróciły duszności. Niby na razie jeszcze można mówić o ostrym zapaleniu oskrzeli, ale obawiam się, że to się jednak astmą okaże :(
W opisie od weta jest m.in.: na zdjęciu RTG widoczne znaczne zwężenie oskrzeli oraz bardzo silne zwężenie tchawicy.
Oczywiście dostał steryd. I antybiotyk, bo osłuchowo wyraźne i głośne świsty oskrzelowe.
Przedwczoraj w nocy, to myślałam, że się udusi. Aż takiego silnego ataku nie miał wtedy, w grudniu.
Nagrałam kilka minut tych duszności, ale to były początki: http://tinyurl.com/k5lkswm. Choć trudno sobie wyobrazić, w nocy (aż do 6 rano) było jeszcze gorzej.
Całe szczęście na steryd zareagował niemal natychmiast.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob sty 04, 2014 18:21 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

jesu, Julia ryczałabym ze strachu, to jest okropne , jak on biedny musiał cierpieć.
Aż musiałam wyłączyć, leciałabym w nocy do weta...
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob sty 04, 2014 23:22 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

alab108 pisze:jesu, Julia ryczałabym ze strachu, to jest okropne , jak on biedny musiał cierpieć.

Alu, w nocy to u nas "rzeźnik" a nie wet przyjmuje :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie sty 05, 2014 0:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

Nowa_Sztno pisze:
alab108 pisze:jesu, Julia ryczałabym ze strachu, to jest okropne , jak on biedny musiał cierpieć.

Alu, w nocy to u nas "rzeźnik" a nie wet przyjmuje :(

A teraz lepiej się czuje?
Pamiętam jako młoda dziewczyna byłam na plaży i coś mnie ugryzło w kręgosłup. Wróciłam do domu ale czułam się coraz gorzej. Zanim przyjechał do domu lekarz też zaczęłam się dusić. Do dzisiaj pamiętam to okropne przerażenie, jak wciągałam z trudem powietrze. Przełyk ściśnięty i to charczenie żeby chociaż haust powietrza dostać :strach:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie sty 05, 2014 13:00 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - Dziewczynka odeszła za TM [*]

Anna61 pisze:''ludzie'' są okrutni...............jeden ratuje a drugi sprawia tyle okrucieństwa

Obrazek

alessandra

[poprzednia][następna]