BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 31, 2012 18:14 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Podczas wieczornej wizyty i zakraplania oczek zważyłam dzisiaj maluchy. Różnice są dość spore:

304 g. najmniejszy ma
317 g.
380 g.
390 g.
428 g.
450 g. największy - dziewucha

W następnym tygodniu przejedziemy się na kontrolę i po nowe kropelki, bo pewnie te nam się skończą.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw maja 31, 2012 18:21 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Jakich używasz kropelek? Bo mam świeżo otwarty VIGAMOX.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 31, 2012 18:26 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Dicortineff-vet
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Czw maja 31, 2012 18:29 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Pleiades pisze:Dicortineff-vet

to takich nie mam.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 7:50 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Czekaj no... Sprawdzę.
Podaj adres do wysyłki!
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Sob cze 02, 2012 9:39 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Dzięki wielkie! :1luvu:

Dzisiaj kociaczki kończą 4 tygodnie i zaczynamy naukę jedzenia. Rozmoczyłam im RC dla kociąt do papki i każdemu po kolei podawałam do pysia. Po pierwszym kęsie wmuszonym do pyszczka wnet załapały o co chodzi, gryzły mi palce (au!) i zjadały z ręki papkę, potem na położonej w legowisku tacce zostawiłam im resztę i żarły aż im się uszy trzęsły :) Pojętne kociska :D Tylko baba (jak to kobieta) słabo kapowała o co chodzi i jeść samodzielnie dzisiaj nie chciała, papkę wypluwała, no ale ona jest największa, więc może po prostu opita mlekiem była ^^

Idziemy za chwilę do weta, zapytam go przy okazji o cykloferon, bo wydaje mi się, że skoro mam okazję kupić go, to dobrze by było leczyć w ten sposób kociaki. No i zobaczymy ogólnie, co powie.

Obrazek

Pleiades

Post » Sob cze 02, 2012 9:53 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

u mnie też duża rozpiętość wagowa 25 dkg ,32 kg,38 dkg :wink: jeszcze na cycu ,ale od przyszłego tyg. dostawię im RC.Weaning. mam nadzieję że chwycą tak jak twoje .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 02, 2012 13:20 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Po cichu czytałam wątek i cieszę się z takiej a nie innej decyzji :)
3mam kciuki za rodzinkę!
Uśpiłam raz ślepy miot (zostawiając kotce 1 malucha), i pomimo 15 lat od tego zdarzenia nadal jest mi źle z tą decyzją :(
Oby Maluchy rosły zdrowo i szybko znalazły odpowiedzialne domki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Sob cze 02, 2012 21:04 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Dzisiaj w ogóle mi po raz pierwszy od dawna ten widok młodych sprawił czystą radość :1luvu:
Po pierwsze - jedzenie, ich ostre ząbki i to ciumkanie papki ;)
Po drugie oczka - dostałam od weta kolejną dawkę kropelek i kontynuujemy leczenie (oczka od razu lepiej!). Poza tym potwierdził, że leczenie cykloferonem ma sens, więc jestem pełna nadziei; od forumowiczki kupię ten lek ^^
A po trzecie - towarzystwo miało dość kartonowego więzienia i rozlazło mi się po całej piwnicy. Ledwo to to trzyma się na nogach, chwieje się, ale już baraszkuje, zaczepia rodzeństwo, mamę i mnie (na mnie próbują się wspinać) i wyglądają tak beztrosko, że aż mi serce rośnie :)
I już się ujawniają charaktery każdego z nich. No po prostu są te kociaki niesamowite! Co do barwy to również, bo są tak różnorodne (mimo że tygrysio pręgowane), że zastanawiam się, kim był/byli ich ojciec/ojcowie ;P
Są takie straszne pieszczochy, do zakochania od razu :1luvu:

Jutro, jak będzie w miarę dobra pogoda, to zrobimy fotki :)

PS. Skończyły 4 tygodnie - czy ja moge je zawieźć na pierwsze odrobaczenie, wg porady MariiD? A matke wtedy tez odrobaczyć?

Obrazek

Pleiades

Post » Sob cze 02, 2012 21:57 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

jeżeli odrobaczasz to wszystkich jednocześnie i pamiętaj koniecznie o podaniu parafiny godzinę po podaniu odrobaczacza i za każdym razem gdy odrobaczasz.

Marzenia11

Post » Nie cze 03, 2012 14:13 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Czekamy na fotki :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie cze 03, 2012 18:41 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Zdjęcia powinny dzisiaj jeszcze być, za jakieś 2 godzinki; właśnie je obrabiam, a jest tego trochę...

Mam jeszcze pytanie co do tego odrobaczania. Czy jest jakiś dobry preparat dla kociąt? Chciałabym coś zasugerować wetowi.
No i z tą parafiną - ile jej podać każdemu kociakowi i jak to zrobić? (kupić zakraplacz w aptece, czy co?)

Obrazek

Pleiades

Post » Nie cze 03, 2012 19:08 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Witajcie :)
Cieszę się, że kociaki zaczęły jeść, oby szybko nabrały sił i wyzdrowiały :ok:
Jutro pójdę na pocztę, mam nadzieję, że pozostałe ampułki szybko dostaniesz.
Co do odrobaczania, to moim maluchom 2 lata temu zaaplikowano advocata.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 03, 2012 19:51 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - 4 tyg. - jem

Uff, to był ciężki i pracowity dzień... Nareszcie udało mi się zrobić sesję zdjęciową kotków, poza tym jak zwykle codziennie - zakraplanie oczek, które dzisiaj rano jeszcze były takie sobie, ale wieczorem już okej. Plus nauka jedzenia, kuwetkowania (niektóre ładnie załapały) i obcinanie pazurków.
W tym tygodniu czeka mnie pewnie robienie ogłoszeń plus wizyta u weta na odrobaczaniu. Tyle na głowie, a ja ledwo trzymam się na nogach. mam zapalenie ucha, boli mnie gardło i od kaszlu rozrywa mi całą klatkę piersiową. Muszę wreszcie przejść się do lekarza :(

No nic to, teraz czas na długo oczekiwane fotki. Oto moja gromadka:

Ned vel. "Eddard" zwany też Czarnołapym - najciemniejszy z całego towarzystwa, po prostu zjawiskowy! Grzbiet ma czarny, łapy bardzo ciemne, pręgi niewyraźne. Jest najodważniejszym i najbardziej ciekawskim odkrywcą ze wszystkich kociaków, uwielbia się na mnie wspinać (au!!), wchodzić pod nogi, pierwszy leci do mnie na powitanie, po prostu wszędzie go pełno!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Myrcella - jedyna dziewczynka, białołapa, z ślicznym białym brzuszkiem i strzałką na nosku :) Jest największa z miotu, a do tego strasznie uparta i waleczna; nie lubi zabiegów pielęgnacyjnych, ciągle się wyrywa. Mała indywidualistka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Petyr - białołapy i białobrzuchy chłopczyk.Ma bardzo ładne prążki na jasnym srebrzystym tle. Strachajło, czasami przestraszy się własnego cienia ;) Trochę zdystansowany, ale nie, żeby się bał kontaktu z człowiekiem. Jest silny, dobrze odkarmiony, doskonale już biega i ciągle zaczepia rodzeństwo:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rhaego - śliczny chłopczyk ze stalowoszarym prążkowaniem. Jest zawadiacki, nie lubi siedzieć w jednym miejscu, a np. przytrzymany na ręce potrafi gryżć palce :E

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Snow - najjaśniejszy, śliczny whiskasik. Bystrzak, bardzo ruchliwy, wszędzie go pełno. Uwielbia zabawy z rodzeństwem

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tyrion - najmniejszy z miotu, ma takie małe ciałko i dużą głowę. Jest ciemny z bardzo ładną ciepłobrązową tonacją. Oczka na fotkach jeszcze biedne, on pierwszy zachorował i najgorzej u niego ten KK wyglądał. Ale teraz jest już coraz lepiej. Maluch jest ruchliwy i najlepiej ze wszystkich wcina stałe pokarmy - chyba mu mleczka mamusia poskąpiła :E Słodziutki, łagodny kotek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec sesja grupowa:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:) :)
To tyle na dziś. Jeszcze jutro, jak będzie czas, zrobię w domu zdjęcia mojej tymczaski Aryi.

Obrazek

Pleiades

Post » Nie cze 03, 2012 20:11 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - FOTY! s.21

Ale słodziaki! Powodzenia w szukaniu domków :ok:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]