Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2012 10:50 Re: Koty Darłowo- 2 kocięta w DS :) Łapanki...proszę o kciuk

bonsai88 pisze:
kinia098 pisze:
bonsai88 pisze:Kocurek faktycznie przesłodki i przekochany :1luvu: . Ma nos wprost do zacałowania :lol:

ja chcę kotkę... ja chcę kotka... ja wcale nie chcę kocurka... ja chcę kotkę :oops:

To może jednak kocurka ? :lol:

Nie, zaparłam się na kotkę, a należę do wyjątkowych uparciuchów....

Ech, gdyby nie wredota Neko to problem by się już dawno rozwiązał - nie byłabym ograniczona do "smarkaterii" :roll:

A siostra kocurka się nie spodobała ? :> Szczerze, to mimo że może kocurek jest od niej ładniejszy, to ona podbiła mi serducho :mrgreen: Takie to malusie było, z dużymi oczkami i tak głośno mruczało :1luvu:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie lis 11, 2012 15:36 Re: Koty Darłowo- 4 kotki po sterylce:) kilka nadal do ciach

Kinia niestety w stusunku do siostry zostałam całkowicie obojętna - kot jak kot :roll: .

Tzn. oczywiście pogłaskałabym, nakarmiła, skrzywdzić nie pozwoliła i w ogóle, bo koty lubię.... Ale to nie jest kot do którego bym się pchała po trupach, to nie jest "mój" kot :( .

bonsai88

Od: Czw kwi 26, 2012 20:11

Post » Nie lis 11, 2012 19:57 Re: Koty Darłowo- 4 kotki po sterylce:) kilka nadal do ciach

bonsai88 pisze:Kinia niestety w stusunku do siostry zostałam całkowicie obojętna - kot jak kot :roll: .

Tzn. oczywiście pogłaskałabym, nakarmiła, skrzywdzić nie pozwoliła i w ogóle, bo koty lubię.... Ale to nie jest kot do którego bym się pchała po trupach, to nie jest "mój" kot :( .

Rozumiem, nic na siłę ;)
Obrazek

kinia098

Post » Pon lis 12, 2012 9:56 Re: Koty Darłowo- 4 kotki po sterylce:) kilka nadal do ciach

No i ze sterylizowanych kotek została mi już tylko jedna :)
Planuję w tym tygodniu sterylki kolejnych 4 kotek, ale niestety nie mam już na to kasy :/
Pomoże nam ktoś ? :oops:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lis 12, 2012 12:21 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Potrzebny transport z Darłowa/okolic do Trójmiasta lub Tczewa. Jest DT dla dwóch kociaków z gospodarstwa :!:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lis 12, 2012 20:46 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Pufka pojechała dzisiaj do swojego domku :) Umówiłam się z ludźmi w Koszalinie.
Będzie kotkiem podwórkowo-domowym :) Domek z dala od ulicy, dużo terenu do biegania. Do towarzystwa będzie też miała inne koty i psy.
Już wcześniej domek na nią czekał, ale mi coś wypadało i nie mogłam jej zawieźć, dzisiaj się w końcu udało :)
Podziękowania za domek dla Dyktatury, która ubłagała ludzi, żeby przygarnęli jeszcze tą jedną istotkę :) :1luvu:
Obrazek

To właśnie po to trzymałam te dwie dychy :mrgreen: Za bilety wyszło 16zł. Do i z Darłowa udało mi się zabrać "na gapę" :twisted:
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 13, 2012 9:24 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Ja ich wcale nie błagałam.
Ja tylko na urodzinach ich wnuczki powiedziałam, ze jest sobie taka koteńka co szuka domu i czy czasem by nie chcieli jej zabrać do siebie, bo dużo miejsca mają.
Przemyśleli sprawę, syn ich do muru przyparł, ze on chce kolejnego kota i już. Tylko tyle.
Ciesze się, że Pufeczka ma dom. Wieści też będą w miarę na bieżąco. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto lis 13, 2012 12:27 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Bardzo pilnie potrzebny jest tymczas dla Kropki ! Jest tam też jej brat i dwójka mniejszy kociaków: kotka i kocurek. Jak zawsze nie ma tymczasów, Kropka jest już duża, a wiadomo, że później coraz ciężej z oswajaniem :( Proszę o tymczas dla niej.

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto lis 13, 2012 15:35 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Kinia, jadę chyba niedługo Wawa-Szczecin-Wawa, zabieram chyba kota, którego ktoś dowozi z Koszalina. Jak znajdziesz DT w Wawie, to daj znać :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 15, 2012 22:44 Re: Koty Darłowo- kotki do sterylizacji. Potrzebne wsparcie

Adopcje po prostu stoją... a ja praktycznie codziennie!!! dowiaduję się o nowych kotach ( dzisiaj też np. o psie.... parę dni temu siostra mi powiedziała o jakichś dwóch psach żyjących w makabrycznych warunkach...). Nie wiem, nie mam już pomysłu, gdzie szukać im tymczasów, domów, czegokolwiek, a sumienie nie daje mi spokoju, że one tam są, czekają, mnożą się. Robię ogłoszenia, a odzew dosłownie zerowy, bo jak już ktoś zadzwoni, to albo niezdecydowany, albo nieodpowiedni... Ja już nawet nie piszę o tych kotach czy psach, o których się dowiaduję, bo nie zapanuję nad tym wszystkim. Nie mam już kasy na sterylki, a kotek do zabiegów czeka na pewno minimum 5 ( w tym jedna w ciąży). Zdecydowałam, że nie wezmę do siebie żadnego kota na DT, dopóki nie wydam Majki bo mam z nią za dużo problemów ( ale jak to będzie, to nigdy nie wiadomo..... ) I tak dziwię się, że moi rodzice jeszcze wytrzymują. Tymczasów to już chyba w ogóle nigdzie nie ma... Jest czasami nawet transport, a nikt nie chce wziąć do siebie nawet jednego kociaka. Jak już się pojawi jakaś iskierka, to znowu nie ma transportu, albo DT bierze nagle inne potrzebujące kociaki... Załamuję ręce.
Sama z tym wszystkim po prostu NIE dam sobie rady.
Musiałam :(
Dobranoc.
Obrazek

kinia098

Post » Pt lis 16, 2012 14:04 Re: Koty Darłowo- kotów pełno. DT, DS, kasy na sterylki- zer

Kinia, nie łam się. Kto jak to, ale ty na bank dasz sobie radę ze wszystkim.
Najpierw będziemy szukać domów a później najwyżej oswajać, albo od razu domów z gospodarstwem, albo kastrować i niech żyją na wolności. Inaczej się nie da.
Głowa do góry. :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt lis 16, 2012 14:20 Re: Koty Darłowo- kotów pełno. DT, DS, kasy na sterylki- zer

Kinia, jest źle, ale tak to nietety wygląda. Zawsze myśl o tym, ile już zrobiłaś - i działaj dalej, konsekwentnie, nawet jeśli powoli.
Całego świata nie zbawimy, ale może chociaż kawałek? ;)

Wyślij może maile do swoich DSów z prośbą o wsparcie w sterylkach, chociaż po złotówce?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lis 17, 2012 9:38 Re: Koty Darłowo- kotów pełno. DT, DS, kasy na sterylki- zer

Kinia, ja mam weekend wolny w całości, jak trzeba gdzieś jechać Koszalin / Sławno / Słupsk / Lębork / Białogard / Kołebrzeg to mów :D
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Czw lis 22, 2012 17:53 Re: Koty Darłowo- kotów pełno. DT, DS, kasy na sterylki- zer

Nie miałam dostępu do internetu, w końcu dzisiaj przyjechał informatyk.
Z FB jest odzew, może uzbiera się na kolejny wyjazd z 4 kotkami :D :ok: Wpłynęło też 100zł od Gayko :1luvu: Już mało brakuje do uzbierania na sterylki 4 kotek :kotek:

Wpływy:
-100zł- Gayko, :1luvu: :1luvu:
-150zł- Agnieszka Z., Gdańsk, :1luvu:

Wydatki jeszcze sprzed paru dni:
-4,60zł- bilet,
Obrazek

kinia098

Post » Czw lis 22, 2012 18:10 Re: Koty Darłowo- kotów pełno. DT, DS, kasy na sterylki- zer

Coś dorzucę, nr. konta prosz....

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

[poprzednia][następna]