Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 21, 2011 8:38 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

wcale nie skromnie Obrazek każde ogłoszenie jest ważne

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 21, 2011 9:20 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

issey32 pisze:Uprzejmie donoszę, iż z jednego z portali otrzymałam zapytanie o Jotkę. Skierowałam pod nr tel. Pinokio. Podałam także maila. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że coś się w końcu ruszy :ok:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 21, 2011 9:53 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

Patmol

Post » Czw gru 22, 2011 7:51 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

Obrazek

Patmol

Post » Czw gru 22, 2011 9:05 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

a karmę koty i piesy mają wystarczająco na święta? bo jakoś ucichło na wątku z pomocą :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw gru 22, 2011 9:14 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

takie podsumowanie zrobiła pinokio_ na wątku na dogo

Zostało juz wykastrowanych 7 kocurow. CZuja sie dobrze i juz zapomnialy o calej sprawie. Do kastracji sa jeszcze dwa koty, Krecik i Pirat.
W sumie kotow jest 21, w tym 9 kocurow.
Zamowilam u weta tabletki na odrobaczenie 42 szt. Cestal dla kotow i 16 tabletek Cestal dla suk.
Nie wiem co mam robic z tym kocim katarem? czy moge kupic antybiotyk i sprobowac leczyc, czy zostawic tak jak jest?

Do adopcji mimo ogloszen nikt nie dzwoni niestety. Nie wiem co to bedzie, boje sie. W sTYczniu p. Teresa pojedzie do szpitala, a p. Stanislaw nawet jak z niego wyjdzie, to nie bedzie sie nadawal do pracy przy zwierzakach. Na razie jakos im pomagam jak moge.

Zostala tez zakupiona przez KASOR-a karma i dostarczona,
(...)
Koty pomimo kk trzymaja sie jakos i wygladaja dobrze, ale suki to sa bardzo biedne. Stoja na tych lancuchach zupelnie nie puszczane nawet na chwile, smutne są i wiecznie glodne. Bardzo ich żal.
Pan Stanislaw odzyskal przytomnosc i krwotok w jamie brzusznej opanowany. Nie wiadomo czy bedzie operowany. Na razie kroplowki, leki. Na Świeta nie ma mowy zeby wyszedl chocby na przepustke.

pinokio_zaprosoiła p.Teresę na Wigilię-p.Teresa przyjęła zaproszenie

zapytałam o karmę, czy jeszcze jest czy sie skończyła -dostane odpowiedz -wpiszę

Patmol

Post » Czw gru 22, 2011 9:19 Re: ponad 15 kotów-potrzeba konstruktywnej pomocy-juz natychmias

ciotki z dogo rozwieszaja ogłoszenia
kopiuję z watku na dogo
Ogłoszenie o kotach już częściowo rozwieszone. Na kilku osiedlach w Białymstoku i w dwóch miejscach w Bielsku. Dziś Buniaaga dorobiła swoje, wydrukowane na kolorowej drukarce ( bardzo ładne napewno ) i jeszcze porozwiesza w Bielsku.
Okazuje się w praktyce że jest bardzo mało miejsc gdzie można bezpiecznie powiesić ogłoszenie. Można wieszać ogłoszenia tylko w wyznaczonych miejscach . Na przystankach, sklepach, budynkach, urzędach, płotach - nie można. Grozi za to mandat. Na drzwiach sklepu tylko za zgodą.
Wydaje się że co komu szkodzi takie ogłoszenie. A jednak nie można.

Patmol

Post » Czw gru 22, 2011 9:39 Re: 2 ludzie po udarze i 21 kotów-pilnie potrzebne DT/DS(podlas)

Dobrze by było, gdyby te rozwieszane ogłoszenia przyniosły pozytywny skutek. Myślę także, że trzeba chyba będzie je również doglądać (znaczy ogłoszenia), bo może znaleźć się "życzliwy", któremu będzie ono przeszkadzać i zerwie.

To ogłoszenie można także rozsyłać mailem z prośbą o rozpowszechnianie. Może osoby z podlaskiego mogłyby to zrobić, please :wink:
Bo tak na prawdę, to czasu prawie nie ma. No i tradycyjnie przydałaby się pomoc w ogłoszeniach :mrgreen:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw gru 22, 2011 10:00 Re: 2 ludzie po udarze i 21 kotów-pilnie potrzebne DT/DS(podlas)

wstawiłam Groszka do adopcji MIau -może jeszcze kilka kotów wstawić ?
na podlaskim adopcje/szukaj.php?w=10 jest bardzo mało kotów - z tego trzy ogłoszenia są wstawione przeze mnie (Groszek i koty pinokio_ )

Patmol

Post » Czw gru 22, 2011 10:05 Re: 2 ludzie po udarze i 21 kotów-pilnie potrzebne DT/DS(podlas)

Myślę, że nie zaszkodzi, choć teraz pewnie przedświąteczny szał...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw gru 22, 2011 10:11 Re: 2 ludzie po udarze i 21 kotów-pilnie potrzebne DT/DS(podlas)

Ja mogę na uczelni porozwieszać (UMB), chociaż nie wiem, czy studenci to pożądana grupa docelowa;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Czw gru 22, 2011 10:33 Re: 2 ludzie po udarze i 21 kotów-pilnie potrzebne DT/DS(podlas)

bardzo pożądana :mrgreen:
no i mają przecież rodziny

podaj mi proszę na pw swój adres mail -to wyślę :1luvu:

zrobiłam psom ogłoszenie na tablicy http://tablica.pl/oferta/pies-w-typie-o ... DAotP.html

Patmol

[poprzednia][następna]