ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Wto sie 09, 2011 19:39 Re: ŚLEPACZKI cz.V-sprawa wyjątkowa str. 20-prosimy o dt

alessandra pisze:Obrazek
kwiaty dla Anny61 od moich osobistych ślepinek :wink: ObrazekObrazek

Dziękuję Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 10, 2011 12:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-leki oddam str. 1 ogłoszenia

Aniu, spasiba rozumiemy :mrgreen: , ja z tej generacji, która język kraju "zaprzyjaźnionego" w szkole miała :lol: :wink:
kociaki piękne, w ilości jak u mnie obecnie -tylko mojego kochanego rudaska Amberka juz nie ma [*] reszta sie zgadza :wink:
Ostatnio edytowano Śro sie 10, 2011 12:44 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro sie 10, 2011 12:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-leki oddam str. 1 ogłoszenia

strasznie pochmurny dzień na dolnym Ślasku, zatem aby trochę wnieść kolorów do wątku ślepaczków, do kwiatów wirtualnych, dodaję kilka z natury-z przyczyn obiektywnych , Aniu , nie dałabym rady ich przesłać :wink: te "wolnożyjące"
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

i te udomowione :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

alessandra

Post » Śro sie 10, 2011 14:59 Re: ŚLEPACZKI cz.V-leki oddam str. 1 ogłoszenia

jeszcze raz prezentuję koteczkę , która pilnie poszukuje dt, inaczej będzie musiała zamieszkać w schronie, sytuacja jest naprawdę trudna, niewidomy kot i psy niezbyt przyjaźnie nastawione do kota, na dłuższą metę , sytuacja nie do upilnowania :(
ObrazekObrazekObrazek
[quote="belize"]Witam. Nie wiem czy powinnam tu pisać ale bardzo potrzebuję pomocy i szukam różnych możliwości. Mam założony wątek na forum, tu wklejam link viewtopic.php?f=13&t=131072.
Tak w skrócie to historia przedstawia się następująco: ponad 2 tyg. temu w centrum Łodzi, na parkingu pojawiła się młoda kotka, cały dzień przesiedziała w zasadzie w jednym miejscu. Pod wieczór razem z narzeczonym postanowiliśmy zainteresować się bidulą. Okazało się że kotka jest niewidoma. I tak znalazła się u nas w domu. Nie mogliśmy jej tam tak zostawić - parking, samochody, psy i ludzie... Kotka jest po wizytach u weta, odrobaczona, badał ją okulista, który stwierdził, że to wada wrodzona, coś z nerwem wzrokowym, być może jakiś uraz ale obecnie śladów nie ma. Kotka nie jest jeszcze wysterylizowana bo właśnie przechodzi ruje.
Proszę o pomoc w znalezieniu domku dla milusińskiej, najlepiej stałego. My niestety nie możemy jej zatrzymać, mieszkamy w wynajętym, mamy już trzy swoje psy. Mieszkanie to pokój, kuchnia i łazienka. Suki niestety niezbyt chętnie tolerują futrzaka w domu. Jak kotka jest w pokoju, to suki w kuchni i na odwrót. Myślę że koteczka zasługuje na lepszy domek, gdzie będzie miała stałe swoje miejsce. Możemy ją zatrzymać do końca miesiąca, gdyby znalazł się dla niej DT oczywiście nadal poczuwamy się do jej opieki (finansowo i w szukaniu DS). Możemy zapewnić również transport dla kotki.
Później niestety będziemy musieli ją oddać do schronu :cry:

Milusińska ma ogłoszenia na stronie foranmimals-lodz.pl, koty.pl, morusek.pl, oglaszamy24.pl i jeszcze pakiet ogłoszeń u CatAngel.[quote]

alessandra

Post » Śro sie 10, 2011 17:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-leki oddam str. 1 ogłoszenia

alessandra pisze:strasznie pochmurny dzień na dolnym Ślasku, zatem aby trochę wnieść kolorów do wątku ślepaczków, do kwiatów wirtualnych, dodaję kilka z natury-z przyczyn obiektywnych , Aniu , nie dałabym rady ich przesłać :wink: te "wolnożyjące"
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

i te udomowione :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Piękne są :D piękne,- na równi z kotkami :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro sie 10, 2011 21:12 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Alesandra, mam już wpłaty z olejkowego bazarku od 5 osób, przekazywać czy czekać na te 2 brakujące?
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sie 11, 2011 6:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

viewtopic.php?f=1&t=131433

potrzebuję bardzo waszej podpowiedzi - mam kotkę od niedzieli /2 m-czną/- oko jej zaczęło mętnięć :cry: jakby zachodzić ropą . Czy wiecie co to może być? ....pliiiiiis. O 9 jestem u weta na kolejnej ( trzeciej )kroplówce :wink: i chcę ratować jej oczko .... pliiiiis
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw sie 11, 2011 9:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Witam
Chciałabym się zgłosić z moim podopiecznym jednookim czarno-srebrnym kocurkiem. Od ponad miesiąca u mnie w dt. Jest po usunięciu gałki ocznej (powikłania po kk). W chwili obecnej jest w bardzo dobrej kondycji. Oczodół zaszyty nic się nie dzieje. Do szczęścia potrzeba nam tylko domu stałego. Jeśli można umieścić nas w kociakach do adopcji będziemy wdzięczni. Mały ma ok. 3,5 miesiąca w dt z innymi kotami oraz dużym psem. Jak na malucha przystało lubi poszaleć z zabawkami.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Więcej fotek można obejrzeć tutaj:
http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com ... el/OKO-CIM

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw sie 11, 2011 13:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

animalon pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131433

potrzebuję bardzo waszej podpowiedzi - mam kotkę od niedzieli /2 m-czną/- oko jej zaczęło mętnięć :cry: jakby zachodzić ropą . Czy wiecie co to może być? ....pliiiiiis. O 9 jestem u weta na kolejnej ( trzeciej )kroplówce :wink: i chcę ratować jej oczko .... pliiiiis

witaj animalon,
oczy to bardzo poważna sprawa, najlepiej przy kolejnej wizycie poradzić się weta na ten temat, szczególnie,że to maleństwo ,w dodatku osłabione bardzo; wet powinien zdiagnozowac oczko i ustalić leczenie stosownie do ogólnego stanu koteczki; z naszej strony, jesli istnieje taka potrzeba, możemy wspomóc finansowo leczenie oczek koteczki( jesli tak, prosze o zgłoszenie do wpisania ja na listę pomocową na watku ślepaczków), resztę zostawmy specjalistom :wink:

alessandra

Post » Czw sie 11, 2011 13:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Pixia pisze:Witam
Chciałabym się zgłosić z moim podopiecznym jednookim czarno-srebrnym kocurkiem. Od ponad miesiąca u mnie w dt. Jest po usunięciu gałki ocznej (powikłania po kk). W chwili obecnej jest w bardzo dobrej kondycji. Oczodół zaszyty nic się nie dzieje. Do szczęścia potrzeba nam tylko domu stałego. Jeśli można umieścić nas w kociakach do adopcji będziemy wdzięczni. Mały ma ok. 3,5 miesiąca w dt z innymi kotami oraz dużym psem. Jak na malucha przystało lubi poszaleć z zabawkami.

Więcej fotek można obejrzeć tutaj:
http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com ... el/OKO-CIM

Pixia , prosze, uzupełnij czego nam brakuje wg naszego wzoru
- imię lub bezimienny
-stan zdrowia: W chwili obecnej jest w bardzo dobrej kondycji. Oczodół zaszyty nic się nie dzieje
-dt Pixia
-miejscowośc :Szczecin
-link do watku na miau lub innych,np.fb lub brak
-kontakt :tel, mail, pw
-wsparcie finansowe : nie
-informacje pozostałe: kociak jest w dt z innymi kotami oraz dużym psem. Jak na malucha przystało lubi poszaleć z zabawkami. Więcej fotek można obejrzeć tutaj:
http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com ... el/OKO-CIM[/quote]

alessandra

Post » Czw sie 11, 2011 13:13 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Amika6 pisze:Alesandra, mam już wpłaty z olejkowego bazarku od 5 osób, przekazywać czy czekać na te 2 brakujące?

Amiko6 wedle Twojego uznania, środki te zasilą skarbonkę sierpniową-rozliczenie i tak na końcu miesiaca, wiec moze poczekaj, aby nie płacic dwukrotnie za przelewy :wink: jeszcze raz bardzo dziekujemy :1luvu:

alessandra

Post » Pt sie 12, 2011 9:10 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Dzisiaj będą zdjecia niewidomej Pimpusi i jej malutkiej burej córeczki, która ma jedno oczko zamglone po kk.

Szukają domciu obie a właściwie trójka, bo jeszcze jest braciszek malutkiej ale ten ma jak na razie zdrowe oczka. :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 12, 2011 16:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

A ja potrzymam :ok: za domy dla wszystkich ślepaczków w potrzebie. Za domki dla nich.

Nasz Srebek wczoraj był u pani doktor, bo oczy są w tragicznym stanie. Coś się z powiekami dzieje, puchną, drażnią oczy. Będzie znowu dostawał krople i maść, i zobaczymy. Być może trzeba będzie zrobić jakiś zabieg na oczkach. Biedak odsypia dziś wczorajsze stresy.
Powoli też przyzwyczajam się do myśli, że on nie jest już tymczasem. :)
Tak kocha naszą psicę, no i jest u nas już ponad 2 lata...
Taki nasz króliczek. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt sie 12, 2011 16:57 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Dzisiaj niewidoma koteńka i jej córeczka były na kontroli u weta.
Mama bez zmian, miała tylko wyciągnięte szwy po sterylce z boczku a z oczka sama sobie wydrapała. :(
Malutkiej oczko reaguje na światło i w przyszłości może jeszcze troszkę się polepszyć z widzeniem.

Już mam zdjęcia Pimpusi i jej córeczki.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sie 12, 2011 19:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str.21 jedyne wyjście to schron:(prosimy o dt

Przepraszam, nie wiem czy to właściwe miejsce - dramat ślepaczkowy pod Warszawą, osoba, która pomogła - Ania Rylska (i druga, Fleur) jest w dramatycznej sytuacji: viewtopic.php?f=1&t=129406&p=7827783&hilit=brwin%C3%B3w#p7827783
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]