DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 14:52 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

na wszystkie pyt odpowiem wiecz.-jak się trochę ogarnę :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 07, 2011 19:00 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Wstawiłam pierwsze skany - rachunki za Devi, Fionę, Shreka['], Likierka['] i Promyka.
Tak jak napisałam w watku "skanowym" - dane zawierające nazwiska, adresy, telefony - usunełam.
Te dane posiada smarti i ona decyduje czy może je udostepnić na priv.

EDIT: wstawiłam wszystkie dokumenty, które przekazała mi do tej pory smarti.
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lut 07, 2011 19:25 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

EdytaB_a pisze:
Chatte pisze: potem będzie się można wyzywać.

:mrgreen:

O rany, zeżarłam Ż i wyszło głupio :mrgreen:
Miało być WYŻYWAĆ
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lut 07, 2011 19:27 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Chatte pisze:
EdytaB_a pisze:
Chatte pisze: potem będzie się można wyzywać.

:mrgreen:

O rany, zeżarłam Ż i wyszło głupio :mrgreen:
Miało być WYŻYWAĆ

tak sobie pomyślałam, stąd było ta emota :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon lut 07, 2011 21:35 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Sunshine307 pisze:
smarti pisze:poczekaj Sunshine-ja wielokrotnie widziałam jak Jerry biegnie co sił i napada na Toma,jeśli ten za długo(zdaniem Jerrego) się nim nie interesował.

To dobrze że Mamie nic gorszego się nie stało,chociaż z kręgosłupem nigdy nie ma żartów.
Kciuki za mamę i za sprawy ubezpieczeniowe. :ok: :ok: :ok:

cieszę się że dwupaczek ma taki cudowny domek,że się nie pomyliłam i jak już widzę ,będziecie dla nich najlepsi na świecie
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: . :1luvu:

a co do rododendronów to nawet nie wiedziałam że mój Tż wstawił to zdjęcie.
te akurat są u mnie już dobrze ponad 10 lat a i kupione były bardzo duże.
tą jesienią rozsuwaliśmy je trochę bo zaczęły na siebie za mocno zachodzić- przesadziliśmy o ok metr te dwa po prawej-czterech chłopa każdy przesuwało bo inaczej nie było możliwości.
zbierałam się do tej operacji cały okrągły rok i teraz od jesieni drżę czy się przyjęły ale wygląda na to że wszystko jest w najlepszym porządku. :D

ten z prawej już ma 1,80 a ma prawo dorosnąć do 3,5mto catawbiensis grandiflorum.

a magnolie też mam...i też niezłe :piwa: -właśnie z powodu ich kwitnienia i z powodu ogrodu od marca do listopada nawet nie ruszamy się z domu na jeden dzień.. :roll: nie chcemy się z nimi rozstawać.(odtąd zimą też się nie ruszamy bo nie możemy się rozstać z kiciami :roll: ) i w ten sposób znajomi ubolewają że już w ogóle nigdzie nas nie mogą wyciągnąć...dziwaki i odludki się z nas zrobiły.. :roll: :D

Smarti, pozdrowienia od nas dla całej rodzinki i kociastych oczywiście :) :ok:

a co do kwiatów to są przepiękne..
u nas w ogrodzie też kwitną rozmaite krzewy ozdobne , są 2 oczka wodne połączone mostkiem i kilka skalniaczków :) na wiosnę porobię zdjęcia to wrzucę na forum ;)

Sunshine,a ten ogród to nie tu gdzie mieszkasz?
bo Tom&Jerry mieli być niewychodzący w każdym razie jakby co to na szeleczkach,no nie?

Szalony Kot pisze:Pewnie, mi to nie warto wysyłać :?
Mela jedzie czy nie jedzie? :> I do kogo i gdzie? :>

jasne że warto!!!

Mela ma niby trzy domki starające się-1-szy-cisza :roll: , 2-gi cisza :roll: , 3-ci dziwny 8) ale jeszcze go nie skreślam bo nie wykluczam ze to ja jestem już dziwna :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 21:38 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lut 07, 2011 21:42 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

toć chiba o Melci napisałam :roll:

Luna-przyjeżdża domek w niedzielę od Ozymandias-jeden obejrzeć Lunę a drugi Mojita.

dziś była pani fotografować Lunę dla rodziny 8) .

O Mojita dziś dzwoniła młoda dama i mam wrazęnie że to była córka poprzedniej właścicielki-nie zapytała ani słowem o kota a tylko o warunki na jakich go można "wziąć"-piętrzyłam trudności jak się dało :D ,a co... :kotek: :ok:

smarti

Post » Pon lut 07, 2011 21:48 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

mam też do Ciebie prośbę-przy nast.ogł pisz,proszę ze kol.tel nie zobowiązuje mnie do niczego i że zastrzegam sobie prawo do wyboru najlepszego domku,bo to czasem nie jest jasne-coś w tym stylu :D

smarti

Post » Pon lut 07, 2011 21:49 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

O, to Luna dziś za modelkę robiła, cudnie :1luvu: Ona taka piękna... no to fajnie, ale do niedzieli jeszcze tyyyle czasu, jak ja to zniosę? ;)

I piętrz trudności, pewnie, niech wiedzą, że tylko najlepsze domki dostają koty :>

Tak właśnie coś czuję, że następnym razem trzeba będzie jednak dodać klauzulę o rozmowie wstępnej ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 07, 2011 21:51 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

EdytaB_a pisze:wymiękłam 8O
ja mam tylko 2 i to małe (Susane i Norman Gould)

Edycia-jak wygląda Norman Gould?? bo ja jej nie znam :oops:

a jasne że będe piętrzyć-mnie się nie spieszy,no nie...
jak będziesz następnym razem spała to musisz mieć się do kogo przytulić przecież... :D

dopiero w niedzielę bo przecież wreszcie trzeba ja zaszczepic :!:
czy ona miała jakieś testy? i czip?

smarti

Post » Pon lut 07, 2011 21:55 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Czip ma jak wszystkie ze schronu, numer czipu w książeczce. Masz ją, prawda?
O testach nie sądzę...
To tylko spisz nazwę szczepionki, dobrze? Ja Ci zaraz na maila poślę co i jak, ten gotowiec taki do wpisania jakie leczenie było podjęte. Masz jakiś wypis z Medicavetu czy będę musiała podjechać? Bo chcę mieć pełnię leczenia ;)

I wydaje mi się, że zawsze będzie ktoś, zawsze mogę Duriana zgarnąć :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 07, 2011 22:03 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Szalony Kot pisze:Czip ma jak wszystkie ze schronu, numer czipu w książeczce. Masz ją, prawda?
O testach nie sądzę...
To tylko spisz nazwę szczepionki, dobrze? Ja Ci zaraz na maila poślę co i jak, ten gotowiec taki do wpisania jakie leczenie było podjęte. Masz jakiś wypis z Medicavetu czy będę musiała podjechać? Bo chcę mieć pełnię leczenia ;)

I wydaje mi się, że zawsze będzie ktoś, zawsze mogę Duriana zgarnąć :1luvu:

racja-Durian ofutrzy Cię zawsze wystarczająco... :mrgreen:

smarti

Post » Pon lut 07, 2011 22:08 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

smarti pisze: Edycia-jak wygląda Norman Gould?? bo ja jej nie znam :oops:

Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon lut 07, 2011 23:04 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

Dziewczyny, kontrolnie zaklepałam sobie też jeden post w wątku skanowym (nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydać)
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lut 07, 2011 23:13 Re: DT Smarti 2- wielkie przegrupowanie kiciów !!

smarti, ten ogród jest przed moim domem ;) ale spokojnie ;) Tom i Jerry tak jak mówiłam są i będą niewychodzący (jak moja Zuzia była, choć raz pamiętam wyszła z nami na świeże powietrze latem w szeleczkach pospacerować :) ) ale w życiu nie pozwoliłam i bym nie pozwoliła moim kotkom wyjść samopas na dwór :roll: za bardzo je kocham żeby narażać je na niebezpieczeństwo :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lut 07, 2011 23:27 przez Sunshine307, łącznie edytowano 1 raz

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

[poprzednia][następna]