Chciał mnie uśpić-jest DS u mamy Mamrocikowej

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 12:23 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Jak tylko będziecie mieć nowe opinie lekarzy to piszcie :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro mar 02, 2011 13:16 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Dziewczyny, może dodajcie na FB apel o wsparcie finansowe - zwykle o parę złotych jest łatwiej, niż o dt. Może ktoś mógłby zrobić Julci allegro cegiełkowe (ja niestety nie potrafię :oops: )?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro mar 02, 2011 14:58 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

hej! to ja... mamrot,piszę na gorąco z bianmili kompa... o 8mej rano odebrałam Julcie od Sylwii z dt, potem lecznica na elbląskiej, pobranie krwi trudne... 3 osoby trzymały koteczkę... potem w samochodzie przechowalnia Julcia na kolankach siedziała, z ręki pojadła trochę suche k/d hillsa.na 12tą dojechałam do lecznicy na Rycerza Blizbora gdzie przefajna wetka Asia i już gotowe wyniki... tragiczne.poprzednie z 10tego lutego już były dramatyczne i powinno być wtedy włączone leczenie... obecne wyniki :mocznik 277, kreatynina 5,14... nakazują dożylne wlewy, 2 razy dziennie... minimum 7 dni.Julcia została w lecznicy, gdzie kochana Pani Asia będzie jej podawała kroplówki do soboty rano, w sobotę o 11tej trzeba kotkę odebrać, koniecznie musi dostać choć jedną kroplówkę w niedzielę... do lecznicy może wrócić w poniedziałek ale ponieważ otwierają o 12tej to też jest to logistycznie trudne... no i pobrałam kici wymaz z nosa, bo jest gil i krew nawet była, badanie bakteriologiczne w lab. przy szpitalu pck, więc mam nadzieję, że solidnie zrobią ale pierwsze info o tym co się wyhodowało dopiero za 3 lub 4 doby..Kotka jest przemiła, Sylwia z dt OK, dopytuje się właśnie smsem o wyniki... deklaruje,że Julcia może do niej wrócić, ale ustabilizowana...lub na dożycie... a prawda jest taka: obecne kroplówki i potem po małej przerwie bez kroplówek badanie krwi... i będzie wiadomo czy nerki dają radę... jeśli nie będzie poprawy... lub będzie chwilowa to trzeba Julce po prostu zapewnić karmę nerkową ipalitine itd. i ciepło domowe, będzie żyła tak długo jak da radę... czyli będzie jadła i miała jakiś komfort fizyczny... Mam takie doświadczenie z moimi domownikami, wspiera się dopóki to możliwe... Jeszcze nie wiem jak będzie z weekendowymi potrzebami Julki, nie rozmawiałam jeszcze z Sylwią, z Moniką nie będę niczego omawiała... potrzebna forsa... ech. ogólnie jestem poruszona całą sprawą...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro mar 02, 2011 15:25 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Czy Julcia miała robiony posiew moczu? Przyczyną niewydolności nerek mogą być właśnie bakterie i trzeba by je wytłuc, tylko wtedy leczenie może być skuteczne.
Wyniki rzeczywiście dobre nie są, ale nie są tragiczne. U mojej kotki równo rok temu stwierdzono kreatyninę jeszcze wyższą niż u Julci, a mocznik trochę niższy. Kroplówki, leki, dieta - i kocica ma się całkiem nieźle, w tej chwili jest na karmie nerkowej i dostaje raz dziennie ćwierć tabletki leku. Jestem pewna, że i stan Julci może się bardzo polepszyć, no ale rzeczywiście bardzo ważne jest intensywne leczenie, kroplówkowanie przez jakiś czas (pewnie ok. miesiąca, w zależności od poprawy), no i powinna mieć spokój, jak najmniej stresu.
Czy Julcia ma apetyt?
Ech, tak bardzo przydałby się dom....

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 16:22 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Kochana, Juleczka miała kroplówki i antybiotyk podawany. Niestety leczenie zostało przerwane, bo moniksz nie miała czasu aby kotkę od 10.02 dostarczyć do weta....nie chcę nawet tego komentować. Prawda jest taka, że może szansa na to aby Julcia żyła została zaprzepaszczona...może Juleczka straciła swoją szansę na życie, bo nie było czasu....wyć mi się chce! Julka do soboty może być u weta gdzie ma podawany antybiotyk ogólny i dwa razy dziennie kroplówkę. W sobotę trzeba ją zabrać i podać koniecznie kroplówkę w niedzielę. Nie ma nikogo kto by to zrobił....moniksz nawet nie zadzwoniła się zapytać co z małą? Julka sama też podjada widać ma chęć aby żyć, aby walczyć o swoje nikomu niepotrzebne życie...nie ma szczęścia niestety a szkoda, bo Małgosia mówi, że to cudna, miziająca istota....
Chyba dostanę szału!
Obrazek

biamila

Post » Śro mar 02, 2011 16:24 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

A ona ma Facebooka?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 02, 2011 16:35 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Zofia&Sasza pisze:A ona ma Facebooka?

Ma: http://www.facebook.com/event.php?eid=123528327717036

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 16:53 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Wyedytowałam tytuł na bardziej dramatyczny. Wiem, że kasa ważna, ale w tym momencie chyba DT jest kluczowe?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 02, 2011 17:29 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Czy poza wartościami kreatyniny i mocznika są jeszcze jakieś inne wyniki? Jonogram? Leukocyty i erytrocyty? OB? USG nerek? Może korzystając z tego, że Julcia jest w lecznicy, udałoby się jej zrobić testy na wirusówki (ktoś na FB pytał o to)?

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 17:56 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Na jakie konto można przekazywać ewentualne wsparcie na leczenie Julci?
Na FB podane jest konto Moniki Sz. - to tam wpłacać?

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 18:04 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Dziewczyny powinny ustalic kto ma koordynowac jej leczeniem, i ta osoba powinna zbierac srodki.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro mar 02, 2011 19:43 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Za cud, za dom dla Julci :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 19:51 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Kochani, dziękujemy, że jesteście. Dziś odbyłyśmy z Małgosią naradę, co robić jak pomóc. Jak załatwić aby Julcia dostała kroplówkę w niedzielę? zabrać w sobotę i zawieźć do naszego weta aby dostała kroplówkę w niedzielę? jak odwieźć w poniedziałek do kliniki na drugim końcu miasta? czy jest sens aby ją tak wozić przez całe miasto? odchodzimy od zmysłów jak to załatwić. Wiemy jedno, że nie podanie jej teraz kroplówki spowoduje to, że możemy ją stracić...naprawdę teraz nie możemy sobie pozwolić na błąd...Czy Ona w końcu zasłuży sobie na miłość!! Boże ona na to zasługuje! na kawałek ciepłych kolan, do których się garnie. Jak Małgosia dziś z nią siedziała w aucie od 9 do 12 to wyjęła ją z kontenerka i Jula natychmiast weszła jej na kolana. Jej osobie, którą pierwszy raz zobaczyła, która przed chwilą pobierała jej krew mocno trzymając. Tak mi przykro, że tyle musiała czekać na leczenie dwa tygodnie bez weta przy jej tak złych parametrach mocznika i kreatyniny to zbrodnia...ona po prostu sobie przez ten czas cicho odchodziła... jak zwykle nie robiąc przy tym zamieszania. Wetka była zdumiona, że kotka się do nich nie pokazuje???!
Jestem przerażona.
Obrazek

biamila

Post » Śro mar 02, 2011 20:00 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Czy Julcia dostaje kroplówki podskórne, czy dożylne? Może można by jej podać kroplówkę w niedzielę w domu?

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 02, 2011 20:06 Re: Chciał mnie uśpić,nie udało się,wyrzucił jak śmieć,pilne dt!

Zróbcie jej nowe zdjęcia, jak się tuli i żeby pokazać jaka jest kochana, może to sprawi, że ktoś się znajdzie, że ktoś zauważy jaki to skarb!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]