Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 20:24 Re: Anika z kotami :)

Oj tam, nie przesadzaj :ryk:
mamuśka

Post » Czw paź 20, 2011 20:45 Re: Anika z kotami :)

Wielbłądzio pisze:
*anika* pisze:Ja chyba jednak wolę papierkami zapłacić :twisted:

Eeeee, nie znasz się :ryk: :ryk: :ryk:

Ujmę to tak: ja wolę młodszych :twisted: (nie od siebie, tylko... w ogóle :roll: )
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw paź 20, 2011 20:48 Re: Anika z kotami :)

*anika* pisze:
Wielbłądzio pisze:
*anika* pisze:Ja chyba jednak wolę papierkami zapłacić :twisted:

Eeeee, nie znasz się :ryk: :ryk: :ryk:

Ujmę to tak: ja wolę młodszych :twisted: (nie od siebie, tylko... w ogóle :roll: )

Młodszych niby niż KTO :mrgreen: 8) ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw paź 20, 2011 21:05 Re: Anika z kotami :)

WIADOMO :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 20, 2011 21:11 Re: Anika z kotami :)

Nie masz gustu.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw paź 20, 2011 21:14 Re: Anika z kotami :)

No nie mam :ryk:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 20, 2011 21:18 Re: Anika z kotami :)

No nie. Nie to co ja.

Wielbłądzio

Post » Pt paź 21, 2011 6:21 Re: Anika z kotami :)

Rozdzieliłam jedną puszkę Cosmy (170g) na 7 zwierząt* i wszystkie się najadły 8) Cut :lol:

*4 koty, 3 szczury ;) Frotka jak zwykle nie uznała Cosmy za coś wartego zjedzenia :roll: Jej trzeba kupować kartoniki Bozity, nic innego nie zje (z tych mokrych, suche na szczęście wcina).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt paź 21, 2011 6:57 Re: Anika z kotami :)

Cześć :1luvu:
Jak Maniusia?
A ja tutaj pozwalam sobie wstawić fotkę Ryśka :mrgreen:
Obrazek

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt paź 21, 2011 12:49 Re: Anika z kotami :)

Ryszard :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Maniusia w porządku ;) Przynajmniej na razie, dopóki jej znów nie przyjdzie do głowy chorowanie :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt paź 21, 2011 15:04 Re: Anika z kotami :)

Dziwne - Antymon nadal syczy na Filipka, a przecież Filip jest już tutaj miesiąc. Na ostatnie tymczasy (Maniusię i Sonię) syczał może kilka dni, potem już razem się bawiły. Może dlatego poprzednim razem krócej syczał, bo sam się jeszcze niepewnie czuł?
Właściwie wszystkie koty na niego syczą :roll: dlatego tym bardziej powinnam mu szybko znaleźć dom (ta, tylko niech się ktoś znajdzie :roll: ogłoszenia ma, na razie w 3 miejscach [ale za to najskuteczniejszych w znajdowaniu domów])... już się zaczął chyba nieco bardziej przywiązywać... jakiś kontakt słowny (on miauczy, ja mówię) ze mną utrzymuje :roll: jakoś się zaczął tak na mnie patrzeć jak na swoją panią :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto paź 25, 2011 15:53 Re: Anika z kotami :)

Antymon ma "tylko" zapalenie w uchu, mam kontynuować kurację Surolanem jeszcze 1,5 tygodnia.
Maniusia NIE WIEM co ma na uchu, ale mam nadzieję że to nie grzyb 8O :? za 2 tygodnie będą z nią na oględzinach w lecznicy (nie mam już kasy na chodzenie specjalnie z nią z jakimś ledwo podejrzeniem choroby na uchu :roll: dlatego biorę razem z Sarą na prawdziwą jej kontrolę <na szczęście tylko za Sarę mam płacić, za kontrolę Antymona i Maniusi już nie :1luvu: > ).
Sara dostała steryd w tabletkach na 2 tyg. codziennie po pół tabletki rano.
Frotka jutro ma dostać convenię i mamy pojawić się za 2 tygodnie na kontrol.
Filip zdrowy :twisted: (nawet odezwał się facet, co to kiedyś zamilkł, mówi teraz, że nie mógł wcześniej, bo coś tam się działo u niego, ale jak już wszystko opanuje, to się zgłosi. Oby, bo nikt inny się Filipkiem nie interesuje :( )
Szczury względnie też :roll: (trochę kichają, ale nie na tyle, żeby znów leki wprowadzać, a poza tym to na 90% podłoże alergiczne)
Pies też zdrów.

A ja nie mam ani siły ani pieniędzy. Cudownie... :x
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 27, 2011 20:03 Re: Anika z kotami :)

Czy to możliwe żeby 5-miesięczny kot wypijał ponad 100 ml wody dziennie (jedząc oczywiście tylko suche)?
Bo po raz kolejny przychodząc do domu widzę pustą miskę po wodzie*, mimo że rano zostawiałam prawie pełną :roll:

nie wiem jaka jest jej pojemność, ale tak mniej więcej 100-150 ml.

Przed chwilą wypił tak na wysokość miski (na raz!) jakieś pół cm wody (czyli na oko jakieś 20 ml?)

On w ogóle dużo pije :roll:

No ale zdrowy jest (nie sądzę aby w wieku 5 miesięcy miał na przykład chore nerki albo co...).

* pustą miskę po suchym oczywiście też :twisted: ale już przywykłam że je on 2 razy więcej niż którykolwiek z moich kotów...

Dziś otworzyłam nowy wór (7kg) Acany. Ostatni zjadły (5 kotów) w 26 dni. Jedząc do tego co ok. 3 dni na spółkę 170 gramową puszkę Cosmy. Normalnie by mi ten wór wystarczył na prawie 2 miesiące!

Filip je chyba za 4 koty :?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw paź 27, 2011 20:07 Re: Anika z kotami :)

Ja Ci mówię pozbądź się małego drania :mrgreen: póści Cię z torbami 8)

btw co z tym domkiem dla Niego co był? bo jakoś nieuważnie czytam imi umyka

Kaj jedząc same suche pił jak szalony, jak dostaje gotowane nie pije nic
nie przejmowałabym się za bardzo, no chyba że zacznie wypijać 3 miski wody dziennie

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw paź 27, 2011 20:14 Re: Anika z kotami :)

No toż chcę się pozbyć :twisted: (odpycham od siebie myśli, że on taki kochany i tak się tuli do mnie, bo jeszcze mi do łba przyjdzie, żeby go sobie zostawić :strach: a ja nie chcę i nie mogę...)

domek... właściwie nie wiadomo. Pan (co się miał dziewczyny jeszcze zapytać 8) ) się kilka dni temu odezwał, że przeprasza, że się nie odzywał, ale miał cośtamcośtam i jak ogarnie to wszystko, to się odezwie. No dobrze, poczekam (i tak nikt inny nie dzwoni :roll: ).

Przynajmniej kociaki od sąsiadki na 99% znalazły domy (okaże się w sobotę). Przynajmniej 3 z 4. Czwartego będziemy próbowały wcisnąć tej kobiecie, która chce czarnego kocurka. Bo druga bierze obie kotki razem 8) :P Ta od kocurka obiecała przemyśleć czy chce dwa czy jednego (bo innych kotów nie ma). Trzymajcie kciuki! Jedna ma przyjść o 15 (po kocurka/i), druga o 16 (po kociczki).

Właściwie nie wiem czy tylko ten kot tak dużo pije, bo reszty nie kontroluję (piją głównie z miski psa, a Sara tylko z kranu). Reszta też jest widywana u wodopoju 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]