Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 14:17 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ok ,mam nadzieję,że wreszcie się uda ...

martaW

Od: Nie lut 13, 2011 23:44

Post » Śro lut 16, 2011 15:17 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

martaW pisze:Przepraszam bardzo ,one tam 1,5 roku siedzą :( a sprawa rozdmuchała się dopiero jak karolina chciała wziąść rudzielca, więc co mam sobie myśleć?

Z tego co wiem, to od kwietnia czy maja 2010. Niespełna rok - wiem, mala różnica, ale bądźmy precyzyjni.

I nie "sprawa rozdmuchała się", bo koty cały czas miały ogłoszenia, były przez Mariję w miarę jej możliwosci doglądane, leczone, finansowała karmę itp.
Było kilku chętnych na nie, ale niestety domki nie kwalifikowaly się do powierzenia im kota - w jednej z wizyt przedadopyjnych towarzyszyłam Mariji.
Ich warunki na pewno pogorszyły się ostatnio - kiedy Marija przestala je finansować.

A siedzą tam, bo Marija przez cały czas miała w mieszkaniu nadmiar tymczasów (po kilkanaście) - tym co nie wiedzą, jak wyglada i "pachnie" przekocone mieszkanie, przypomnę tylko, że ze stresu kotu sikają po kątach, meblach, biją się, ze stresu także chorują (vide podłoże FIPa).

I tkwiły u pani M. z bardzo prostego powodu - braku innego miejsca, a to - jako tymczas - wydawalo się znośne, szczególnie że wcześniej nie sprzeciwaiła sie adopcji.

I proszę, nie żądajcie ode mnie bym Wam tłumaczyła, że brakuje domów tymczasowych. Że te, które są mają ograniczenia - mogą jednocześnie mieć 10. ale nie 20 kotów. Że koty, które trafily do Mariji były w znacznie większym stopnu zagrożone niż Zenobiusz i Pimpuś - kociaki w bazie transportowej, maluchy podrzucone do zagrody agresywnych psów, kociak na śniegu.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lut 21, 2011 13:45 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Czy coś się wyjaśniło w sprawie kotów?

Morgiana

Od: Sob mar 15, 2008 1:36

Post » Pon lut 21, 2011 14:49 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

marija złożyła prośbę o ponowną kontrolę, 31 stycznia i trzydziestego dnia miała dostać odpowiedź z wyznaczonym terminem :|

karolina w-n

Od: Wto gru 21, 2010 23:10

Post » Pt lut 25, 2011 12:56 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Jak tam sprawa kotków, poszło coś do przodu :?:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pt lut 25, 2011 13:07 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

niestety nie :cry:

karolina w-n

Post » Śro mar 02, 2011 14:54 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

czy wiadomo coś nowego w sprawie kotów?

karolina w-n

Post » Śro mar 02, 2011 16:47 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

:?:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt mar 04, 2011 8:14 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ludzie się dopytują, a tu cisza :roll: Marija na miau się pojawia a ten wątek omija :?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt mar 04, 2011 10:28 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

kiche_wilczyca pisze:Ludzie się dopytują, a tu cisza :roll: Marija na miau się pojawia a ten wątek omija :?

Bo widocznie jest to bardzo niewygodny temat :!:
Biedne kicie tam siedzą i zapewne już tam zostaną :(

martaW

Od: Nie lut 13, 2011 23:44

Post » Pt mar 04, 2011 20:33 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Przykre bardzo :( mimo wszystko nadal trzymam kciuki, że coś da się jednak zrobić. Nawet nie wyobrażam sobie jak Cię musi to boleć :(

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Nie mar 06, 2011 18:02 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

na FB widziałam ogłoszenie Zenobiusza. Co będzie, jeżeli znajdzie się domek chętny dla niego, co będzie mu powiedziane? Czy to samo co Karolinie?? Na jakim etapie jest sprawa?
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon mar 07, 2011 11:19 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Ogłoszenie Zenobiusza na FB wisi przez moje niedopatrzenie. Będzie zdjęte.

A sprawa kotów trwa.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 07, 2011 13:38 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

a coś bliżej wiadomo, na jakim etapie jest?

karolina w-n

Post » Pon mar 07, 2011 14:57 Re: Babcia Gienia(*),Koty i Upiorna Karmicielka-idę na wojnę!!!

Sciagnal mnie tytul... Poczytalam. Opadla mi szczeka i cokolwiek moglo jeszcze opasc tez opadlo. Marija jestes wojownikiem. Skojarzenie... Dlaczego nie zglosic na policje przywlaszczenia dwoch kotow? Moze gdzies bylo po drodze i umlnelo mi, ale jesli koty maja w lecznicy wpisanego wlasciciela, w ksiazeczkach tez i nie jest to p. M, to chyba mozna by zglosic ze obecna opiekunka (jakkolwiek to brzmi) odmawia wydania zwierzat ich wlascicielce. Nie wiem jak policja by do tego podeszla z racji "wartosci materialnej mienia zawlaszczonego", ale cos chyba zroboc musza. Kurcze, te potyczki z urzedem, ta dziunia udajaca wetke... To jakas science fiction.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

[poprzednia][następna]