» Wto lip 06, 2010 0:40
Re: Widzę. Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest dużo. Pomóż.
Tak Kuba faktycznie szczeka na mnie i niestety nie rozumiem tego? Karmilam tego psa co najmniej dwa sezony w tym zimy, w najgorsze mrozy, jak sie jeszcze wałęsał po działkach. Zanim do Was trafił. Zawsze czekał. Musiałam go ułożyc, ze najpierw jedza koty, potem on. Był wdzięczny i grzeczny.Na poczatku ganiał koty, jednak nauczył się, a własciwie ja go tego nauczyłam, ze jak będzie je ganiał i na nie szczekał ,to nie dostanie jedzenia. Wkurzał mnie czasem, bo wskakiwał przez ogrodzenie jak juz odjechałam. A teraz szczeka na mnie, jakby mnie nie znał. Ten slepy kotek chyba bardzo sie go boi. Skrada sie i czeka na jedzenie przycupniety w pobliżu mojej działki.Przestałam juz chodzic w tamtym kierunku, bo wiem ze Misiaczka i Teodorka juz tam nie spotkam. Kiedy ide wszystkie psy szczekaja a ślepy kotek czyli Pirat i tak boi sie wyjsć, wiec wolę aby przychodził juz do mnie.
Co dziwne kiedyś dwa lata temu pod klatke przybłakał sie do mnie pies. Duzy. Poniewaz korzystał z kocich resztek, był potulny jak baranek. Facet z bloku obok go przygarnał. Ten pies kiedy mnie teraz widzi, mało się nie dławi z wściekłości na mój widok. Zaś koty które wczesniej zupelnie lekceważył, traktuje teraz tak ze dostaje prawie białej gorączki....Nie rozumiem tego.
Myślę ze Sąsiedzi mogli widziec własnie Pirata. Pewnie z daleka sie nie zorientowali, że kotek nie ma oczka.Gdyby to był Beret....Nie sadzę aby nie przyszedł do własnego domu.