Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 18:21 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

:lol: mała terrorystka! To nawet moja Toćka nie bombarduje miłością tak... dywanowo ;)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw maja 27, 2010 18:45 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

starchurka pisze:Wczoraj wracając do domu widziałam na ulicy obok mojego bloku pięknego kocura o niespotykanym umaszczeniu.

A o jakim konkretnie?
starchurka pisze:Jaja świeciły mu się z dwóch kilometrów :lol:

O, znaczy dobrze wyglansowane ;)
starchurka pisze:Złapię gada .

A to na pewno kot? :lol:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw maja 27, 2010 20:32 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Majorka pisze:

Majorka, trafne pytanie, mój TeŻet się taki nerwowy robi przy Ani, chyba wziął sobie do serca jej motto: "kastrować wszystko, co wpadnie w ręce" 8) .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw maja 27, 2010 21:38 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

luelka pisze: mój TeŻet się taki nerwowy robi przy Ani, chyba wziął sobie do serca jej motto: "kastrować wszystko, co wpadnie w ręce" 8) .

No fakt, niebezpieczna kobieta... :ryk:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pt maja 28, 2010 10:40 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

ja wiem że to jest dziecięce, ale bardzo się cieszę że kicia czuje się dużo lepiej co można zobaczyć na filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=4h3uwcDzRyE

i jeszcze 2 fotki:

Obrazek

Obrazek

a jutro zawozimy ją najpierw do weta, żeby sprawdził czy wszytko u niej jest ok, a jeżeli będzie ok to zawieziemy ją do jej domu :)

i jeszcze raz dziękuję starchurko, za opiekę nad kotką i zawożenie jej na sterylizację :1luvu:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt maja 28, 2010 10:44 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Jak miło patrzeć na wesołego, rozbawionego kota :ok:
A ten drugi kocio jakiś podobny do mojego Romcia :)
Obrazek

Majorka

Post » Pt maja 28, 2010 11:39 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Wczoraj spotkał mnie niebywały honor - zostałam obmruczana przez Loę. Co za piękne dźwięki! :) - jak na kicię, która miała opinię kociego terminatora, księżniczka Loa zachowuje się nad wyraz przychylnie. Poza tym są takie koty, które uwielbiam, z których aż promienieje inteligencja, komunikatywność i wszelka przemyślność. I Loa właśnie taka jest - "po prostu" wyjątkowa.

luelka

Post » Pt maja 28, 2010 15:28 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

luelka pisze:
Majorka pisze:

Majorka, trafne pytanie, mój TeŻet się taki nerwowy robi przy Ani, chyba wziął sobie do serca jej motto: "kastrować wszystko, co wpadnie w ręce" 8) .

Ale ja nigdy nie próbowałam nawet złapać Twojego męża! :ryk: Poza tym, z tego co wiem, myślicie o założeniu za jakiś czas... hodowli? :mrgreen: I dobrze, bo jesteście w czerwonej księdze gatunków :1luvu:

Ten gad, o którym mówiłam, jest na pewno kotem, ma koncentryczne czekoladowe pręgi, a raczej kręgi, po bokach. Kocham takie umaszczenie :1luvu:

Ziółko, zrobiłaś śliczne zdjęcia małej :)

Luelko, ja dzisiaj zweryfikuję te sensacyjne doniesienia o mruczącej Loi 8)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Sob maja 29, 2010 22:03 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Mały fotoreportaż z naszej dzisiejszej wizyty u kotów: http://picasaweb.google.pl/jarek303d/Koty# Dziewczyny niezbyt chętnie pozowały, panowie byli bardziej skorzy do prezentacji swoich wdzięków. :) A tu Tofik pokazuje w jaki sposób należy pić wodę: http://www.youtube.com/watch?v=jxpJ5kbz5hk
Mamy nadzieję, że koty dadzą się jeszcze kiedyś odwiedzić i wygłaskać. Cztery chętne do głaskania ręce mają do swojej dyspozycji. :D
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Nie maja 30, 2010 12:50 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Moje koty nie chciały pić wody z błyszczącej, metalowej miski. Może deprymowało je własne odbicie w wodzie, wzmocnione przez metal?
Fajny filmik i fotki :ok:
Obrazek

Majorka

Post » Nie maja 30, 2010 16:29 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Śliczna czwórka bardzo chętnie pije z tej miski, a Toffiś rozwiązał moje wątpliwości - zastanawiałam się nieraz, dlaczego podczas codziennego mycia miski na wodę za każdym razem była tam odrobina żwirku - zwłaszcza, że kuwety stoją w sporej odległości. Teraz już wiem, że po prostu wziął sobie do serca, że ma sobie do czysta myć łapki przed jedzeniem :).

Wczoraj mieliśmy dzień obfity we wrażenia - najpierw odwiedziłi nas Foczka.skoczka i Jarek. Spędziliśmy bardzo miło czas, kociaste dostały też w prezencie przysmaki na dobry początek znajomości. A przede wszystkim dostały masę uwagi, głaskań, miziań i towarzystwa. Ewelinie udało się rozbawić Snake'a tak, że biegał w pogoni za zabawką, a nawet niechętny normalnie do figli Tofiś dał się wciągnąć w zabawę, przy czym zamiast na myszkę - polował na węzełek na sznurku zabawki.

Bardzo dziękujemy!

Późnym wieczorem brawurową akcją zakończył się dzień łapania niewysterylizowanej kotki przez Ziółko i jej TeŻeta. Brawurowo, bo Piotrek złapał zupełnie dziką kotkę w gołe ręce. Nie obyło się bez pewnych strat "w ludziach" - ale Piotrek nic sobie z tego nie robił. Szacun, Ziółko i Piotrek! :mrgreen: :D Ziółko będzie umawiać na poniedziałek kotkę na sterylizację.

A dzisiaj z samego rana odwiedziny adopcyjne miała... No nie, nie zgadniecie.

...

A jednak - Formanka, zwana Franciszką. Mam nadzieję, że Gosia, która rozkochała się w wielkich ślepiach Franiutki, odezwie się na wątku :mrgreen: . Koteczka zostanie jeszcze dodatkowo odrobaczona i, jeżeli nic się nie zmieni, to niedługo przeprowadzi się do siebie.

luelka

Post » Nie maja 30, 2010 17:06 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Rewelacyjne wieści! Gratulacje i mocne kciuki!!! :piwa: :dance2: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Nie maja 30, 2010 17:37 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Gosia się melduje;)

Frania mojaaaa :twisted:

mine!!!

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

Post » Pon maja 31, 2010 7:44 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Gosia, witaj na wątku :D .

luelka

Post » Pon maja 31, 2010 14:12 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Kolejna kotka dzikuska tym razem, przywieziona przeze mnie i mojego TŻ właśnie jest sterylizowana.
Mam nadzieję że cała i zdrowa wróci do "swojego domku".

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

[poprzednia][następna]