Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 18, 2010 11:57 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Ktoś mógłby wskazać osiedle, choćby na priv :(

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Czw lut 18, 2010 11:57 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Prokuratura - jak najbardziej. Plakat - super.
jeszcze dla porządku, bo na pewno jessi nie jest teraz w stanie - bazarki dla Tymka - jeśli osoby , które je zorganizowały oraz kupujący i licytujący nie mają nic przeciwko - niech pozostaną na ewentualny dług po Tymku... na rzecz kotów pod opieką jessi74 i osób wokół niej,
Proszę o opinie.
Wino: viewtopic.php?f=20&t=107811
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107823
Kefija: viewtopic.php?f=20&t=107810
Szorty i koszula: viewtopic.php?f=20&t=107428
Książki: viewtopic.php?f=20&t=107732
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107849
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107878
Bluzki: viewtopic.php?f=20&t=107888
Cegiełki na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=927161185
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lut 18, 2010 11:58 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Ludzie głusi, ślepi są z wyboru!!!

Tymciu \*/
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw lut 18, 2010 11:58 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

brak słów
[']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lut 18, 2010 12:01 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

:cry: :cry: :cry:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Czw lut 18, 2010 12:02 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

jeszcze dla porządku, bo na pewno jessi nie jest teraz w stanie - bazarki dla Tymka - jeśli osoby , które je zorganizowały oraz kupujący i licytujący nie mają nic przeciwko - niech pozostaną na ewentualny dług po Tymku... na rzecz kotów pod opieką jessi74 i osób wokół niej,
Proszę o opinie.
Wino: viewtopic.php?f=20&t=107811
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107823
Kefija: viewtopic.php?f=20&t=107810
Szorty i koszula: viewtopic.php?f=20&t=107428
Książki: viewtopic.php?f=20&t=107732
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107849
Kolczyki: viewtopic.php?f=20&t=107878
Bluzki: viewtopic.php?f=20&t=107888
Cegiełki na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=927161185[/quote]

Dagmara oczywiście jestem za.

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Czw lut 18, 2010 12:12 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

jaguśka pisze:Ktoś mógłby wskazać osiedle, choćby na priv :(

Osiedle to chyba te na którym mieszka jessi74,
ale bez rozpytywania przez osoby zaangażowane to się chyba nie obejdzie.
Do prokuratury trzeba, tylko czy tam tak się przejmą ?
Trzeba wszystko przygotować i zanieść gotowe. :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw lut 18, 2010 12:16 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

kristinbb pisze:
jaguśka pisze:Ktoś mógłby wskazać osiedle, choćby na priv :(

Osiedle to chyba te na którym mieszka jessi74,
ale bez rozpytywania przez osoby zaangażowane to się chyba nie obejdzie.
Do prokuratury trzeba, tylko czy tam tak się przejmą ?
Trzeba wszystko przygotować i zanieść gotowe. :roll:

Ma tam ktoś znajomego, który mógłby pchnąć i pilotować sprawę?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 12:18 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

IKA 6 pisze:Tymeczku ...........................
Gibutkowa dobrze ja dodałabym ze swojej strony że zgodnie z wola wiekszości, która ratowała jego zycie sprawę przekazujemy do Prokuratury Rejonowe we Wrocławiu. Nie wskazujcie nagrody, to jest niemoralne. Będą zabijać że zdobyc parę groszy. Zbierzcie dokumentację fotograficzna i lekarska i zgłoscie zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w Prokuraturze. Może w końcu skończy sie głupota i bezczynność rodziców i okaleczanie zwierzat dla zabawy.
Dziewczyny jeżeli trzeba możemy wysław imienne upoważnienia dla osób zgłaszajacych że działaja równiez w naszym imieniu. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Zgadzam się całkowicie z tym, żeby nie pisać o nagrodzie! Raz, że ktoś to może wykorzystać w przyszłości, dwa, że ludzie mogą wskazywać na tych, z którymi mają jakieś zatargi tylko po to, żeby się zemścić, a my będziemy podejrzewać i ścigac każdego, aż w końcu obróci się to przeciw nam... ktoś kto wie cokolwiek na ten temat i ma w sobie choćby odrobinę empatii powinien się odezwać i bez nagrody.

Druga rzecz - wydaje mi się, że do ogłoszenia trzeba koniecznie dodać zdjęcie Tymka. Niestety - będzie ono drastyczne, ale przez to na pewno będzie bardziej przykuwało uwagę przechodniów i może więcej osób przeczyta o co chodzi. Ważniejsze jest jednak to, o czym chyba nikt tu nie wspomniał - jest bardzo prawdopodobne, że ten kot do kogoś należał i że ten ktoś (nie będę się wypowiadać co myślę na jego temat) z jakichś powodów chciał się kotka pozbyć w tak okrutny sposób... gdyby chociaż udało się dowiedzieć, czy Tymek miał właściciela i kto nim był, to możnaby zrobić wywiad środowiskowy na temat tej osoby.

Daleka bym była o oskarżanie dzieci, które kota przyniosły o cokolwiek... nie wyobrażam sobie, żeby mogły zrobić coś takiego, a potem przynieść kotka do Pani Lili!!! Raczej już starałyby się ukryć to w obawie przed konsekwencjami. Ważne, aby - o ile to możliwe - porozmawiać z tymi dziećmi. Wytłumaczyć na spokojnie, że kotek był w bardzo ciężkim stanie, że niestety bardzo cierpiał, że to co się stało jest bardzo przykre, ale też zwrócić uwagę, że dzięki temu, że tak się zachowały i przyniosły kotka, można było odrobinę złagodzić jego ból. Trzeba je uwrażliwić na to, aby zwróciły uwagę na to, czy ich koledzy, znajomi itd. nie "chwalą się" przypadkiem na podwórku lub w szkole, że zrobili coś takiego.

Tymeczku wybacz proszę ludziom... :(
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Czw lut 18, 2010 12:19 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Śpij kochaniutki [']
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Czw lut 18, 2010 12:19 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

dopiero teraz znalazłam ten watek... :cry:
ogłoszenie wstawiłam na nk, tą drogą więcej osób może pomóc zdobyc informacje

pozostawiam bez komentarza, jako że znana jestem z radykalnych poglądów i wywołałabym dyskusję niepotrzebną, jaka juz miała miejsce kiedys w sprawie spalonego kotka(brak działań prokuratury, obrona s....@$%6 przez forumowe ciocie, jakie to biedne "dzieci"), etc. nie miejmy złudzeń ,nic sie nie zmieni, jesli nie będzie przykładowych procesów z ogromnymi karami pieniężnymi, egzekwowanymi, bo egzekwowanie prawa w tym kraju to dno, a to podstawa do dalszych działań-nic tak nie przemawia do betona jak kara pienięzna, jak zapłaci delikwent 5 tys. na rzecz organizacji, sam już wymierzy odpowiednią karę "synkowi", a ten pozna czym jest ból, taka bowiem w większości jest natura "ludzka"(celowo ujęłam w ", bowiem człowiek rozumny posiada empatie), nie zrozumie, dopóki sam nie pozna, co uczynił drugiej istocie.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lut 18, 2010 12:20 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Jestem zla bardzo zla i chce mi sie wyc!!! :cry:
Tak nie mialo sie skonczyc....
Wierzylam bardzo mocno , ze jemu sie uda.Zagladalam tu co kilka godzin zeby zobaczyc co z Tymkiem!!
:(

Jak bym tym sprawcow dostala w swoje rece..... :!: :!: :!:

Diana27

Od: Pon gru 07, 2009 18:17

Post » Czw lut 18, 2010 12:22 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Tymek :cry: [*] wierzę, że tam gdzie trafiłeś jest Ci lepiej [*]

Co do bazarku- zaraz poprawiam i z chęcią przeznaczę go na dług pozostały po Tymku lub pomoc dla innych kotów jessi74.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

miss_kumcia

Od: Pt lis 07, 2008 20:10

Post » Czw lut 18, 2010 12:23 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Magda - zdjęcie oczywiście będzie. Dopisek o zgłoszeniu sprawy do prokuratury też dodam. Co do nagrody-to też tak pomyślałam - wiele razy słyszałam w mediach że zgłaszali się ludzie którzy podawali "jakiekolwiek" informacje a potem usilnie żądali nagrody, choć informacje były nieprzydatne. Dla dobra toku sprawy lepiej "odsiać" takie osoby na wstępie. Swoją droga o nagrodzie dla najbardziej pomocnej osoby można pomyśleć jak już sprawa będzie zakończona. Na pewno o dyplomach i pismach z podziękowaniami z TOZu.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 18, 2010 12:25 Re: Tymek....... już nie czuje bólu.............................

:cry: :cry: :cry: kochany Tymuś
najtańsza biżuteria!! sprawdź - www.fabrykasztuki.net.pl

bemki2

Od: Czw lis 12, 2009 16:02

[poprzednia][następna]