Moderator: Estraven

pixie65 pisze:Czas między pobraniem a badaniem jest bardzo ważny.
Jeśli przekracza dwie godziny - badanie można sobie w zasadzie darować.
Kate23 pisze:pixie65 pisze:Czas między pobraniem a badaniem jest bardzo ważny.
Jeśli przekracza dwie godziny - badanie można sobie w zasadzie darować.
A co jesli ja zaniose do badania swiezy mocz, a w lab zbadaja dopiero po 4-5h?

myslałam że będzie lepiej a jest gorzej co prawda leukocyty spadły ale białko wysokie
pixie65 pisze:Warto było zrobić badanie osadu pod mikroskopem.
Samo badanie paskiem jest niewystarczające do postawienia konkretnej diagnozy. Czasem wychodzą różne dziwne rzeczy.

ziuta.m pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tu chodzi?? Kot nerki ma zdrowe a ja nie mam pojęcia skąd to białko, zresztą weterynarze też nie wiedzą. Ja już nie mam siły. Kot jest tylko na suchej karmie mieszance hills i/d z c/d teraz dodatkowo dostał maść Uro-Pet. Pomóżcie bo ja już nie wiem co robić. Poszłam z kotem do weta 2 miesiące temu z biegunką a leczenie trwa 2 miesiące a kto zaczyna mieć inne problemy a biegunka dawno zniknęła. Proszę o pomoc.
I mam jeszcze jedno pytanie jak kota oduczyć ciągłego podchodzenia do miski, tylko żeby się najadł o wyznaczonych porach. Dodam że kot budzi mnie w nocy żeby jeść tzn. tak jakby byał się iść po ciemku do kuchni żeby zjeść. Proszę o rady z góry dzięki
Agnieszka16 pisze:ziuta.m pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tu chodzi?? Kot nerki ma zdrowe a ja nie mam pojęcia skąd to białko, zresztą weterynarze też nie wiedzą. Ja już nie mam siły. Kot jest tylko na suchej karmie mieszance hills i/d z c/d teraz dodatkowo dostał maść Uro-Pet. Pomóżcie bo ja już nie wiem co robić. Poszłam z kotem do weta 2 miesiące temu z biegunką a leczenie trwa 2 miesiące a kto zaczyna mieć inne problemy a biegunka dawno zniknęła. Proszę o pomoc.
I mam jeszcze jedno pytanie jak kota oduczyć ciągłego podchodzenia do miski, tylko żeby się najadł o wyznaczonych porach. Dodam że kot budzi mnie w nocy żeby jeść tzn. tak jakby byał się iść po ciemku do kuchni żeby zjeść. Proszę o rady z góry dzięki
A czy nie jest tak, że uro pet i karma na kryształy to za dużo-chodzi mi o to, ze jeśli podaję się kotu uro pet to jest on na zwykłej karmie bytowej.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Marmotka i 78 gości