Woj. mazow: Tajka bezpieczna - proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 15, 2008 10:00

No własnie z tym mam problem
- z finansowym (250 zł na Rysia, 100 zł na Zajonca w tym miesiacu) plus mamy grudzien ktory nie jest ekonomicznym miesiacem:/ teraz 350 zł na koteczke - to znaczy z tym sobie rade dam ale boje sie czy dam rade finansowo z opieka nad kotka w ciazy u weta, karmieniem mlodych kociaków etc. - tu zaczne miec problem bo pieniedzy nie drukuję :(:(:(

- czasowym :/ - jestem pracujacą osobą (czasami dużo pracującą)

- nerwowym - o tym nawet pisac nie chce bo az mi słabo na samą myśl . :(

Na szczescie jestem wlasnie po rozmowie z CoolCaty - i jezeli stwierdze ze nie dam rady - to lece do CC po pomoc i kotka bedzie u niej a potem wspolnie poszukamy dla koteczki i kociat dobrych domów :)

ps. mam jeszcze malenka prośbe - dostaje privy od osob ktorych kompletnie tu na forum nie znam , w ktorych te osoby deklaruja sie ze jak juz KUPILAM te kotke - to one bardzo chetnie "zdejma mi kłopot z głowy" (wezma kotke - skoro bedzie przecież za darmo - a najchetniej to (darmowe )kociaki po niej)
ja dziekuje za taką "pomoc" :evil: - jesli kotka trafi do CC to prosze o ew. pomoc finansowa dla niej , natomiast z problemem wyboru domu dla tej koteczki i kociąt - już sobie jakos z CC poradzimy :) (i prosze w tej sprawie do mnie nie pisać!)
Przepraszam za ostry ton ale sie wkurzyłam :/
Ostatnio edytowano Pon gru 15, 2008 10:23 przez zielona.ona, łącznie edytowano 1 raz

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Pon gru 15, 2008 10:04

tak najlepiej. niech ktos kupi, zaplaci i jeszcze najlepiej dowiezie cudne zwierzatko, a to wszystko TYLKO by pomoc :evil:

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Pon gru 15, 2008 10:45

CoolCaty - też o tym pomyślałam. Jako założycielka wątku tym bardziej poczuwam się chociaż do finansowej współodpowiedzialności. Czekam tylko na rozwój sprawy.

Co do tych zgłaszających swoje kandydatury - to normalne, nagle taka ślicznota za free, więc bookują, żeby nie zostać wyprzedzonym, co jest w sumie głupie, jak się trochę pobędzie na Miau, to wiadomo dlaczego.

Kotka mnie też kusiła, te 350 zł to nie jest wielki majątek, ale przerosły mnie sprawy organizacyjne: transport, TŻ, ewentualne małe kociaki.

Tym bardziej podziwiam zieloną.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Pon gru 15, 2008 10:58

Usagi_pl pisze:(...)co jest w sumie głupie, jak się trochę pobędzie na Miau, to wiadomo dlaczego.

Dlaczego?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon gru 15, 2008 11:34

Mam nadzieję, że o tych pw nie było o mnie, wyrazałam zachwyt nad kotką, taki kot to moje marzenie, ale w obecnej sytuacji niemożliwe do spełnienia. Co do ofert osob chcących przejąć kota za darmo. nie skomentuję.
Trzymam kciuki za jej przejęcie i mam nadzieję. że jest z nią wszystko ok.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon gru 15, 2008 11:42

magicmada - nie! no co Ty!!!:)

zielona.ona

Post » Pon gru 15, 2008 11:43

Greta_2006 pisze:
Usagi_pl pisze:(...)co jest w sumie głupie, jak się trochę pobędzie na Miau, to wiadomo dlaczego.

Dlaczego?

Dlatego, że zasada "kto pierwszy ten lepszy" tu nie obowiązuje. Liczy się domek. A jak ktoś nie zainteresował się kotką, gdy potrzebowała wymiernej pomocy, to o "dobrym" domku tu raczej można zapomnieć. Po prostu poszukiwacz kotka tajskiego za free.

Usagi_pl

Post » Pon gru 15, 2008 12:10

Na razie kombinuje z transportem :/
Mialam juz obietnice brata ze mnie zabierze ale okazalo sie ze dzis nie moze... uhhh...

zielona.ona

Post » Pon gru 15, 2008 12:19

zielona.ona pisze:boje sie czy dam rade finansowo z opieka nad kotka w ciazy u weta, karmieniem mlodych kociaków etc.

Czyli kotka urodzi? Czy jest w ogóle rozważana sterylka? Mogę zaoferować bezpłatną, u świetnej wetki.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon gru 15, 2008 12:21

Jana pisze:
zielona.ona pisze:boje sie czy dam rade finansowo z opieka nad kotka w ciazy u weta, karmieniem mlodych kociaków etc.

Czyli kotka urodzi? Czy jest w ogóle rozważana sterylka? Mogę zaoferować bezpłatną, u świetnej wetki.

Jest rozwazana. Tylko nie wiemy, ktory to tydzien. w sumie dopoki zielona tam nie pojedzie - nic nie wiemy.

Usagi_pl

Post » Pon gru 15, 2008 12:25

Jana pisze:

Jano, nie jest pewne czy urodzi. Paulina musi podjąc tę decyzję sama, rozważając wszystkie za i przeciw. Jest to dla niej bardzo trudne.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 15, 2008 12:25

Mogłabym troszke finansowo wspomóc wykup kotki więc poprosze o nr konta :D
Kicia jest rzeczywiście piękna i najprawdopodobniej szybko trafi do DS. Ciekawe czy rzeczywiście jest kotna, no i jaki naprawdę był tatuś kociaków. To bardzo dziwne, że "właściciele" kotki nie są zgodni w tej kwestii...
W każdym razie piszcie dziewczyny jaka jest sytuacja i w ogóle o kotce jako takiej. Gdyby były problemy z "zakwaterowaniem kotki" to możecie wziąć mnie pod uwagę jako awaryjny DT. Musze jednak wcześniej wiedzieć jak sie kicia sprawuje z innymi futrzakami :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Pon gru 15, 2008 12:28

Gosiu, poczekajmy aż Paulina odbierze kotkę. Potem będziemy kwestować 8)

Ale dziewczyny w Twoim podpisie mają odlotowe pozy :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon gru 15, 2008 12:28

Pozwolę sobie podlinkować jeden z wielu wątków z błaganiem o pomoc http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85833

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon gru 15, 2008 12:42

Dziewczyny - dopiero jak bede miala kotkę u siebie wtedy bedziemy sie zastanawiac jak i czy w ogóle bede prosic o pomoc finansowa.
Moze uda mi sie jakos sobie poradzić.
Na razie pieniadze na wykup mam :) i martwic sie bede tylko czy mnie tam dzis nie pogonia :)

Co do sterylki - mam ogromny dylemat. Jestem jak najbardziej zwolenniczka sterylek kotek, ale juz sterylki aborcyjne - mam pewne wątpliwosci.
Tu watpliwosci mam tym wieksze ze - ciąża jest mocno zaawansowana (kotka ma termin na pocz stycznia czyli za ok. 2-3 tygodnie)
Kotki beda najprawdopodobniej bardzo ładne i bez problemu znajda dom. Nie zasila szeregów schroniska.

No i najwiekszy dylemat jaki mam - tu ratuję koteczkę, a tu skazuję ileś kociaków na śmierć. Nie wiem czy jestem osobą która ma moralne prawo w tym momencie decydować co z kociętami.
Na razie nie umiem podjąc takiej decyzji - i na dziś jej nie podejmę, bo to nie jest coś , co moge podjąc w cigu paru minut ot tak " na kolanie"
Jak już będę miała kotke , ochłonę i zastanowię sie co dalej.
To że moge liczyć w razie czego na fachową pomoc CC też muszę brać pod uwagę.

zielona.ona

[poprzednia][następna]