Gucci szuka własnego człowieka na starość...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 02, 2008 20:53

biedny Gucio, mam nadzieje, że po operacji wróci mu młodzieńczy wigor i że szybko znajdzie się domek dla miziaka
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lis 04, 2008 18:44

Jak się Gucio czuje?
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro lis 05, 2008 11:52

Gucci czuje się dobrze. Antybiotyk chyba pomaga, bo nawet zaczął trochę dokazywać, nie jest już taką szmatką. Zdarza mu się przebiec po mieszkaniu, wczoraj pogoniły się z Gangusiem. Ma świetny węch - wystarczy, że wyczuje antybiotyk w wołowinie i już nie chce jeść. Nie ma mowy o podaniu mu antybiotyku w jakimś innym jedzeniu - próbowałam wszystkiego chyba. Kupiłam więc kilo wołowiny i mu daję dwa razy dziennie, ale i tak dzisiaj zdarzyło mu się wyczuć. Cwaniak :lol:
Sierść nabrała blasku, chyba troszkę na wadze też przybrał. Jutro robimy badania krwi, konsultujemy z panią doktor i zobaczymy co dalej.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Śro lis 05, 2008 12:05

Agnieszka w lecznicy wypytuje sie o niego za każdym razem jak mnie widzi :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lis 05, 2008 12:35

Wielkie :ok: :ok: za Gucciego staruszka. Musi mu się udać :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt lis 07, 2008 1:28

Gucci miał dzisiaj robione badania krwi. Jutro miała być operacja.
Przy pobieraniu bardzo się wyrywał, wszystko we krwi było, a on ma żyły zmasakrowane, głupotek mały :(
W wynikach pani doktor nie podobała się kreatynina i na razie zalecenia są takie, że jeszcze przez tydzień antybiotyk i włączamy lek na nerki, a operacja w piątek za tydzień.
Czuje się znacznie lepiej, apetyt ma, humor dopisuje, sierść się błyszczy, boczki zaokrąglają. Pożyczyłam koledze aparat, ale jak tylko mi odda to wstawię zdjęcia pięknego kocurka :D
Obrazek

Katy

Post » Pt lis 07, 2008 8:01

Te nerki to moga być takie z powodu zepsutych ząbków. Ale podleczyć na pewno się da. Dla bezpieczeństwa mozna po zabiegu podać kroplówkę.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt lis 07, 2008 22:56

3mam kciuki...napiszę moją historię, może tak "ku pokrzepieniu"

mój czarny kefirek kiedy do mnie trafił dzięki kociemu życiu - był też śmierdzący (pyszczek ze stanem zapalnym, ropa, krawiące dziąsła, jak się mył to cały śmierdział..) do tego ślinił się strumieniem o paskudnej woni + krew, potem ropa. nerki nie były ok, wątroba też.
stare złamania łapki, szczęki i amputowana łapka i tak samo wywalony jęzor. został podleczony (antybiotyki, sterydy potem) ale i tak musiał mieć usunięte kilkanaście zębów w długim zabiegu, potem kroplówki, widziałam u weta tę garstkę zębów a w gębie zostały 3,5 ;-) i jest super!!!
je jak trzeba suche, mokre, wyniki lepsze, pyszczek różowy i pachnący, jęzor wisi, bo nie domyka pyszczka - po złamaniu - ale to kot nad koty!
gucci - trzymaj się! czekamy na wieści!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lis 08, 2008 1:11

Dzięki za słowa pociechy :D Opisałaś dokładnie Gucciego - śmierdzący pyszczek, gnijące dziąsła, krew, ropa, ślinienie, zęby do usunięcia. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Bardzo, bardzo dziękuję :D
Obrazek

Katy

Post » Sob lis 08, 2008 21:47

No pyszczek mial moooocno kiepski, ale na prawde juz po paru dniach antybiotyku widac poprawe. jak sie posprzata w pyszczku to jest szansa ze zacznie wiecej jesc i utyje :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lis 08, 2008 22:13

tak jest! bezzębne koty pożerają na potęgę wszystko ;-)
a po usunieciu zebów - chyba już w drugiej dobie jadł mokre.

ja panikowałam przed zabiegiem, bo niedawno jeden ząb miałam wyrwany i tydzień nie mogłam dojść do siebie a tu kicia - kilkanaście straciła i wsuwa!
gucci - Ty też tak zrobisz, niedługo! a potem będziesz prawdziwie czarny bo sierść się poprawi!
a mój brał jeszcze miesiąc po operacji lotensin na nerki - wyniki doszły do normy pozostała zaś wiiiiieeeeeeelka miłość do renala RC....kosztowna miłość ;-)
pisze to - bo gucci mi tak przypomina to tłuste obżarte co tu śpi na boku z wywalonym jęzorem i ma sny - bo łapami macha.
jeszcze kilka tygodni - i Gucci też tak będzie miał!
na pewno!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 13, 2008 14:21

Gucci jutro ma operację. Z zastrzeżeniem, że narkoza nie będzie trwała dłużej niż 45 minut, co pani doktor zdąży przez ten czas zrobić to zdąży, jeśli coś zostanie to za jakiś czas zrobimy drugą operację. Także prosimy o kciuki :)
Obrazek

Katy

Post » Czw lis 13, 2008 14:24

oj jak ja myślę o Was! będzie dobrze. na pewno. czekamy z Kefirkiem na wieści. on resztę zębów straci na początku roku. wcześniej nie można bo kły były usuwane. trzymamy kciuki!!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw lis 13, 2008 17:09

kciuki strasznie mocno zaciśnięte!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 13, 2008 17:17

:ok: :ok: trzymamy mocno