Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
szczotka-84 pisze:już po wizycie - kotek został umyty - umyte oczka i uszka, polożona została maść z delikatnym sterydem na zmiany na skórze oprócz tego dostał krople z antybiotykiem do oczek, także ma zapalenie płuc więc antybiotyk na to dostał także dozylnie, zaaplikowana zostala także w zastrzyku bardzo duża dawka witamin wzmacniajacych organizm pozatym kotek zostal odrobaczony... wykupiłam także na najblizsze pięć dni kropelki do oczek antybiotyk, paste do odrobaczania witaminy i maść na skóre, mozliwe że jest to grzybica, załozyłam mu oczywiście książeczke ... kotek jest niestety niewidomy - nie znana jest jeszcze przyczyna ale mam kontakt do najlepszego okulisty w Polsce i w poniedziałek zajmę się umówieniem na wizytę jeżeli będzie szansa na odzyskanie wzroku to napewno stanę na głowie i ją wykorzystam... kot jest zagłodzony i nie dozywiony ma także potworną awitaminozę nie jest pewne iz ma koci katar - mozliwe że nie ale okarze się za 5 dni... napewno wg weterynarza wygląda na max 2 miesiące więc jeżeli ma 3/4 to wyobrażacie sobie jak straszne warunki musiały zachamować jej rozwój... co pozatym - no lekarz jest dobrej myśli mówi że na 99,9% kotek będzie zdrowy więc jest dobrze... kosztuje to krocie ale
malotka
jest warta wszystkiego... już ją kocham... tak przy okazji dodam że z mamą w nocy nie zmruzyłysmy oka przez nie widzenie kotka... musi poznać domek narazie ... teraz zjadł pyszne bardzo drogie i dobre jedzonko i śpi opatulony na środku łóżka w kołderce... zrobię nie długo zdjęcia i wam pokarze...w sumie powiem jeszcze jedno wracajac do wątku transportów - pisalam że chce malotke już, jak byly problemy z dowozem - I MÓWIE WAM NIE TRAĆCIE CZASU TAM NA PRAWDE KAŻDA GODZINA SIĘ LICZY KAŻDA!!!! malotka pewnie by widziała gdyby ktoś ją wziął miesiąc temu pewnie nie byłaby tak chora a jeżeli czekałabym do po świętach to na 99% by juz nie żyła... więc proszę spieszcie się ...
wania71 pisze:Maskotka pojedzie do Marty Chrusciel i jeśli dogada się z rezydentami, to zostanie na zawsze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 75 gości