Czarna kotka perska już w nowym domku. Są foteczki!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 15, 2006 12:19

Widzę, że Annskr założyła już wątek Łódź-Kraków. Wielkie dzięki.
Obrazek

katya

Od: Pon wrz 04, 2006 21:08

Post » Pt wrz 15, 2006 12:23

Na transportowym dopisałam http://forum.miau.pl/posting.php
ale może przez dogomanię będzie szybciej.
Co ze sterylką - w Łodzi czy już w domu?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt wrz 15, 2006 12:31

Sterylka już w Krakowie, tylko potrzebne pieniążki.
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 13:16

Hej, Katya pisała, że potrzeba kici transport do Krakowa. Jutro prawodopodobnie będziemy jechać po dobermankę do schroniska w Łodzi (będzie u mnie na tymczas), więc mogę zabrać kicię. Mam koci kontenerek.

Czy na 100% pojedziemy, zależy od tego, czy to k... schronisko wyda wreszcie biedną psinę. Ale jakby co, to 510-846-660 Ula.

Ulaa

Od: Pt wrz 15, 2006 13:11

Post » Pt wrz 15, 2006 15:35

katya pisze:
RobertN pisze:
katya pisze:(.........)
Danunka, dziękuję za wklejenie wątku na Persji. Wyczytałam, że tam nie życzą sobie ogłoszeń o kotach bez rodowodu.
(..........)...

Pierwsze słyszę 8O
pozdr Robert

Przeczytałam: "Prosimy o nie umieszczanie ogloszen o kotach BEZ RODOWODU. Takie ogłoszenia będą usuwane. "
Nie siedzę na Persji, więc nie będę się sprzeczać, ale to co przeczytałam jest faktem. http://koty.e-wind.pl/index.php?m=ogloszenia

Nieważne. Ważne jest to, że dzięki Robertowi N. (moderator na Persji, z tego co się dowiedziałam), (........).

Istotnie na Portalu Persji jest taka prośba aby nie wklejać ogłoszeń o kotach bez rodowodu- chodzi tu o pseudohodowle i rozmnażalnie, które wciskają ludziom kit że sptrzedają małę po kotach rodowodowych :evil: i że takie maleństwo też jest rodowodowe. Ale na forum można wyłączając pseudohodowle i rozmnażalnie . Na forum Persja jestem i moderatorem i administratorem.
Mam też koty bez rodowodu, jeden z adopcji ->>> Hrabia <<< i małą podrzuconą >>>> Kićkę <<
Reni z Krakowa gratuluję szybkiej decyzji.
pozdr Robert

RobertN

Od: Nie gru 11, 2005 19:53

Post » Pt wrz 15, 2006 16:54

RobertN ja wiem co to są pseudohodowle i jakie zagrożenia są z nimi związane... w każdym razie dzięki za niekwestionowany udział w znalezieniu domku dla kici.
Obrazek

katya

Post » Pt wrz 15, 2006 22:32

Czy jest już jakiś transport ??
pozdr Robert

RobertN

Post » Sob wrz 16, 2006 14:04

Jest transport. Ulaa przyjeżdża z Chrzanowa do Łodzi po dobermankę ze schronu więc weźmie kotkę i zawiezie ją do Krakowa.
Obrazek

katya

Post » Sob wrz 16, 2006 21:03

Kicia pojechała już do nowego domku w Krakowie. Ulaa i Kotszprot - DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

katya

Post » Sob wrz 16, 2006 22:20

katya pisze:Kicia pojechała już do nowego domku w Krakowie. Ulaa i Kotszprot - DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Renia już czeka
pozdr Robert

RobertN

Post » Nie wrz 17, 2006 1:09

Kotka już jest u Reni w Krakowie.
pozdr Robert

RobertN

Post » Nie wrz 17, 2006 9:18

No to zrzutka na sterylke i czekamy na jakieś foteczki, może... :)
Obrazek

katya

Post » Nie wrz 17, 2006 17:51

Ulaa o początkach kici w nowym domu:
"Hej
kilka słów na temat koteczki.
W czasie drogi głównie drzemała sobie spokojnie, bałam się, ze będzie przestraszona, ale gdy do niej zaglądaliśmy przez kratki otwierała leniwie oczy i wyglądała na znudzoną. Jednak w okolicach Częstochowy zaczęła miauczeć i być niespokojna, a potem nagle poczuliśmy zapaszek Chyba nie wytrzymała tylu godzin... Potem okazało się, że kupa jest mocno rozwolniona, więc biedna nie mogła utrzymać. Zakopała w pampersie i szmatkach, a część wyrzuciliśmy więc siedziała na czystym. Jak się wywietrzyło to znowu leżała ze zmrużonymi oczami.

Przed Krakowem zadzwoniłam do p. Renaty, ale żeby nie było tak prosto i pięknie, zaraz niedaleko jej osiedla zgasł samochód na skrzyżowaniu - akumulator... Chwila paniki, ale na szczęście kolega Michał (ten łysol ) coś tam pomajstrował i dojechaliśmy błądząc trochę i pytając o drogę. Co chwilę dzowniłam do p. Renaty, nawet chciała wybiec przed nas, cały czas była zainteresowana i już nie mogła się doczekać.

W końcu dotarłam z kicią pod drzwi jej mieszkania, przywitał mnie mały czarny stary piesek Powąchal kontenerek, ale bez większego zainteresowania. Wbrew temu co myśleliśmy, kotka wcale nie była zestresowana! Nie zważając na pieska, nas (obych ludzi) i nowe otoczenie, chciała jak najszybciej wyjść, wystawiała łapki. Wypuściliśmy ją więc, a ona zaczęła sobie spokojnie zwiedzać mieszkanie, potem przyszła i przymiliła się. Zupełnie jakby to już od dawna był jej dom

Pani jest świetna, porozmawiałyśmy chwilkę i jestem pewna, że możecie być spokojne o czarnulkę Pani ma ogromne serce, psinka również jest przygarnięta 8 lat temu od jakichś sadystów (w dodatku od nas z Chrzanowa). Sama pokazała dowód, oczywiście zgodne wszytko.

Ogólnie wszysstko wczoraj fajnie się udało Strasznie się bałam ciasnoty w aucie i jak zwierzaki zniosą tyle godzin jazdy... oraz tego, że staniemy gdzieś w polach i nie będzie można zatankować, ale wszystko niepotrzebnie Stresy bez powodu to moja specjalność

Pozdrawiam cieplutko , dzięki wielkie za pomoc!! Wymiziaj kochanego Oskarka
U."
Obrazek

katya

Post » Nie wrz 17, 2006 19:34

katya pisze:No to zrzutka na sterylke i czekamy na jakieś foteczki, może... :)

w jaki sposób :?: :D :D
opis Uli :ok:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon wrz 18, 2006 13:18

Myślę, że wyślemy pieniądze na adres lub na konto.
Obrazek

katya

[poprzednia][następna]