Powikłana kocia psychika - str. 6 - proszę o radę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 09, 2006 21:34 niedziela Mimisiowa

hm

zjadła niewiele, ale to chyba po szoku weterynaryjnym

wieczorem nakarmilam Ja gotowanym indykiem miks z mokrym Friskies i kilkoma suchymi okruszkami Friskiesowymi, zjadla mi po kawaleczku z reki, napila sie.

Wzielam Ja, mimo widocznej niecheci, na kolana, po pewnym czasie przestala plakac i sie uspokoila. W koncu zeszla z kolan prosto do kuwetki, ktora nakrylam gora od transportera. Weszla, pomruczala i wyszla. Weszla na parapet, a ja zajrzalam do kuwetki, a tam.. nic :(

Kinus mi poradzila, bym wywalila zwirek (mam cat's best universal) i jutro kupila Benka, a dzis wylozyla papierem toaletowym. Zrobilam tak, wsadzilam Kitke do kuwetki, a ta siedziala tam prawie godzine, pomrukujac !!

W koncu zajrzalam - a tam nic :( Chyba uznala, ze to legowisko.

Wzielam na kolana, na ktorych mi zasnela na chwile, po czym obudzila sie i zeszla.

Kupy nie bylo od piatku, a wczoraj jadla normalnie. Mam nadzieje, ze mi nie pęknie..
Obrazek

Silka

Od: Śro mar 29, 2006 17:04

Post » Nie kwi 09, 2006 21:49

Hmm powiedz o tej kupie wetowi, może coś jej poda, parafinkę, czy coś. Może faktycznie jej żwirek nie pasuje, są różne, można próbować. Ja akurat Benka niebardzo lubię (używam zbrylającej wercji universala, czyli Cat's Best Eco+), ale wiele osób używa i chwali. Co do Nowaka (jutro na 12 jade z moimi na Wielkie Badania :wink: ), to polecam Ci go, ale lepiej wcześniej zadzwoń i się zapowiedź, bo on woli umówione wizyty, jeśli nie jest to przypadek śmiertelny. Tel. znajdziesz na stronie www.mypet.com.pl

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Pon kwi 10, 2006 15:21 :)

Gosiu,

pięknie dziękuję za wielką pomoc w transporcie Mimi. Gorące miziawki dla walecznej Toli i malutkiej Figi :) Dało się w końcu pobrać tę krew? :D

Moja Mimi po kilkugodzinnych nocnych harcach strzeliła w nocy kupkę na podłodze pod zlewem, siku zrobiła na ściereczkę przy moim łóżku, po czym spędziła resztę nocy w wannie pod transporterkiem odwróconym do góry dnem.

Dziś była u weta, gdzie założyliśmy Jej książeczkę, umówiliśmy na szczepienia, mała dostała też antybiotyk i po powrocie wcisnęła się między pralkę i ścianę. I siedzi. I płacze.

Aha, w nocy MIAUCZAŁA. I to tak rasowo, głośno, do okna.

Jutro na szczęście mamy dzień wolny od szczepień, Kicia nieco odetchnie ufffff[/url]
Obrazek

Silka

Post » Pon kwi 10, 2006 15:40 Friskies

Bym zapomniała - ale przypomniała mi o tym Szymkowa - dziękuję i piszę :)

W kwestii Friskies,
pytałam się Kinuś przed wzięciem Mimi, co najlepiej dawać Kici by nie zbankrutować. Kinuś powiedziała, że Purinę, na co my mądrzy poszliśmy do sklepu, a tam akurat jedynym jedzeniem z logo Purina były Friskies. To się ucieszyli amatorzy i wzięli 3 saszetki na próbę.

Więcej tego nie kupimy, dopiero po dogłębnej lekturze tematu właśnie o whiskas kitekat zaczęłam analizować skład karmy.. i rzeczywiście mało fajny.

Teraz już kupimy jej PRAWDZIWĄ ;) Purinę Pro Plan albo Shebę jakąś.
Obrazek

Silka

Post » Pon kwi 10, 2006 19:21

:)
jak chcesz moge sie dzielic Hillsem, ja kupuje hurtowe ilosci :D
a i tak co do mokrego jedzenia najlepsza wolowina jest tansza niz tacki :) no i wg mnie lepsza. Moje tacki dostaja, jak pani w domu nie ma.
kupilas nowy zwirek?:)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon kwi 10, 2006 22:20 Żwirek chyba pasi... :D

kinus pisze:kupilas nowy zwirek?:)

Taaak, rano od Gosi kupiłam Benka.

Mimi wlazła popołudniu do kuwety, poszurała, nasiusiała odrobinę, zakopywała przez 10 minut, wylazła, wróciła, dalej zakopywała, znowu wylazła, wróciła, i bestia zauważyła, że jak mocniej trąci łapkami, to te drobinki tak fajnie wylatują i hałasują o podłogę...

Nie pytajcie, ile tego mam na ziemi, na pewno kupimy jej kryty kibelek :D
Obrazek

Silka

Post » Wto kwi 11, 2006 8:06

no wiesz, wreszcie porzadny zwirek dostala, to musi sobie pouzywac :)

kinus

Post » Wto kwi 11, 2006 10:59

wyglada na to, ze wszystko jest na dobrej drodze :D
fajnie, ze malej spodobal sie zwirek
milego zamiatania :twisted:
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Śro kwi 12, 2006 9:49 Mimiś

Mimi siusia i kupkuje aż miło, żwirek ma tylko jedną wadę - jak go wyrzuciłam pierwszego dnia do ubikacji, to od razu zamieniło się to w taką zbitą maziastą glinkę, którą potem pół godziny zmywałam ze ścianek WC...

Wczoraj pierwszy raz włączyłam telewizor - kot dostał pierwszych objawów zafascynowania nowoczesną techniką :)

Pomijając fakt, że zwiedziła już tereny: a) ciasne przejście za pralką, b) szczyty szafek wiszących w kuchni

Na szczęście nie odkryła jeszcze szafy wnękowej.

Wczoraj wrócił mój TZ, Kicia wystrachana na maksa, ale wieczorem wzięta na kolana zasnęła mu na kwadrans :)
Obrazek

Silka

Post » Śro kwi 12, 2006 10:15

widac jak mnie czytasz :p
przeciez pisalam, ze Benka nie wolno wrzucac do kibelka, tylko do siateczki i do smieci
to zwirek betonitowy, zatkasz sobie nim rure w wc

kinus

Post » Śro kwi 12, 2006 10:24 Re: Friskies

Silka pisze:W kwestii Friskies,
pytałam się Kinuś przed wzięciem Mimi, co najlepiej dawać Kici by nie zbankrutować. Kinuś powiedziała, że Purinę, na co my mądrzy poszliśmy do sklepu, a tam akurat jedynym jedzeniem z logo Purina były Friskies. To się ucieszyli amatorzy i wzięli 3 saszetki na próbę.

Dobrą karmą za w miarę rozsądną cenę jest Acana (tańsza niż Purina Pro Plan). Jak chcesz dobrą mokrą karmę (na wymianę mięska), to polecam Ci Animondę - najlepiej tacki lub puszki Carny, ale jest tyle smaków i rodzajów, że coś się na pewno znajdzie, co polubi. A co do żwirku, jeśli chcesz mieć zbrylający z możliwością wyrzucania do toalety, to Cat's Best Eco+ - to takie wiórki drewniane, ale zbrylające.

gosiak

Post » Śro kwi 12, 2006 13:36 :)

kinus pisze:widac jak mnie czytasz :p
przeciez pisalam, ze Benka nie wolno wrzucac do kibelka, tylko do siateczki i do smieci
to zwirek betonitowy, zatkasz sobie nim rure w wc

Tego nie doczytalam, ale zloze to na karb przejecia nowa kocia sytuacja i ogolnego natloku nowych zdarzen :)
Obrazek

Silka

Post » Śro kwi 12, 2006 13:37 Re: Friskies

gosiak pisze:jeśli chcesz mieć zbrylający z możliwością wyrzucania do toalety, to Cat's Best Eco+ - to takie wiórki drewniane, ale zbrylające.

Miałam - Mimi go nie znosi, turlala po nim lapka i spadala na odleglosc..
Obrazek

Silka

Post » Śro kwi 12, 2006 13:45 Re: Friskies

Silka pisze:
gosiak pisze:jeśli chcesz mieć zbrylający z możliwością wyrzucania do toalety, to Cat's Best Eco+ - to takie wiórki drewniane, ale zbrylające.

Miałam - Mimi go nie znosi, turlala po nim lapka i spadala na odleglosc..

Aaa myślałam, że miałaś Cat's Dream Universal - to jest podobne, ale się nie zbryla i ma inną formę. No to niestety musisz się zaopatrzyć w torebki, chyba, że kupisz żwirek "silikonowy" z niego wyrzuca się tylko kupę, a sioo wsiąka i odparowuje. Po ok. miesiącu się wymienia całość.

gosiak

Post » Śro kwi 12, 2006 14:02

Silka nie mialas. Mialas Universala :)
przy Eco plus minusem jest cena - wg mnie on jest drogi, i to, ze jest lekki, moje koty wnosily mi go do lozka. To takie wiorki drewniane a nie rurki z drewna.

kinus

[poprzednia][następna]