Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(:(:(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 13, 2013 22:16 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Justynie przy kolejnym kalekim kocie nie starcza już czasu na pisanie na forum, prosi więc o przekazanie wieści o Śnieżynce.
Nie jest lepiej, ale też nie jest gorzej. Justyna podaje jej kroplówki, podaje strzykawką Convalescence, ale koteńka nie bardzo chce przełykać. Przy dotyku mruczy i widać że trzyma się życia i walczy. Jest też cieplejsza, nie chce leżeć na termoforku.
Justyna jeszcze będzie ją karmić i podawać kroplówki. Zrobi wszystko aby ją uratować.
Najważniejsze, że nie jest gorzej.
:ok: :ok: :ok: i dobre fluidy Cioteczek dalej mocno potrzebne.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon maja 13, 2013 22:28 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Kociara82 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Śnieżynka coraz słabsza :cry: , traci ciepłotę ciała , jest na termoforze opatulona kocem ( przed chwilka zmieniłam jej na ciepły ) , kurcze niepotrzebne w sobotę miała rtg w narkozie bo to bardzo obciąża organizm , a ona już wtedy była bardzo mocno odwodniona i wychudzona , boje sie czy damy rade ją ocalić :cry: a za chwile muszę wyjść na 3 godziny i mam nadzieje że nic sie w tym czasie nie stanie :cry:

nie mow, ze niepotrzebnie, bo nie wiedzialas, nie moglas wiedziec bez tego badania, czy nie ma jakis pourazowych zmian, krwotokow, zlaman ktore by zagrazaly zyciu kotki, ktore trzeba by bylo operowac natychmiast mimo, ze kicia bardzo slaba. Owszem, bylo to ryzykowne podejscie, ale konieczne.

Kociara, co ty piszesz 8O Przecież rentgen był robiony przed przybyciem kotki do Justy! Weci Justyny w życiu nie znieczulaliby do rentgena kota w takim stanie 8O
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto maja 14, 2013 0:07 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

a to sory, nie doczytalam, zle zrozumialam :oops:

no, najwazniejsze, ze kicia chce, ze probuje walczyc... :ok:

wiem, Justa jakby trzeba bylo to by i doslownie na glowie stanela jakby potrafila.

Mam nadzieje, ze wygraja te walke, nie chce nawet myslec, ze moze byc inaczej, wiec z calej sily kciuki zaciskam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto maja 14, 2013 0:38 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Przydałoby się, aby ktoś mieszkający w pobliżu odciążył ją choćby w wyprowadzeniu psów.
Dałoby jej to chwilę na odpoczynek. Bo pewnie całą noc przesiedzi nad ratowaniem Śnieżynki
Tal niewiele, a tak wiele. No ale musi sama :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto maja 14, 2013 7:54 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Mam nadzieję że brak wieści to dobre wieści i że kici się uda :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 14, 2013 11:35 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Alienor pisze:Mam nadzieję że brak wieści to dobre wieści i że kici się uda :ok: :ok:

oby! Justa na pewno ze swojej strony zrobi wszystko by kici pomoc, by ja ratowac, tylko wszystko teraz zalezy od tego, jak silny ma kotunia organizm. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto maja 14, 2013 17:20 Re: Złamana miednica,kk,odwodniona ale chce żyć,dajmy jej sz

Przed chwilka wróciliśmy od weta :

Śnieżynka miała pobrana krew i jak tylko będą wyniki to dr Karolina do mnie zadzwoni , jej stan nadal jest bardzo ciężki :cry: , nadal jest na kroplówkach ( za chwile będzie następna dawka ) , dostała tez dziś antybiotyk i lek przeciw bólowy .
Wyniki sa bardzo bardzo złe :cry: :cry: :cry: :cry:
710 kreatynina , 552 alat , anemia , mocznik 49.5
Czyli w bardzo chore sa nerki , wątroba i anemia :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 17:34 przez Justa&Zwierzaki, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto maja 14, 2013 18:02 Re: Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(

Poczekaj, może niekoniecznie aż tak źle z tymi nerkami - mocznik jest niski, a kreatynina jest wysoka, bo pewnie mała głodowała długo, ma ubytek mięśni plus jest w szoku, to wszystko się pewnie dołożyło do takiego wyniku. Często koty powypadkowe mają tak wysoką kreatyninę.
A do anemii pewnie się kroplówki dołożyły :( No ale nie było wyjścia inaczej jej podtrzymać.
Może EPO?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto maja 14, 2013 18:04 Re: Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(

Avian pisze:Poczekaj, może niekoniecznie aż tak źle z tymi nerkami - mocznik jest niski, a kreatynina jest wysoka, bo pewnie mała głodowała długo, ma ubytek mięśni plus jest w szoku, to wszystko się pewnie dołożyło do takiego wyniku. Często koty powypadkowe mają tak wysoką kreatyninę.
A do anemii pewnie się kroplówki dołożyły :( No ale nie było wyjścia inaczej jej podtrzymać.
Może EPO?

Co to jest EPO ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto maja 14, 2013 18:16 Re: Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(

Justa&Zwierzaki pisze:
Avian pisze:Poczekaj, może niekoniecznie aż tak źle z tymi nerkami - mocznik jest niski, a kreatynina jest wysoka, bo pewnie mała głodowała długo, ma ubytek mięśni plus jest w szoku, to wszystko się pewnie dołożyło do takiego wyniku. Często koty powypadkowe mają tak wysoką kreatyninę.
Może EPO?

Co to jest EPO ?

Już wiem co to jest , pisałam do mojej wetki i zobaczymy co powie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto maja 14, 2013 18:23 Re: Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(

Najcieplejsze mysli :1luvu:
Śnieżynko walcz :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto maja 14, 2013 18:42 Re: Zł miednica,kk,odw,st krytyczny nerki, wątroba, anemia:(

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]