W fioletowej piwnicy... Epizod 1

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 10, 2013 15:08 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Tak mnie "nastraszyłyście", że musiałam działać szybko! No i żal mi było kociaków w tej komórce :(
Weta oczywiście wcześniej (w przeddzień :wink: ) powiadomiłam o sytuacji i zapytałam.
Rzeczywiście, wszystko poszło piorunem - ale innego wyjścia po prostu nie miałam.
Miło działać w grupie (znajomy, wet, no i Wy :1luvu: )
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw sty 10, 2013 15:48 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Spytaj w jakiejś dzialajacej u Ciebie fundacji lub TOZ-ie/schronisku o mozliwość wypozyczenia klatki-łapki. Zwykle maja takie urzadzenia. I przy okazji zorientuj sie, czy Twoje miasto ma program darmowej sterylizacji kotów wolnozyjacych, bo niektóre gminy dziwnie interptetuja ustawe o ochronie zwierzat.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sty 10, 2013 17:01 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Dzięki, popytam :)
Widzę Miszelino, że też masz 4 koty! Jeden z moich też Feliks :piwa:
Obrazek

violet

Post » Czw sty 10, 2013 19:41 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

violet pisze:Dzięki, popytam :)
Widzę Miszelino, że też masz 4 koty! Jeden z moich też Feliks :piwa:

Mój Felek to właściwie Felicjan :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt sty 11, 2013 7:55 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Mój Felek to właściwie Felicjan :mrgreen:[/quote]

Jeszcze ładniej :D

Moje kociaki już lekko ośmielone, Bodzio cudowny :!:
Na forum zajrzę dopiero w poniedziałek :(
Pa!
Obrazek

violet

Post » Pt sty 11, 2013 7:56 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

To o Felicjanie miało być cytatem, ale mi nie wyszło :?
Obrazek

violet

Post » Pt sty 11, 2013 10:42 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Faktycznie bardzo dziwnie czasami była interpretowana ustawa. W chwili obecnej jest mniej "rozciągliwa" i gminy muszą podejmować działania m.in. sterylizacji dziczków. Najłatwiej zdobyć info w wydziale środowiska. Lecznica, która przystępuje do przetargu na sterylki dziczków musi posiadać klatkę-łapkę. Zobowiązana jest również do bezpłatnego udostępniania jej. Jeśli jest inaczej należy pytać o warunki (muszą być publicznie dostępne) przetargu i umowy w wydziale, i pytać dlaczego nie ma oczywistego zabezpieczenia dla odławiania. Muszą to załatwić.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon sty 14, 2013 16:09 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Dzięki Kinniu! :D
Mam jeszcze jedno pytanie: Otóż ten znajomy działkowicz przekazał mi dla "naszych" kociaków trochę puszek z karmą.
Jest to "Karma dla psów dorosłych z wołowiną w sosie".
On mówi, że wołowina to wołowina, i że kotki chętnie ją jadły, gdy przebywały u niego.
Jak pisałam wcześniej, kociaki wyglądają pięknie i zdrowo.
Jednak nie robiłam nigdy takich eksperymentów z karmą. Skład podany na etykietce wygląda wprawdzie tak samo,
jak na karmach dla kotów (mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym min. 4% wołowiny, produkty pochodz. roślinego, substancje mineralne, witaminy), ale czy rzeczywiście można takie karmy stosować wymiennie? Producent jakiś raczej niszowy chyba.

Jeśli jeszcze mogę zawracać Wam głowę (widzę, ile tu na forum dramatów :cry: ),
to mam pytanie techniczne. Nie wiem, jak umieścić banerek ("Uratujmy oczka Kubusia") w swoim podpisie,
i chyba administrator mój post z tym pytaniem wywalił,
ale ja naprawdę Qrczę nie wiem! :oops: A pewnie to jakieś proste jest bardzo!
Obrazek

violet

Post » Pon sty 14, 2013 16:31 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Daję kotom bezdomnym psie puszki.Wychodzi taniej zdecydowanie i wiecej tego.Nie te najtańsze kupuję.Czekam na promocje, przeceny... Tylko rozdrabniam i chrupek dobrych dosypuję.Lub gotuję wcześniej ryż,dzielę na porcję i zamrażam. Potem podgrzewam i mieszam z puszką lub nerkami.Zostawiam chwilę by ryż sos wchłonął.
Trudno, nie musi się to komuś podobać ale mam ich za dużo a brzuszki głodne. Poza tym śmietnikowe żarcie jest gorsze.Jak od tego sie nie pochorują to tym bardziej od puszki.
Domowe nie dostają tego.

W górnym, prawym rogu strony jest panel użytkownika.Wchodzisz w niego, potem w profil,potem w podpis.Kopiujesz kod banerka ,wklejasz i zatwierdzasz.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sty 14, 2013 16:42 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

DZIĘKI, ASK@ :D
Co do banerka: jestem już w swoim podpisie,
ale w wątku z banerkiem nie widzę obok niego ani pod nim żadnego kodu.
Czy może mam kliknąć na nim prawym klawiszem? (klikam, ale chyba nie chodzi tu o "kopiuj" czy "kopiuj skrót")?
HELP!
Obrazek

violet

Post » Pon sty 14, 2013 17:01 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Banerka nie udało mi się wstawić, ale wrzuciłam chociaż link do strony z Kubusiem :D
Obrazek

violet

Post » Pon sty 14, 2013 18:10 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Zaraz Ci podam kod
Ostatnio edytowano Pon sty 14, 2013 18:11 przez kropkaXL, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon sty 14, 2013 18:11 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Tu masz kod-skopiuj go , przejdź do panelu uzytkownika, podpis i wklej kod, potem kliknij "wyslij"

iwoo1 pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149852][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a58fdbdbaee.jpg[/img][/url]

ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon sty 14, 2013 18:23 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

Udało się! :D
DZIĘKI, KropkoXL :piwa:
Obrazek

violet

Post » Pon sty 14, 2013 18:30 Re: Koty w pomieszczeniu bez okien, cały czas sztuczne świat

A nie ma za co! :D
Każdy kiedyś zaczynał na Miau!-wszystkiego można się tu nauczyć od innych :lol: -w jakis sposób spłacam dług, bo jak tu przybyłam, nawet zdjęć nie umiałam wklejać.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]