Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W-wa)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2012 12:10 Re: Brak komunikacji z domkiem

Jana pisze:Mam taki punkt w umowie:

4. W przypadku niedopełnienia przez Adoptującego postanowień niniejszej umowy, Oddający do adopcji może odebrać kota Adoptującemu.

Nie mam pojęcia czy da się go wyegzekwować :| Nie próbowałam dotąd.

Pewnie się da ,ale musiałby byc niezbity dowód niedopełnienia postanowień.
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 13, 2012 12:11 Re: Brak komunikacji z domkiem

Nie chcę odbierać kota, chcę tylko dowiedzieć się, czy mam jakiekolwiek możliwości PRAWNE wyegzekwowania na tej kobiecie przekazania mi informacji o kotce.Tyle. Odebranie kota to ewentualnie późniejsza sprawa.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 13, 2012 12:13 Re: Brak komunikacji z domkiem

To ja napiszę tak.Czy ktoś mieszka w pobliżu ulicy Klaudyny, to chyba Żoliborz ? Poprosiłabym o sprawdzenie, czy jest zabezpieczony balkon.Na pw podam dokładny adres, które to piętro ..itd.

ewar

Post » Nie maja 13, 2012 12:15 Re: Brak komunikacji z domkiem

Jana pisze:Mam taki punkt w umowie:

4. W przypadku niedopełnienia przez Adoptującego postanowień niniejszej umowy, Oddający do adopcji może odebrać kota Adoptującemu.

Nie mam pojęcia czy da się go wyegzekwować :| Nie próbowałam dotąd.

Niby można, pozew do sądu o wydanie nakazu wydania kota w związku z niewykonaniem zapisów umowy.
Tylko znając nasze sądownictwo....
Bez tego żadna policja nie pomoże w odebraniu kota.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie maja 13, 2012 12:16 Re: Brak komunikacji z domkiem

ewar pisze:Nie chcę odbierać kota, chcę tylko dowiedzieć się, czy mam jakiekolwiek możliwości PRAWNE wyegzekwowania na tej kobiecie przekazania mi informacji o kotce.Tyle. Odebranie kota to ewentualnie późniejsza sprawa.

Ewar, tylko sąd :|
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie maja 13, 2012 12:24 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

No cóż :wink: Poproszę najpierw o obejrzenie balkonu, może i kotka na nim będzie.Od czegoś muszę zacząć.

ewar

Post » Nie maja 13, 2012 12:29 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

ewar pisze:No cóż :wink: Poproszę najpierw o obejrzenie balkonu, może i kotka na nim będzie.Od czegoś muszę zacząć.

A ja będę trzymać :ok: :ok: żeby okazało się, że siatka jest.
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie maja 13, 2012 12:36 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

ewar pisze:No cóż :wink: Poproszę najpierw o obejrzenie balkonu, może i kotka na nim będzie.Od czegoś muszę zacząć.

Ewo, ciężko będzie namierzyć ten balkon po numerze mieszkania - bloki na Klaudyny to jedna klatka i kilkanaście mieszkań na piętrze, balkony jeden koło drugiego. Jak się nie zna dokładnego rozkładu mieszkań na piętrze, to klapa.
Podaj mi namiary na pw, podjadę w tygodniu, może to akurat któryś ze znanych mi budynków, ale nie mogę nic obiecać :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie maja 13, 2012 13:08 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

OKI pisze:

Ewo, ciężko będzie namierzyć ten balkon po numerze mieszkania - bloki na Klaudyny to jedna klatka i kilkanaście mieszkań na piętrze, balkony jeden koło drugiego. Jak się nie zna dokładnego rozkładu mieszkań na piętrze, to klapa.
Podaj mi namiary na pw, podjadę w tygodniu, może to akurat któryś ze znanych mi budynków, ale nie mogę nic obiecać :(

Zawsze można użyć podstępu 8) (:oops: W końcu chodzi o dobro kotki,więc usprawiedliwiony podstęp :D :wink: ) i podpytać sąsiadów o balkon i kociznę 8)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 13, 2012 13:10 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

kotx2 pisze:
OKI pisze:

Zawsze można użyć podstępu 8) (:oops: W końcu chodzi o dobro kotki,więc usprawiedliwiony podstęp :D :wink: ) i podpytać sąsiadów o balkon i kociznę 8)

Dużo farta potrzeba, to mrówkowce, sąsiedzi się nie znają często nawet na piętrze :? Koszmarne bloki :roll:
Ale spróbować trzeba ;)

OKI

Post » Nie maja 13, 2012 14:43 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

OKI, dzięki :1luvu: , masz pw.Dziewczyny, bardzo dziękuję za odzew :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nie znoszę takich sytuacji, jest mi strasznie przykro, że do tego doszło.Zwłaszcza, że chodzi o dwukrotnie wyrzucaną kotkę.

ewar

Post » Nie maja 13, 2012 14:48 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

Zobaczę, co się da zrobić :)

OKI

Post » Nie maja 13, 2012 14:56 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

Mieszkam blisko, mogę podejśc w ramach spaceru.
W umowie adopcyjnej, ktorą podpisuję mam takie dwa zapisy, ktore dają podstawę do wszczęcia procesu (ale to już ostateczność):
11. W przypadku nie wywiązania się z postanowień umowy każda ze stron ma prawo wystąpienia z powodztwem cywilnoprawnym przeciwko drugiej stronie do właściwego ze względu na miejsce zamieszkania powoda S ądu Cywilnego
plus przed podpisem osoby adopctującej kota jest:
W razie złego traktowania zwierzecia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie Ustawy o Ochronie Praw Zwierząt.

Miałam raz taki brak kontaktu z domkiem - ds dopiero zareagował , gdy przypomniałam (jednocześnie w mailu jak i w smsach na dwa telefony komórkowe, ktore miałam) o punktach umowy (dot. informowania o kocie oraz informowania w razie śmierci, zaginięcia czy poważnej choroby kota) oraz właśnie o tych zapisach prawnych wyrażając nadzieje, ze nie będę się musiała do takich rozwiązań posuwać.
Ds się odezwał informując, ze kot uciekł.
Myślę, ze ludzie w miarę świadomi nie chcą mieć kłopotów i procesów sądowych (nikt nie chce). Mając taką umowę wiem, ze mogę wejść z policją. Znam prawnika który zajmuje się łamaniem umów adopcyjnych (zresztą on jest autorem umowy, którą podpisuję).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 13, 2012 14:57 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

Mogę podejśc nawet dzisiaj - odpocznę od kotów...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 13, 2012 15:03 Re: Brak kontaktu z DS.Ktoś mieszka w pobliżu ul.Klaudyny( W

Marzenia11 pisze: (...) Mając taką umowę wiem, ze mogę wejść z policją. Znam prawnika który zajmuje się łamaniem umów adopcyjnych (zresztą on jest autorem umowy, którą podpisuję).

Marzeniu, mając taką umowę możesz wnieść sprawę do sądu.
Sama umowa nie wystarczy, żeby - jak piszesz - wejść z policją.
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]