WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 13, 2011 21:26 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

ciekawa.swiata pisze:Superaśnie :)

Myszorki moje kochane, bardzo naprawdę very pilnie potrzebuję każde ilości granatowego materiału...
Chodzi o kotarki do klatek z kociakami, mam już osobę, która zgodziła się uszyć, ale brakuje mi drastycznie materiału.

Może komuś z Was zalega gdzieś w domu? Hmm?

na pewno mam jeden kawałek granatowego, ale w duże misie. coś jeszcze poszukam, ale dopiero w czwartek mogę.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto gru 13, 2011 21:46 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

JaEwka, problem w tym... że ja mam w sumie 6zł :roll:

kombinuję coś, na razie mam obiecane trochę resztek.... mam troszkę materiałów od molly88, tam też są jakieś gładkie, może razem coś uzbieramy :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto gru 13, 2011 21:48 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

Hm najlepiej by było w lumpku zobaczyć na wagę tylko ja kurde nie ma już czas bo do końca tygodnia mam dni rozplanowane :roll: A fajny jest na pl. Legionów
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto gru 13, 2011 22:28 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

mam takie materiały:
1)granat w duze misie z parasolkami -( dawna posciel dla dziecka, 1,88x 80 cm - podwójny kawałek + 65 cmx 88 cm - podwójny kawałek
2) geometryczne duze wzory kolorowe ( żywe kolory czerw, granat, żół, ziel) 88 cmx 160 cm
3) duża sylwetka auta czerwonego na tle czarno- granatow 140x 128 cm + 140 x 74 cm
4) materiał sztuczny - fiolet z czarny i różem 90 cmx 3 m
5) materiał w strzemiona granatowy ( z lat 70 ale nie uzywany) 1,5x 1,5 m

sprawdzę jeszcze czy coś niebieskiego nie mam w szkole.
Pamietajcie też o podłodze w klatce sprawdzaja sie duże kartony, ale coś na wierzch trzeba by połoźyć.
Mam do wydania 2 kocyki polarowe, ale używane ( z kłaczkami)- kolory musze sprawdzić
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Śro gru 14, 2011 18:56 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

mam prikaz, że materiały muszą być gładkie, ale ja już naprawdę wpadam w desperację... za mało czasu, za dużo do zrobienia :|

jeszcze do tego dziewczyna, która miała szyć mówi że zdązy najwyżej połowę zrobić do poniedziałku.
Wszystko przeciwko mnie...

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 14, 2011 21:05 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

ciekawa.swiata pisze:mam prikaz, że materiały muszą być gładkie, ale ja już naprawdę wpadam w desperację... za mało czasu, za dużo do zrobienia :|

jeszcze do tego dziewczyna, która miała szyć mówi że zdązy najwyżej połowę zrobić do poniedziałku.
Wszystko przeciwko mnie...

ale zasłonki to tylko na boczne ścianki, z tyłu i tak opiekun musi zagladać.
Uszycie zasłonek to nie jakiś wielki problem. naprawdę wystarczy tylko tunel u góry przeszyć na gumkę czy sznurek. Nie trzeba obrębiać wokół koniecznie. Równo przycięte bedą sie trzymać.
a ile tych klatek ma być?

3 kocyki uzywane ((z kłaczkami (chyba JYSK) mogę przekazać - kolory jaskrawa zieleń, pomarańcz, bordo
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon gru 19, 2011 13:03 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

Thorkatt... okazuje się, że mam jeszcze sporo czasu.
Impreza musiała zostać przeniesiona prawdopodobnie na luty, także powoli zbieram materiały i chętnych do pomocy...

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 19, 2011 16:08 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

oo a co to tak na ostatnią chwile przeniesli ?
no to może uda mi się przybyć jak na luty przełożyli :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon gru 19, 2011 18:05 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

ciekawa.swiata pisze:Thorkatt... okazuje się, że mam jeszcze sporo czasu.
Impreza musiała zostać przeniesiona prawdopodobnie na luty, także powoli zbieram materiały i chętnych do pomocy...

to dobrze, bo w przedswiątecznym czasie to mogłoby być niewielu zainteresowanych.
Pomyśl o tych kocykach, czy sie przydadzą , jesli trzeba jakoś przygotować.
Czy w 1 klatce bedzie 1 kot czy wiecej? w sumie taki kocyk uszyty w kieszeń , w środek karton i już słuzy za podłogę.
A z reszty można np. poduszkę uszyć dl kotka.
Do każdej klatki mogę dla każdego kotka myszkę uszyć do zabawy - w kolorze jaki pasuje, tylko wcześniej musialabym wiedzieć jakie kolory pasują.
Przypomnij mi, jakie wymiary zaslonek do klatki, bo my swoje wystawowe oddaliśmy i nie pamietam, a bedę się rozglądać.
Musi być granat czy np. ciemnoniebieski też może być?
dobre sklepy z materiałami / resztkami to przy targowisku na u.Zielińskiego i przy Robotniczej w poblizu dworca Swiebodzkiego - to tak dla chetnych do pomocy :wink:
materiały w cenie 5 zl /m jeszcze sa w sklepie z tkaninami przy pl.Legionów
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon gru 19, 2011 22:59 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

dzięki wielkie Thor! :)
Udało mi się zebrać trochę materiału, w sumie mam kilka płatów czarnych tkanin, trochę bordo i błękitne zasłony swoje, ale one nie są gładkie.
Teraz mam urwanie parasola w pracy, ale pod koniec tygodnia pomierzę ile tego mam i powykrawam pierwsze zasłonki... mam w domu maszynę, ale za cholerę nie umiem się nią obsługiwać.
Jak powykrawam to przynajmniej będę wiedziała ile tego mamy i w jakich kolorach :)

Thorr, jesteś kochana z tymi myszkami :kotek:
Dam Ci znać jak tylko ogarnę ile jakiego materiału mam :)
Jeszcze rozsyłam wici po znajomych, żeby mieli na uwadze jak będą strych i piwnice przetrzepywać, że każdy skrawek materiału nam się przyda (nawet na legowiska do schronów czy DT)

Tak sobie myślę, że jak porobimy fajoskie komplety zasłonek + poduszeczka do środka w tym samym kolorze to mogą być nawet różne w różnych klatkach, no bo z materiałem jest ciężko.
Ja chętnie bym kupiła ten materiał, ale niestety nie mam finansów w ogóle (mam na stanie 4 psy i 5 kotów aktualnie do wykarmienia). Wiem właśnie, że na Legionów i na Piłsudskiego mają akcję wyprzedawania tkanin za 5zł/mb
No ale akurat jak ja bez grosza :|

AAA no i rozgadałam się, a na pytanie nie odpowiedziałam :P
Ja tu mam takie jako wzór zasłonki 150cm x 65cm brutto, czyli już obszyte.
To jest tylko prostokątna płachta materiału, z tunelem na wstążkę do ściągnięcia i przymocowania do klatki w paru miejscach.

Oczywiście ciemnoniebieski też może być, czarny, głębokie ciemne bordo... ogólnie ciemne kolory (żeby wydobyć kota) no chyba że kot czarny :D

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 21, 2011 15:15 Re: WROCŁAWIANIE, KOCIAKI POTRZEBUJĄ WASZEJ POMOCY 20-21.12.2011

ciekawa.swiata pisze:dzięki wielkie Thor! :)
Udało mi się zebrać trochę materiału, w sumie mam kilka płatów czarnych tkanin, trochę bordo i błękitne zasłony swoje, ale one nie są gładkie.
Teraz mam urwanie parasola w pracy, ale pod koniec tygodnia pomierzę ile tego mam i powykrawam pierwsze zasłonki... mam w domu maszynę, ale za cholerę nie umiem się nią obsługiwać.
Jak powykrawam to przynajmniej będę wiedziała ile tego mamy i w jakich kolorach :)

Thorr, jesteś kochana z tymi myszkami :kotek:
Dam Ci znać jak tylko ogarnę ile jakiego materiału mam :)
Jeszcze rozsyłam wici po znajomych, żeby mieli na uwadze jak będą strych i piwnice przetrzepywać, że każdy skrawek materiału nam się przyda (nawet na legowiska do schronów czy DT)

Tak sobie myślę, że jak porobimy fajoskie komplety zasłonek + poduszeczka do środka w tym samym kolorze to mogą być nawet różne w różnych klatkach, no bo z materiałem jest ciężko.
Ja chętnie bym kupiła ten materiał, ale niestety nie mam finansów w ogóle (mam na stanie 4 psy i 5 kotów aktualnie do wykarmienia). Wiem właśnie, że na Legionów i na Piłsudskiego mają akcję wyprzedawania tkanin za 5zł/mb
No ale akurat jak ja bez grosza :|

AAA no i rozgadałam się, a na pytanie nie odpowiedziałam :P
Ja tu mam takie jako wzór zasłonki 150cm x 65cm brutto, czyli już obszyte.
To jest tylko prostokątna płachta materiału, z tunelem na wstążkę do ściągnięcia i przymocowania do klatki w paru miejscach.

Oczywiście ciemnoniebieski też może być, czarny, głębokie ciemne bordo... ogólnie ciemne kolory (żeby wydobyć kota) no chyba że kot czarny :D

po nowym roku sprawdze, bo chyba jeszcze bordo mam.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia]