PAKT CZAROWNIC XXV - Sabat już w sobotę

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 07, 2011 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

shira3 pisze:
Etiopia pisze:Tu to zaklęcie a właściwie anty zaklęcie :

"Sól tobie w oko, a pomiotło w zęby. Czego dla mnie życzysz, niech do ciebie wróci. Niech tak będzie".

Znikam bo nie ogarniam tej kuwety ........

Hmmmm fajne zaklęcie ale do sprzedaży mieszkania nijak się chyba ma...no bo kogo mam mieć na myśli? :roll:

Spróbuj a nóż widelec ktoś wam życzy żeby się nie udało ....

babajaga pisze:Bolkowo! Objawiłaś się!!!!
Kotko Doroty, ja będę w październiku w Poznaniu na konferencji. Masz ochotę mnie poznać? Ale musisz być bardzo dzielna i nie bać się potworów jeśli się zdecydujesz na tak :D

Etiopio, czy trzeba mieć to ziele, żeby rzucać twoim zaklęciem czy można bez rośliny?

Ando, Asiu_Siuniu, ja czytam wszystko co piszecie ale sa tematy, jak ten wasz dzisiejszy, które mnie emocjonalnie przerastają. Dlatego teraz też się nie odezwę, bo mam kluchę w gardle.

Nie trzeba mieć ziela

Kurde sikać mi się nie kce to nie zaznaczę

hmmmm

Poprosiłam kota siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto cze 07, 2011 21:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Kurcze, kotko doroty please! Mogłam lepiej cicho siedzieć :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto cze 07, 2011 21:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Paaaaaaaaaaaaaaaaa

Tylko chrabust i ja ......... :mrgreen: :mrgreen:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto cze 07, 2011 21:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

babajaga pisze:Kurcze, kotko doroty please! Mogłam lepiej cicho siedzieć :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto cze 07, 2011 21:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Żem dotarła :piwa:
Fajny dzień nawet sobie był 8) Autko sobie kupiłam - oblewamy :piwa: Stare, ale dla mnie nowe . No i JEŹDZI :ok:
Ale styrana jestem . Zaległości sprzed pół roku nadrobiłam we dwa dni :mrgreen: czyli wniosek z tego, że jak się chce to można. Ale na jutro muszę być czyściutka i przejrzysta jak kropelka deszczu.
Kciuki trzymać jutro za mnie , coby mie się karyjera nie zawaliła :ok: BĘDZIE SIĘ DZIAŁO :P
joarkadia - kciuki trzymam od już - a z lipca najlepsze dzieci som. Jakem matka dwojga lipcowych - rzekłam !

Etiopia - Twoje zaklęcie działa na 100 procent.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto cze 07, 2011 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

babajaga pisze:
joarkadia pisze:Profilaktycznie zarerwujcie sobie czas i kciuki na 7 lipca :twisted:
Śmieję się z tej daty, bo to jedyna data ktorej nie zapomni tatuś dziecka - w tym dniu sam ma urodziny :ryk:

A ja jestem z 13 lipca i mam w rodzinie dziecko (dziewczynkę) z 7.07 i jest to dziewczynka nadzwyczaj wrażliwa, mądra i przefajna ogólnie :ryk:

Bo z lipca to w ogóle fajne ludzie są :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto cze 07, 2011 21:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

No to na dzisiaj koniec wywierania nacisków :twisted: ale tylko na dzisiaj :twisted:
Idę spać ,bo jutro pobudka o czwartej rano :roll:

Echch,jak mnie się nie chce iść jutro do roboty,normalnie Obrazek
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto cze 07, 2011 21:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Ja też padam na ryjek, bo my dwa dzikusy z TŻ'em w ramach dogrzewania mieszkania upiekliśmy dziś chleb i uwarzyli piwo. Tzn. piwo się warzyło dziś od 14:00 do 21:00 a jutro reszta zabawy. Leje się ze mnie :|
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto cze 07, 2011 21:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

U nasz jutro Afryka ma być, a w robocie mam suchą saunę normalnie - umrę jutro tam chyba :crying:

Joarkadio, Wacława?
Mój senior koci ma na imię Wacław, więc jakby co w prezencie ode mnie masz kota - będzie Ci pasował do córci?? Ma 17 lat i upierdliwy taki się zrobił - chodzi i dziamie non stop. Kcesz?

A jak nie chcesz kota, to nazwij dziewuszkę Wanda :twisted: albo Anda :twisted:
Ja rodzona jestem 8 sierpnia i lubię tę datę, a 7 lipca to chyba najszczęśliwszy dzień w roku - powodzenia :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto cze 07, 2011 21:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Umiem sobie wyobrazić pieczenie chleba (mniam), ale warzenia piwa już nie... Jak to się robi? 8O
I proszę się nie śmiać, ja jestem ciemna jak najczarniejsza noc bezksiężycowa w sprawach kuchennych :oops:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto cze 07, 2011 22:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

AniHili pisze:Umiem sobie wyobrazić pieczenie chleba (mniam), ale warzenia piwa już nie... Jak to się robi? 8O
I proszę się nie śmiać, ja jestem ciemna jak najczarniejsza noc bezksiężycowa w sprawach kuchennych :oops:

Kupujesz piwo i wlewasz do garnka i warzysz dosypując cynamonu i goździków i kardamonu. :twisted:
Co nie babojago? :wink:

Anda

Post » Wto cze 07, 2011 22:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Anda pisze:
AniHili pisze:Umiem sobie wyobrazić pieczenie chleba (mniam), ale warzenia piwa już nie... Jak to się robi? 8O

Kupujesz piwo i wlewasz do garnka i warzysz dosypując cynamonu i goździków i kardamonu. :twisted:

Przez 7 godzin? Nie no, jeśli to o grzane piwo się rozchodzi to wiem co to, ale mam wrażenie, że to jakieś bardziej zaawansowane czary kuchenne :lol:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Wto cze 07, 2011 22:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

Anda pisze:

No nie. Dz\is warzył się słód z chmielem. Ciągle trzeba było temperatury pilnować a na koniec trzymać wrzące przez godzinę a jutro jakieś specjalne drożdże się dodaje. Potem toto stoi w wielkim fermentorze a potem za dwa, trzy tygodnie się butelkuje i się pije za dwa miesiące około. Robimy pszeniczne piwo.
Obrazek

babajaga

Post » Wto cze 07, 2011 22:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

shira3 pisze:
joarkadia pisze:A ja od stycznia byłam przekonana, że to chłopak będzie :twisted: Nawet ciuszki i wózek pod chłopca kupiłam :ryk:

I tam ciuszki :wink: Dziewczynki są fajniejsze :ok: A dla matki mieć córkę, to naprawdę wielki skarb :D

Popieram - córeczki to najcenniejsze skarby. Ich przynajmniej nie "porwie" jakaś obca baba i nie ograniczy kontaktów z rodzoną matką:wink: . Poza tym mam córcie z 01.01. - też fajna data i będzie zawsze hucznie Sylwestra obchodzić i witać nowy rok no i jest naprawdę wyjątkowym dzieckiem

Jorarkadia - trzymam kciuki! Swoja drogą mam koleżankę, której w ciąży 3 krotnie 3 różnych lekarzy USG robiło i każdy twierdził,że chłop jak dąb. Wiec w 7 miesiącu ciąży zaczęła kompletować wyprawkę w samolociki, misie i oliwkowo-granatowe kolorki. Po ciężkim więc porodzie kiedy z zaciśniętymi jeszcze oczami padła na fotel porodowy po ostatecznym skurczu i poczuła, ze kładą jej maluszka na pierś usłyszała pytanie położnej "jak nazwie pani maluszka?" wyczerpana powiedziała "Marcin", na co położna "Marcin?dla dziewczynki?". W sekundę była już przytomna i przerażona mamrotała, ze to nie jej dziecko!że podmienili!ona miała mieć syna! No i córeczka chodziła do 4 miesiąca w oliwkach,granatach,misiach i samolocikach choć babcie się litowały i kupiły kilka różowych kiecuszek :wink:. Poza tym kolor wózka nieważny. kiedy ja swojej kupiłam czarny wózek to usłyszałam pytanie "czy to na wojnę w Iraku?" :evil:

dziewczyny bardzo Wam dziękuję za rady odnośnie hospicjum....dzwoniła ciocia -wujek jest w agonii.... :cry:
Ostatnio edytowano Śro cze 08, 2011 16:48 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 07, 2011 22:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXV

babajaga pisze:
Anda pisze:

No nie. Dz\is warzył się słód z chmielem. Ciągle trzeba było temperatury pilnować a na koniec trzymać wrzące przez godzinę a jutro jakieś specjalne drożdże się dodaje. Potem toto stoi w wielkim fermentorze a potem za dwa, trzy tygodnie się butelkuje i się pije za dwa miesiące około. Robimy pszeniczne piwo.

:mrgreen:
Mój syn chciał robić.
Czy to trudne?
Napiszesz mi na pw??

Anda

[poprzednia][następna]