WŁAŚCICIELKA ODPUŚCIŁA :) CUDO BAZAREK NA TESTY KICI !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2010 15:57 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

Sasza :ok: :ok: :ok: :D
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Nie cze 20, 2010 16:03 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

gratuluje to była klasyczna próba wyłudzenia Skarbówka i policja działają na takich najlepiej. I rachunek za leczenie.... :D brawo Sasza :mrgreen:
Serniczek

Post » Nie cze 20, 2010 16:19 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

sasza925 pisze:...doszlam do wniosku, ze nie ma sensu czekac na ich ruch - zaatakuje pierwsza, niech sie nie ciesza ze na naiwna trafili.
zadzwonilam, dobitnie i spokojnie pwiedzialam ze: (mialam na kartce w punktach spisane, hehe)
- potrzebuje ich danych, gdyz chce na pismie zlozyc oswiadczenie do nich zaadresowane o wysokosci kosztow jakie ponioslam w wyniku koniecznego leczenia i specjalistycznego żywienia kotki.
- te koszty to 880 zlotych i z każdym dniem rosna - kotka nadal jest leczona i nadal je karme dla rekonwalescentow
- na oswiadczeniu podam nr konta, po odnotowaniu wplaty - kotka zostanie im przekazana
- chce przekazac im to oswiadczenie na komisariacie policji, bo chce zeby dzielniowy byl wtajemniczony od poczatku w cala sprawę
- rowniez na komisariacie - poprosze o pokazanie ksiażeczki zdrowia kotki, powiedzialam tez ze znajde rzeczoznawce, ktory oceni ile taki kot jest warty. I tu uwaga - pierwszy raz wtracila sie kobita, mowi, ile warty?? ile warty? to jest kot SYBERYJSKI, pani nie wie nawet jakie to drogie zwierzeta!!
(ja osobiscie przypuszczam ze stryjeczny dziadek kotki mogl byc tej rasy, cos kolo tego;)
to ja mowie, zeby w takim razie zamiast ksiazeczki, miala ze soba rodowod kota. ona mi na to, ze ona nie ma kotow na wystawy, bo na wystawach to sie koty męczą. no to ja jej na to, ze pomijajac to ze nie ma ona uprawnień do prowadzenia hodowli, to podatkow pewnie tez nie placi, i moim obowiazkiem jest powidomić o tej hodowli urząd skarbowy.
- no i prosze o podanie tych danych - imie nazwisko, adres - bo chce napisac to oswiadczenie o kosztach i jeszcze dzis sie z nia spotkac, to sa moje pieniadze wydane na jej kota i ona mi je ma zwrocic
baba jakos sie zacięła i zaczela motac, ze nazwiska to ona nie poda, bo mnie nie zna, i policja, po co od razu policja. no to jej przypomnialam ze przeciez wczoraj chciala przyjsc do mnie z policja zeby odebrac kota, ja jaestem otwarta na tę propozycję,
a ona uparciuszek jeden, ze nie, nie poda mi tych danych, a w ogole to nikt mnie nie prosil zebym leczyla kota, moge go wypuścić, bo ona za zadne leczenie placic nie bedzie. powiedzialal jej ze namawia mnie do porzucenie, co w polskim prawie jest karalne, i to samo chyba wlasnie sama robi.
coz, jesli bedzie mnie jednak jeszcze nagabywać, to powiem ze zrobilam dokladnie tak jak mi radzila - wypuscilam kotke..

Zajedwabiste. Padam to nóżek i turlam się z podziwu. :ryk:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Nie cze 20, 2010 16:43 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

po tej 'przygodzie' jeszcze trudniej bedzie mi rozstać się z kicią, a DS juz czeka, dopytuje...Kicia w ogole to szczesciara: wyrwala sie z pseudo, gdzie pewnie rodzilaby co pare miesiecy przez cale zycie, przezyla miesiac na wolnosci - a byly wtedy te straszne burze, ściany deszczu - efektem tej tulaczki sa nadżerki w pysiu, ale juz jestesmy na dobrej drodze do pelnego wyleczenia, i trzeba bedzie sie pozegnac

jeszcze raz WAM WSZYSTKIM dziekuje za rady co robić i wsparcie!!!

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Nie cze 20, 2010 18:43 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

Sasza, wyrazy szacunku dla Ciebie i gratulacje dla kici :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 20, 2010 20:00 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

Marta wielkie uznanie :D

mówiłam że jesteś mądra dziewczynka 8)
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 20, 2010 20:09 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

zaznaczę sobie
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie cze 20, 2010 20:29 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

Rozwiązanie sprawy z panią dobre :)
Powiem tylko tak na przyszłość dla innych osób które byłby w podobnej sytuacji:
Po pierwsze nie stresować się i nie bać, bo taka osoba musi udowodnić że kot jest jej, może to udowodnić tylko na jednej drodze sądowej jeżeli obecny opiekun nie chcę wydać kota. Owszem może iść na Policję, gdzie policjanci mogą przyjąć zgłoszenie, ale absolutnie nie mają prawa zdecydować czyj jest kot ( chyba że jest zachipowany mamy wtedy domniemanie że właścicielem jest osoba z danych z chipa).
Po drugie żeby wnieś pozew do sądu trzeba go najpierw opłacić a jak wiemy takie Panie na kotach chcą zarabiać a nie ponosić wydatki związane z kotem, poza tym żeby wnieść pozew muszą też mieć pełne dane osoby pozwanej( wolontariusza). Szczerzę wątpię że takiej "kochającej właścicielce" chciałoby się tak wysilać, żeby odzyskać kota. Nawet gdyby jest zawsze powództwo wzajemne o zwrot kosztów utrzymania i leczenia kota którą "kochająca właścicielka" musi zwrócić gdyż na niej spoczywa utrzymanie kota.
Gdyby tak osoba próbowała nachodzić nas w domu od razu wzywać Policję, otrzyma najpierw upomnienie i zostanie wylegitymowana, jeżeli się to powtórzy mandat za naruszenie naszego miru domowego :)

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pon cze 21, 2010 5:57 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

:ok: :ok: :ok:
No własnie, jakby co, to kota nie ma...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon cze 21, 2010 7:53 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

brawo :piwa:
najlepiej jest najchłodniej jak sie da, myslec, wiem ze czasem to trudne, ale gdbś dała im wtedy kase to by było fatalnie, co innego, gdyby się okazało że koteczka jest reprodykcyjna ;) ale to byśmy ją wykupili ;) no bo co, wysterylizowana to już bezwartościowa, nie?
czy domek, do którego jedzie Piękna da radę choć trochę oddać z tej kwoty?

ściskam!
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon cze 21, 2010 8:54 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

no ba, trudno myslec chłodno, jak kota ktos chce zabrac, nie wiadomo gdzie..
gdyby nie forum, to pewnie zapożyczylabym sie i w zębach im tę kasę przyniosła :roll: byleby tylko nie chcieli kotki z powrotem. okazuje sie ze są inne metody na pseuduchow :wink:

koteczka nadal w trakcie leczenia, niestety razem z nią pochorowalo sie całe moje prywatne stado :cry:

sasza925

Post » Pon cze 21, 2010 9:23 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

sasza925 pisze:no ba, trudno myslec chłodno, jak kota ktos chce zabrac, nie wiadomo gdzie..
gdyby nie forum, to pewnie zapożyczylabym sie i w zębach im tę kasę przyniosła :roll: byleby tylko nie chcieli kotki z powrotem. okazuje sie ze są inne metody na pseuduchow :wink:

koteczka nadal w trakcie leczenia, niestety razem z nią pochorowalo sie całe moje prywatne stado :cry:

Czasami tak bywa...

SUPER załatwiłaś sprawę :piwa:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon cze 21, 2010 9:25 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

dziewczyna z Warszawy co adoptowala juz dwa koty z forum, chce teraz zostac DT, potrzebny kennel/klatka wystawowa

viewtopic.php?f=1&t=112871

warszawiacy do telefonow :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon cze 21, 2010 12:47 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

Poker71 pisze:dziewczyna z Warszawy co adoptowala juz dwa koty z forum, chce teraz zostac DT, potrzebny kennel/klatka wystawowa

viewtopic.php?f=1&t=112871

warszawiacy do telefonow :mrgreen:

juz chyba zdobyty:)
edit: a nie, wcale nie zdobyty, zle przeczytaalm :oops:

Dorcia, Twoja klatka pewnie caly czas w ruchu?

Poker, dlaczego ja myslalam ze mieszkasz w Wawie na Zoliborzu? glowe bym sobie dala uciąc, a nie mam pojecia skąd to przekonanie 8)

sasza925

Post » Pon cze 21, 2010 13:27 Re: WŁAŚCICIELKA CHCE ODEBRAC MOCCEPOTRZEBUJEMY PORADY PRAWNEJ

ja na Zolibozu.... bez urazy ale NO NIGDY W ZYCIU :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]