Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Grzyba, swierzba leczymy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 20:46 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

Mi moją Małgonię (tę z banerka) na prostą wyprowadził wet mojego brata z Warszawskiej. A wyciągnął ją już w zasadzie z tej drugiej strony. Były badania, usg i kroplówki, potem jedzenie nerkowe, które Małgonik ładnie jadła i je. Jeżeli twój wet zaleci ipatkinę to mogę ci odstąpić, bo mam a moja Małgonia bierze rubenal, bo od ipatikiny miała rozwolnienie (ona może tak działać na niektóre koty) pewne jest, że Rudaś musi mieć kroplówki najlepiej nie za duże a dwa razy dziennie choć przez pierwszy tydzień.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 25, 2010 22:07 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

:ok:
Biedny się nacierpiał :(

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 26, 2010 5:07 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

Cały czas o nim myślę, mam nadzieję, że zdążysz mu pomóc. Przy nerkach każda chwila jest ważna. Możliwe też, iż zdoła się go wyleczyć jeżeli to nie przewlekła choroba nerek, tylko spowodowana wycieńczeniem stanem uzębienia idt. trzymam kciuki jak chcesz to mogę troszkę suchej karmy rc nerkowej dać Rudziaszkowi, aby zobaczyć czy będzie mu smakować. Choć może nie chcieć jeść i dlatego tak ważne są kroplówki. W razie czego wrzuci się dla chłopaka jakieś bazarki i jakoś damy radę. Końiecznie napisz jak się chłopak czuje.
Obrazek

biamila

Post » Śro maja 26, 2010 6:15 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

Kot spędził całą noc w transporterku, zesikła się tam pod siebie :(
Teraz chodzi i pomiaukuje, wydaje mi się że nie czuje się dobrze.
Muszę koniecznie do weta!!, p. Basia chciała żeby do Ławeckiego jeździć to podobno jej znajomy, ale w gdyni on jest od 15.00, a w gdańsku na żabinace też przyjmuje nie wiem czy dziś i od której, dzwonie ale nie odbiera telefonu, nie wiem czy jechać bo nie wiem czy go tam zastanę, nie mam teraz samochodu, powinnam iść do pracy ale trudno najwyżej będę miała kłopoty na razie wole o tym nie myśleć.

Jednak jadę na 15.00 do Ławeckiego. p. Basia chce aby leczyć u niego, fakt 5 godzin chyba już nie zmieni sytuacji.
Rudasek leży teraz spokojnie, wygrzewa sie na słoneczku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro maja 26, 2010 8:32 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

O boziu ale biedulek !!! Faktycznie ten Kieza nie za ciekawy wet :evil: , mam do siebie pretensje że nie zajechałam skontrolować jego stanu zdrowia :( ale miałam okropny zeszły tydzień i masę zajęć a wczoraj dopiero co wróciłam z Katowic :(

Mam nadzieję że kocurek wyjdzie na prostą
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 26, 2010 8:50 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Z kotem nie najlepiej.

Zaglądam i cały czas przesyłam ciepłe myśli :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 27, 2010 10:05 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Nerki chore.

Jest lepiej. Dziś rano Ruduś sam zjadł tyle jedzonka, że nie musiałam go na siłę karmić, może nie jakoś specjalnie dużo, ale przyzwoicie.
Je te chrupki RC Renal od Biamili :D I koleżanka kupiła mu też saszetki RC Renal, mokrego też pojadł.
Ładnie siusia do kuwety i widać że jest mniej apatyczny.
Ja też w lepszej formie, trochę mi ulżyło.
Rudaskowi-Liskowi paskudnie schodzi skóra z sierscią z łapek , tak go poprzedni wet zaniedbał podczas pobytu u niego, że odprzenia, odleżyny mu się na łapkach porobiły :? Ale wet mówi, że to sie zagoi, smaruję solcoserylem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw maja 27, 2010 10:38 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Nerki chore.

:D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wracaj do zdrowia rudasku :1luvu: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt maja 28, 2010 20:50 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

Dziś jak wróciła z pracy to Lisek miał wszystko zjedzone z 3 miseczek co do ostatniego kawałka :D :!:
Ale się cieszę.
Byliśmy na kroplówce, jeszcze przez weekend kroplówki.
Chyba wychodzimy na prostą :)

Ładnie je mokre i suche RC Renal, i jest dużo żywszy, jak z nim gadam nie odstępuje mnie na krok, ociera się barankuje, jak go głaszczę to wywraca się kółkami do góry :D
Mega miziak. On nie miauczy tylko tak śmiesznie popiskuje, ale kontaktowy jest.

Uff, dobry koniec tygodnia, po wyczerpującym totalnie początku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 29, 2010 14:53 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

Ruduś ładnie je :D , ładnie kuwetkuje, kupy unormowane.
Myślę, że będzie już tylko lepiej :ok:

Kotuś już wcale nie jest apatyczny, jaktylko do niego wchodzę to biegnie na przywitanie, wciaż mruczy i barankuje :D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 29, 2010 21:35 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

:) dobrze , że już lepiej!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto cze 01, 2010 12:57 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Post » Śro cze 02, 2010 5:23 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

I co tam słychać u naszego kawalera?
Obrazek

biamila

Post » Śro cze 02, 2010 9:23 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

Ano humor mu wraca, zaczął drapać drapak, myć się, sierść już ładniejsza, nawet się czasem bawi - coś tam sobie po podłodze kula.
I zawsze jak wchodzę do niego rano to mnie opieprza , popiskuje tak śmiesznie takim tonem jakby mówił: "co tak długo cie nie było!?, dawaj jedzonko, pogłaskaj?!"
A jakie cyrki robi jak go miziam: kula się , wywraca kółkami do góry jest rozkoszny :D
Wczoraj już bez kroplówki, wet mówił, że obserwować jeśli apetyt będzie dopisywał, apatyczny nie będzie się stawał to nie trzeba już kroplówek, za jakiś czas warto zrobić kontrolne badanie poziomu mocznika i kreatyniny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon cze 07, 2010 9:39 Re: Gdańsk, RUDY KOT jest DT. Wychodzimy na prostą.

Cieszę się, że wszystko idzie ku dobremu :D :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]