Tyci Rumcajsik na DS u BZW.......

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 09, 2010 14:00 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Erin pisze:Kochany maluszek :1luvu: :kotek: :1luvu:
I taki dzielny :ok:
A czy domek będzie u kogoś z Miau?

Mały teraz dojeżdża do lecznicy.....
ten DT co w sobote miał Rumcajsa zabrać z Białegostoku jest takim DT awaryjnym ......
ale aga&2 uspokoiła mnie, że Rumcajs może zostać w lecznicy dopóki czegoś sensownego mu nie znajdziemy.....
dziękuje wszystkim za zgłoszenie malucha tam gdzie trzeba :1luvu:
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Wto mar 09, 2010 14:20 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto mar 09, 2010 17:52 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

:ok: :ok: :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 09, 2010 21:33 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Zapraszam na bazarek dla Rumcajsika :arrow: viewtopic.php?f=20&t=108755
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto mar 09, 2010 22:55 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Przeklejam z białostockiego wątku :

Dziś mały czarnulek (roboczo Mini vel Rumcajs) przyjechał do Białegostoku. Niestety - lecznica miała przerwę (jest tam przerwa od 12 do 16). Na szczęście panie doktor z Medvetu zaprosiły go do kociego przedszkola.
Po południu (jako, że mój miły mąż raz na sto lat ma czasem wolne i mógł zostać "ojcem karmiącym" :D) pojechałam go poznać. Kangurował sie własnie pod bluzą pani doktor (tak przy okazji - w przedszkolu były inne dzieci - stado malusich psiutków. I pani doktor, która ze stoickim spokojem nie wypuszczała szmaty z ręki biegając za małymi sikunami :roll:)
A kić to biduś taki. Oczko wygląda lepiej niż na zdjęciach - jak zejdzie 3 powieka to powinno być ok. Gorzej ze stanem ogólnym - zagłodzone toto, chudziutkie, futro posklejane. I mega biegunka - ofajdał mnie na dzień dobry (więc się lubimy) Mruczydełko z niego niemożliwe. Zawiozłam go do lecznicy na Sikorskiego, pani doktor go nieco wyprała (ja natomiast siebie nieco również) Jeśli przeżyje szybciutko znajdzie dom - jest maleńki i kochany.
To kić:
Obrazek;Obrazek;
Obrazek;
A to kumple z przedszkola (jakby ktoś ze znajomych potrzebował pieska to te psiutki są boskie :1luvu: )
ObrazekObrazek
Obrazek

Nie szukajcie mu innego DT, mam nadzieję, że któraś z dziewczyn od nas się ulituje jakby się musiał wyprowadzić :D
Ale potrzeba dużo ciepłych myśli - bo niby je, mruczy, włazi na kolana. Niby jest ok. Ale jak patrzyłam na tą kupkę nieszczęścia to od razu przyszło skojarzenie z moją Szczoteczką, która na początku wyglądała tak:
Obrazek
Ten wygląda lepiej, ale powiedziałabym niestety, że rokowania są ostrożne...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro mar 10, 2010 8:07 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Agato bardzo Ci dziękuję za wieści o Rumcajsiku

jesteś kochana :1luvu:

biedne to jego małe ciałko, ale na tych fotach wygląda dużo lepiej niż w sobotę kiedy go widziałam, oko było fatalne a Pipi mówiła , że było jeszcze dużo gorsze bardziej opuchnięte, czyli antybiotyk i krople pewnie ciut pomogły........

a te szczeniorki - pewnie psiary z Białegostoku już o nich wiedzą???
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Śro mar 10, 2010 19:05 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Tak dziewczyny wiedzą o psutkach. Np Monia3a tymczasuje siostrzyczkę tego kompletu.

Dzwoniłam do dr Renatki. Marny ten maluch. Rano mocno wymiotował, biegunkę ma nadal. Mi się od razu włos jeży na głowie jak słyszę, że kociak wymiotuje. Mój miły mąż zawiózł surowicę. Tak na wszelki wypadek. Oby kiciowi się udało.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Czw mar 11, 2010 8:44 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Martwi mnie ta biegunka....... :(
jak dziś mały się czuje?
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Czw mar 11, 2010 8:55 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Dziwi mnie ze vetka wypuściła maluszka do innych zwierząt. Czy Rumcajs dostał kroplówke ze środkami wzmacniającymi, jakiś immunodol, środki do oczka, zamówiona wizyta u okulisty..... A może zrobiono badania krwi podstawowe ( morfologie i biochemię). Nic o tym nie piszecie i to mnie bardzo martwi. Czym maluch jest karmiony... To sa podstawowe rzeczy, które powinny byc na watku. :oops: :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw mar 11, 2010 17:41 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Jak się czuje maluch? :?:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw mar 11, 2010 18:44 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

ina11 pisze:Martwi mnie ta biegunka....... :(
jak dziś mały się czuje?

Mnie też martwi. Dziś z biegunką jest lepiej - tj nic się z niego nie wylało od rana.

IKA 6 pisze:Dziwi mnie ze vetka wypuściła maluszka do innych zwierząt. Czy Rumcajs dostał kroplówke ze środkami wzmacniającymi, jakiś immunodol, środki do oczka, zamówiona wizyta u okulisty..... A może zrobiono badania krwi podstawowe ( morfologie i biochemię). Nic o tym nie piszecie i to mnie bardzo martwi. Czym maluch jest karmiony... To sa podstawowe rzeczy, które powinny byc na watku. :oops: :oops:

NO cóż, wetka nie wypuściła go do innych zwierząt - jest w lecznicy sam. Przebywał w drugiej lecznicy dzięki uprzejmości tamtejszych pań doktor - dokładnie pod bluzą jednej z nich :)
Kotek dostaje intestinala, convalesence i kroplówki.
Oko nie wymaga konsultacji okulistycznej - ma po prostu wysuniętą 3 powiekę.
badań krwi nie było bo nie ma ciśnienia. Tj nie dało się przedwczoraj pobrać wstarczającej ilości.
I chyba tyle. Jeść nie chce. Pocieszające, że ma siłę bronić się przed zastrzykami...
Obrazek 

aga&2

Post » Pt mar 12, 2010 6:45 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Rumcajsik zacznij ty w końcu jeść........
Obrazek Obrazek

ina11

Post » Pt mar 12, 2010 7:48 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

:kotek: :catmilk: nie :strach: , jeszcze będzie :ok:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Pt mar 12, 2010 8:33 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Spróbujcie podac calopeta (pastę). Ma wystarczająca ilość kalorii i witamin, żeby mały zaskoczył. A poza tym koty za nią przepadaja. Do wody można dodac Orsalit ( kryształki elektrolitu), kotom bardzo smakuje... Maleńki zacznij jeść w końcu :oops: :ok: :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt mar 12, 2010 8:47 Re: Tyci kotuś- koci katar, uszkodzone oczko- pilnie szukamy DT

Nie wiem dlaczego on nie je,u mnie jadł i to z apetytem.Mleka nie podawałam,bo faktycznie,na początku po mleku zrobił brzydką kupkę,ale nie tragiczną i tylko raz.
Ika6,ja tę pastę mu podawałam,ale akurat jemu nie smakowała,pluł na lewo i prawo.Strzykawką wpuszczałam po troszeczku,kilka razy dziennie.
Maluszku,walcz i bądź grzeczny,zdrowiej kochany :1luvu:

Aga&2 dziękuję za opiekę nad Rumcajsem.Proszę podziękuj w moim imieniu Pani doktor.
Zaglądam tu co chwilę z nadzieją na nowe wiadomości o nim.Czy jest choć trochę lepiej?

ps. jestem Pipi z dog o mani,nie mogłam zalogować się tu pod ty samym nickiem/nie mam pojęcia dlaczego,po prostu odrzucało. . . .

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

[poprzednia][następna]