Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 7:23 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Witaj Bernadetto, z przyjemnoscią obejrzałam Twoje fotki.
Bodaj najbardziej podoba mi sie mina Tofika na tym http://lh6.ggpht.com/_0wWKwD-ZvaQ/TGayE ... 24/059.JPG
I te dochodzące są fajne, widzę ze w miarę możliwosci je równiez dokarmiasz.
Na jednej z fotek zauważyłam kulę do biegania dla chomika - masz też gryzonia? :)

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Sob sty 22, 2011 8:39 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

nongie pisze:Witaj Bernadetto, z przyjemnoscią obejrzałam Twoje fotki.
Bodaj najbardziej podoba mi sie mina Tofika na tym http://lh6.ggpht.com/_0wWKwD-ZvaQ/TGayE ... 24/059.JPG
I te dochodzące są fajne, widzę ze w miarę możliwosci je równiez dokarmiasz.
Na jednej z fotek zauważyłam kulę do biegania dla chomika - masz też gryzonia? :)

Witaj :) . Mam gryzonie :) : chomika syryjskiego i myszki rasowe .
Myszki :
http://picasaweb.google.com/Bernadeta01 ... iIMaluchy#
chomik :
http://picasaweb.google.com/Bernadeta01/Rewoli#

Bernadetta

Od: Śro mar 11, 2009 6:38

Post » Nie sty 23, 2011 21:10 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Bardzo ciekawe umaszczenia mają te myszki
Chomiczek też piękny :D
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Czw sty 27, 2011 22:38 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Witajcie po długiej przerwie.
Bernadeto, Twój kot jest cudny, właśnie burasy to jest to.
Mam nadzieję, że uda mi się dodac linki do zdjęć , zastosowałam się do rad Iburg, a co wyjdzie to za chwilę się okaże.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lunszpik, podgrzewana podłoga to jest chyba to , co koty zimą lubią najbardziej / a takie zmarzluchy jak ja , to też/. Misia lubi siedziec przed kominkiem.
Dobrze , ze Filek zrozumiał, do czego służy kuweta, ja na szczęście nigdy nie miałam tego problemu, Kocur, nawet po prawie dwóch latach załatwiania potrzeb na dworze, gdy zachorował, pamiętał, gdzie stoi kuweta i do czego służy.
Bernadeto, Tofik w kuwecie sprawdza, czy czasem jakiś OBCY nie pozostawił swojego zapachu. Kochani, pozdrawiam wszystkie wychodzące kociaste, i Was oczywiście takze,
napiszcie od czasu do czasu co u Was
Ostatnio edytowano Pt sty 28, 2011 12:51 przez izka53, łącznie edytowano 1 raz

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sty 27, 2011 22:55 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Jak Klikniesz na link pokazuje sie zdjęcia i z prawej strony na niebiesko pisze "Umieść miniatury tego obrazu " klikasz na to i kopiujesz Pierwszy link Forum którzy zaczyna sie [URL=http://img836.imageshack.us/i/obraz048i.jpg/]Obrazek[/URL

Specjalnie ne dałam ostatniego nawiasu żebys widziala jak wygląda

Jak go wkleisz na forum to beda miniaturowe zdjęcia które po kliknieciu na nie powiększa się

Tak wygląda z końcowym nawiasem
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw sty 27, 2011 23:49 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Iburg, dzięki bardzo, jutro będę testowac, moze się uda, dziś już trochę póżno, pozdrawiam

izka53

Post » Pt sty 28, 2011 12:53 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Iburg, Twoje rady były bezcenne - jak widać udało się, więc taka zupełnie tępa nie jestem

izka53

Post » Pt sty 28, 2011 18:10 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Fajne, szczególnie ten rudy - widać, że ma charakterek :lol:
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Sob sty 29, 2011 0:18 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Ruda to moja ukochana Misia, zaborcza jedynaczka, rozpuszczona do granic możliwości. Ma prawie cztery lata i rzeczywiście charakterek - potrafi przegonić kota sąsiadki z JEGO parapetu, aby "ciocia" JĄ pomiziała.
Marzę o dokoceniu, ale wetka, która leczy Misię , odradza mi to - domek, w którym mieszkam, jest malutki, pokój, kuchnia, łazienka, korytarzyk, całe 35 mkw, nie ma możliwości choc częściowego izolowania kotów i wetka ostrzega, że jak Miśka jest tak bardzo zaborcza, to pojawienie się drugiego kota, czyli konkurenta do łóżeczka, do miziania, może przepłacic neurogennym zapaleniem pęcherza.
Ale u sąsiadów z przeciwka chyba na wiosnę będą małe kociaczki, to może jakiś maluch jej się spodoba :mrgreen: / hahaha, nadzieja matką gł.../ :lol:
A szary Kocur już prawie dwa lata za TM, a wciąż ciężko bez niego.
Lunszpik , Twoje kociaki są słodkie, nie przejmuj sie tym, że ich karma nie jest z najwyższej półki. Ja z doswiadczenia przekonałam sie, ze koty wychodzące , są zdrowsze od tych czysto domowych - maja słońce, świeże powietrze , no i takie różne , niekoniecznie trawki, którymi uzupełniaja sobie dietę. Generalnie , to ja jestem wrogiem tych wszystkich sztucznych karm, ale ja sobie mogę być wrogiem, a Misia i tak przede wszystkim rąbie suche, a mięska surowego nie ruszy. No i Misia pije mleko - tak, tak, wiem, że to beee...Ale ona je lubi, nie ma żadnych sensacji żołądkowych, a za to wody prawie nie rusza - no chyba , ze z kałuży. Napisz, jak się Twoje kicie mają

izka53

Post » Sob sty 29, 2011 17:59 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Kicie mają się świetnie, zupełnie olały wychodzenie na pole :twisted: No bo przecież zimno, co ja sobie myślę :roll:
Mleko niekoniecznie jest be, moje koty też kiedyś piły, takie prosto od krowy, ale Filek miał po nim naprawdę nieprzyjemne sensacje. Kici nic się nie działo.
A dogadywała się Misia wcześniej z buraskiem? Może jest jeszcze szansa, że polubi innego kota
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Sob sty 29, 2011 22:50 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Ruda wychodzi, pobiega chwilkę i hyc na okno, no wpuśćcie mnie! I jakies takie małe szare / nornica, ryjówka? nie rozróżniam tego / już leżało na wyciraczce 8O .
Jak trafiła do nas to miała jakieś 2 mies, a Kocur ponad cztery lata,zaczepiała go, ale on nie był zainteresowany małolatą, to był prawdziwy kocur pełnojajeczny :oops: . Łapoczynów nie było, bo po prostu Kocur większośc czasu spędzał poza domem, jak przychodził, to ją po prostu ignorował.
Ale u sąsiadów za płotem jest kocurek, którego zna od początku i tu już troche do walk dochodzi.
Za to u sąsiadów z przeciwka jesienią pojawiło się cos małego, białoszarego / podobno kotka i podobno teraz juz przy nadzieji 8O / i to zwierzątko zyskało trochę akceptacji jaśnie pani Misi. Jak przyszło toto za mna do domu , to spotkało się ze zdziwieniem i nawet nie zostało oprychane :o . Ale z podwórka już raczej jest gonione. I taką właśnie mam cicha nadzieję, że jak tam faktycznie będą małe, to może ruda maupa zaakceptuje :?:
I tego chcę sie trzymać, choć drugi kot to dodatkowe wydatki, zwłaszcza na starcie, a ceny u wetów wiadomo :strach: .
Qrcze, kończę, bo jutro na 6 do pracy / tak, tak mimo, że niedziela / i wstac musze po czwartej, ale ja sowa jestem i wcześnie spać nie mogę, a potem w pracy nieprzytomna.

izka53

Post » Nie sty 30, 2011 20:23 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Współczuję... Ja teraz mam ferie, ale w sumie dziś wstałam przed szóstą - do schroniska :lol:
Może powinna mieć bardziej towarzyszkę niż towarzysza, skoro kocurka z sąsiedztwa leje, a kotce pozwala do domu wchodzić :wink:
ObrazekObrazek

Lunszpik

Post » Nie sty 30, 2011 21:45 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Natknęłam się na wątek i muszę w takim razie koniecznie zapisać piątkę moich (z sześciu w rodzinie :wink: ). Koty od zawsze wychodzące, ale i warunki wybitnie sprzyjające, choć mam świadomość zagrożeń z samego faktu wychodzenia.
Przedstawię moje futra przy najbliższej okazji. Teraz wkleję tylko baner, który kiedyś zrobiłam

Obrazek

(Gałeczka jako jedyna z domu nie wychodzi, jest jednooczką, prawie ślepinką i sama zadecydowała, że wychodzić nie musi)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie koty wychodzące i te niewychodzące łącznie z ich Dużymi :D
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie sty 30, 2011 23:36 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

Witaj, Barba, cieszę się, że taka forumowa weteranka dołączyła :D , bo ja, po pierwszych kontaktach z forum pomyślałam, że jestem wyrodną pańcią, skoro mam kota wychodzącego.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i historie Twoich kociastych, a tak przy okazji, to jak mozna sobie wstawić taki banerek? bo ja ciemna jestem :oops: , dopiero co nauczyłam się zdjęcia wstawiac

izka53

Post » Nie sty 30, 2011 23:56 Re: Klub Kotów Wiejskich Wychodzących cz. II

O moich kotach (i nie tylko) możesz poczytać w ich wątku - wejdziesz w niego klikając na ten wklejony banerek.
Banerek pomogę wkleić (i zrobić), ale to chyba popiszemy sobie na PW, tylko raczej jutro, bo dzisiaj to już tylko trzeba policzyć koty i iść spać. Chyba wróciły wszystkie, a rodzinnej powsiłapie czyli Pepkowi odmówiłam ponownego wypuszczenia celem udania się na nocną wyrypę. Chyba się obraził i poszedł spać :wink:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

[poprzednia][następna]