poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2005 11:43

bardzo chętnie wspólnie poświecę i nawet próchnem posypię dookoła :ryk: ...

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Śro kwi 27, 2005 12:08

czesc jestem wlasciwie nowa i nie bardzo wiem jak tu poznac kogo kolwiek mam nadzieje ze mi w tym pomozecie i w krótce sie znajde

cos o mnie mam 14 lat i nazywam sie Asia jestem opiekunką jednego kota (Dory) chociaz w domu mieszkają dwa oprocz tego mam 3 psy(dorosle)+ szczeniaki 2 zolwie papugi chomika i to chyba wszystko 8)

Doreczka

Od: Nie kwi 24, 2005 19:31

Post » Śro kwi 27, 2005 13:15

żabciarybcia pisze:bardzo chętnie wspólnie poświecę i nawet próchnem posypię dookoła :ryk: ...

Zatem trzymam za słowo - niech no tylko mój synek teraz coś bąknie ten temat :wink:

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro kwi 27, 2005 13:16

Doreczka pisze:czesc jestem wlasciwie nowa i nie bardzo wiem jak tu poznac kogo kolwiek mam nadzieje ze mi w tym pomozecie i w krótce sie znajde

cos o mnie mam 14 lat i nazywam sie Asia jestem opiekunką jednego kota (Dory) chociaz w domu mieszkają dwa oprocz tego mam 3 psy(dorosle)+ szczeniaki 2 zolwie papugi chomika i to chyba wszystko 8)

Witaj - :D

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw kwi 28, 2005 1:39

Kosma, Doreczka, witajcie :!:
Poznać? No to przecież już tu jesteście :lol: Wystarczy czytać wątki i wtrącać się tam, gdzie się ma coś do powiedzenia w miarę z sensem :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw kwi 28, 2005 17:30

Witam! :lol:
Może w końcu wypadałoby się przedstawić??? A więc:
Mam na imie Agnieszka mam 24 lata i mieszkam z narzeczonym Kielcach.
Zawsze miałam psy a obecnie jestem szczęsliwą właścicielką Hipolita!!!Mam też 4 letnią suczkę Puńkę (znajda podobnie jak Hipolit).
Obrazek

lilith_aga

Od: Sob kwi 23, 2005 16:23

Post » Czw kwi 28, 2005 17:39

Kot Hipolit mamy mojego TZ-ta pięknie się kłania :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt maja 13, 2005 13:02

Dzień Dobry Kocioluby!
Mam na imię Maria, wiek... hm, powiem tylko tyle, że mam dorosłego syna. Stan posiadania: jedna Kiciunia Myszka vel Misia, jeden kotek wirtualny, acha był jeszcze pies ale niestety już go nie ma, miałam go 15 lat, teraz jest w psim raju (mam taką nadzieję).
Chciałabym się kiedyś dokocić, ale warunki rodzinne i lokalowe mi na to nie pozwalają, ale nie tracę nadziei, że może kiedyś to się zmieni, a póki co staram się w miarę możliwości wspierać wszelakie akcje ratowania i dokarmiania kotów i psów innych ludzi, to na razie tyle o mnie.

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt maja 13, 2005 13:05

Mario, najważniejsze żeby mieć marzenia. Wtedy mają szansę się spełnić. :lol:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt maja 13, 2005 13:11

Majorka pisze:Mario, najważniejsze żeby mieć marzenia. Wtedy mają szansę się spełnić. :lol:

"marzenia umierają ostatnie" i tego się trzymam

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 14, 2005 7:37

To ja tez sie przedstawię. Mam na imie Irena wiek... chm.. - mam 16 letniego syna i TŻ. Od zawsze były u nas w domu koty. Obecny stan zakocenia: sztuk dwie - 2-letni Kajtek - znajda wyrzucony przez sąsiadów kiedy przestał być małym koteckiem i Kolombina vel Cola od Ryśki z CK.
tydzień temu straciliśmy nasza kochaną Balbinke, która była z nami od 9 lat (niewydolność nerek).
Na forum trafiłam przez przypadek przegladając net. Bardzo mi pomogły rady forumowiczów, a także wsparcie udzielone w trudnych chwialch.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Sob maja 14, 2005 10:23

Irma pisze:To ja tez sie przedstawię. Mam na imie Irena wiek... chm.. - mam 16 letniego syna i TŻ. Od zawsze były u nas w domu koty. Obecny stan zakocenia: sztuk dwie - 2-letni Kajtek - znajda wyrzucony przez sąsiadów kiedy przestał być małym koteckiem i Kolombina vel Cola od Ryśki z CK.
tydzień temu straciliśmy nasza kochaną Balbinke, która była z nami od 9 lat (niewydolność nerek).
Na forum trafiłam przez przypadek przegladając net. Bardzo mi pomogły rady forumowiczów, a także wsparcie udzielone w trudnych chwialch.

witaj :D
a moze chodziłyśmy razem do szkoły :roll:
ale chyba nie znam ,zadnej Ireny :roll:
no, wirtualnie juz znam :D , a pewnie poznam osobiście na jakimś spotkaniu forumowym :D
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Sob maja 14, 2005 11:13

Witam!

Tak jak wiele osób, oglądam te forum i stronę od dawna, ale dopiero teraz nabrałam ochoty na pisanie :)

Nazywam się Agnieszka, ale mój oficjalny, wieloletni nick to Nakasha ;) Mam prawie 20 lat, studiuję prawo i anglistykę dziennie w Białymstoku - mam ukochanego, z którym jestem blisko 3 lata, ale na razie żadnych dzieci ;)

Koty miałam od 6 roku życia i wiele się dzięki nim nauczyłam. Jednak zawsze były to samce, Fryga jest moją 1szą samiczką :) Odeszły ode mnie: Don, Figaro, Mruczek.... "Przelotnie" miałam jeszcze z 4 koty, ale albo zmarł od chorób, albo zostały szybko zagryzione, albo je oddałam... Don często przyprowadzał do nas swoj dzieci [miał taką 1 wybraną samiczkę i zawsze z nią przebywał] więc zdarzało się, że mieliśmy nawet 5 kotów jednocześnie ;)

Jest jeszcze Miki, kotek, którego przygarnęłam (jak wszystkie... jak zawsze ;) ) i "wcisnęłam" mojej cioci - niestety gdy wyjechała do pracy do innego miasta, Miki trafił do moich dziadków. Często się widzimy, więc mam z nim stały kontakt ;) Jest wykastrowany, wielki i gruby (zimą potrafi ważyć nawet do 6 kg!!!) - dziadkowie go rozpieszczają ;) Jest najsilniejszy z całego osiedla - i szokująco inteligentny. Naprawdę - nigdy nie słyszałam, ani nie czytałam, ani nie widziałam bardziej cwanego i mądrzejszego kota od niego.

Moje 2 kocice to Fryga i Gwiazdka - obie wredne, złośliwe, mające maniery kapryśnych księżniczek, zdominowały cały dom, a w dodatku nie znoszą się nawzajem i walczą o miejsce przy moim boku ;) Na szczęście jestem jedyną osobą, w stosunku do której są posłuszne, miłe, przytulne i całkowicie uległe - kochamy się bardzo mocno i często jestem zaszokowana ich wiernością :) Fryga jest szerlakowata (biało-rudo [rudy w brązowe paski] - czarna], matka była rasowa (brytyjska krótkowłosa), ojciec nieznany, a Gwiazdka jest biała w szare łaty, które są w czarne paski - prześliczne :)

Jestem również właścicielką 8 uroczych szczurów [matka: Siona, dzieci Izet, Kalis, Hektor, pozostałe: Noma, Agape, Ziemowit, Kropelka, wiek: od 7 do 5 miesięcy] - szczury to moja wielka miłość ;) nie, koty nie lubią szczurów i nawzajem - omijają się z daleka. Niestety kotki nie są już takie grzeczne gdy chodzi o myszoskoczki czy chomiczka....

Z psem [Chat, lat 5] mają stosunki różne - Chat i Fryga się ignorują, ale Gwiazdka bawi się z Chatem ;)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Sob maja 14, 2005 14:59

Mała bardzo chetnie poznałabym osobiście całe forumowe towarzystwo.
jak bedzie jakies spotkanie to chetnie przyjde. Nie mogłyśmy chodzic razem do szkoły bo my w Bedzinie mieszkamy dopiero 6 lat. Przez lata mieszkaliśmy w hotelu prac. UŚ i w koncu dorobismy sie własnego lokum.
W pracy jest kilka zakoconych osób i dzieki forum uswiadomiłam im, że wiskas i KK nie jest dobry i rozdałam troche próbek z dobrym zarełkiem.
pozdrawiam
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Sob maja 21, 2005 22:14

Witam
Mam na imię Alina i mam w domu dwie kotki.
Pierwsza urodzona pod koniec sierpnia 2004 trafiła do nas ze schroniska w listopadzie 2004. To czarno biała europejka Neska ale wołamy na nią Kitka.
Brytyjka była marzeniem męża i dzięki niższej cenie jakoś zdołaliśmy ją kupić. Urodzona w październiku 2004 jest u nas od lutego 2005.
Ma na imię Aylin.
Oprócz tego od 7,5 roku towarzyszy nam mieszaniec Chip.
Mamy także chomika i rybki. :)
Gdybyśmy mieli dom pewnie nasze zoo byłoby liczniejsze niestety mieszkanie trochę ogranicza marzenia. :)
Cieszę się, że tu trafiłam i witam wszystkich serdecznie. :)
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

[poprzednia][następna]