Domowe i bezdomne koty Joli Dworcowej-pomóżcie je nakarmić!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 03, 2013 12:32 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

jolabuk5 pisze:
MalgWroclaw pisze:Szpital, znaczy.

No tak. Całe szczęście, ze Jola potrafi sama "obsłużyć" swoich chorych, zarobić zastrzyki, podać tabletki... A przede wszystkim złapać delikwenta, któremu trzeba coś podać :twisted:

bo nasza Jola jest The Best!
bo wszystkie JoleThe Best
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob sie 03, 2013 21:06 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

ewa_mrau pisze:
jolabuk5 pisze:
MalgWroclaw pisze:Szpital, znaczy.

No tak. Całe szczęście, ze Jola potrafi sama "obsłużyć" swoich chorych, zarobić zastrzyki, podać tabletki... A przede wszystkim złapać delikwenta, któremu trzeba coś podać :twisted:

bo nasza Jola jest The Best!
bo wszystkie JoleThe Best
... mry!

Nie, to Ewy są the best! :D
A Jola już wie, że ten kot, nazwany bez sensu "brytyjskopodobnym", bo on jest raczej norweskopodobny - albo, jak dzis stwierdziła Jola - "syberyjskopodobnym", z półdługim włosem, nalezał do pani z 4 piętra, która zmarła, dzieci sprzedały mieszkanie, a kotka wypusciły,bo "to lepsze niż schronisko" :evil: Kocur jest wykastrowany. Jola chce go złapać, bo jest "prawie rasowy", więc ma szanse na dom...
Ostatnio edytowano Nie sie 04, 2013 16:43 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 03, 2013 21:16 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Ludzie mają schizę na punkcie schroniska? Nie, żebym była za, ale lepsze wypuszczenie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 04, 2013 16:47 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Myśle, ze po prostu nie chciało im się jechać na kraniec Łodzi i wysłuchiwać uwag, że powinni się kotem zaopiekować sami.
A kot jest naprawdę piękny i wielki, Jola pokazała mi zdjęcie w telefonie - jak wróci wnuczka w przyszłym tygodniu, to przeleje do kompa i przyśle mi, wtedy Wam pokażę i od razu wystawię ogłoszenie, bo kot powinien znaleźć dom. Ogon ma wielki i puchaty, sierść długą, naprawdę wyglada rasowo.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 04, 2013 22:16 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

A gdzie ten banerek do zooplusa? Napisane jest kilka wątków wyżej że można klikając na banerek zrobić zakupy a Jola Dworcowa ma z tego pewnie jakieś upusty na zakup karmy. Chętnie pomogę choćby w ten sposób. Dopóki mam trzy koty ( "moje trio prosi o pomoc") i tak kupuję karmę hurtowo.

Schroniska i przytuliska nie przyjmują kotów.

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10

Post » Nie sie 04, 2013 23:03 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

jogi45 pisze:A gdzie ten banerek do zooplusa? Napisane jest kilka wątków wyżej że można klikając na banerek zrobić zakupy a Jola Dworcowa ma z tego pewnie jakieś upusty na zakup karmy. Chętnie pomogę choćby w ten sposób. Dopóki mam trzy koty ( "moje trio prosi o pomoc") i tak kupuję karmę hurtowo.

Schroniska i przytuliska nie przyjmują kotów.

a w moim podpisie
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pon sie 05, 2013 9:26 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Banerek Zooplusa jest z boku po prawej stronie blogu - po kliknięciu wchodzi się normalnie na stronę zooplusa. A z każdego zakupu coś tam trafia do nas i może być wykorzystane "na koty" - Joli i inne potrzebujące.
Link do blogu w podpisie ewy, ale podam też tutaj:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sie 06, 2013 11:32 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Pamiętam, że kiedyś był problem z porządnym portfolio dla kotów Joli ... :roll:

Przy okazji innego tematu trafiłam na takie coś ... myślę, że można zgłosić, że się potrzebuje wolontariusza z aparatem do obfocenia zwierzaków - a nuż znajdzie się ktoś z Łodzi lub okolic :)

https://www.facebook.com/fotowolontariu ... ion=stream
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro sie 07, 2013 19:44 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

cytuje z Lento:
Dnia 1.08 br w centrum Łodzi zaginęła 4-miesięczna trikolorowa kotka, na szyi miała różową obróżkę z dzwoneczkiem.
Ostatnio była widziana ok 23:00 z grupką ludzi przy ul. Roosevelta
W razie znalezienia proszę o pilny kontakt przez fb lub tel 503-506-957 Katarzyna Bąk

Obrazek
-------------
... mry!

ewa_mrau

Post » Sob sie 10, 2013 1:55 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Myszeńk@ pisze:Pamiętam, że kiedyś był problem z porządnym portfolio dla kotów Joli ... :roll:

Przy okazji innego tematu trafiłam na takie coś ... myślę, że można zgłosić, że się potrzebuje wolontariusza z aparatem do obfocenia zwierzaków - a nuż znajdzie się ktoś z Łodzi lub okolic :)

https://www.facebook.com/fotowolontariu ... ion=stream

Można poprosić, tylko u Joli trudno się umówić, bo ona ciagle biega z kotami do lecznicy, biega karmić, biega łapać...
Bardzo chora jest Solitka, ma - niewiadomo z czego - zapalenie płuc, ale Jola podejrzewa że ma też FIP. Koteczka jest bardzo słaba, nie wiadomo, czy przeżyje. Taka mała, kochana, miziasta kruszynka...
Obrazek Obrazek

Junior lepiej, juz rozrabia, to znaczy bije inne koty.
Obrazek

Melcia też wyzdrowiała i chce się ciągle miziać. Obrazek

Tomciowi także przeszło i dziś porwał ze stołu fileta z kurczaka, który Jola kupiła dla chorych kotów. Musiał oddać, ale potem dostał swoją porcję :D (na zdjęciu - z Romciem, braciszkiem)
Obrazek

Trójłapek bardzo kiepski, odnowił mu się grzyb.Obrazek

Niunia jak zwykle ma biegunkę, nawet nie ma jej jak leczyć, bo jest prawie niełapalna (nawet dla Joli).
Obrazek

Na szczęście Kajtek i Rumcajs aktualnie nie mają zaostrzenia dolegliwości (Rumcuś zapalenie dziąseł, Kajtek- już nie pamiętam, co).
Obrazek
Obrazek

Syberyjskopodobny okazał się trochę kłopotliwy, syczał na Jolę, ale za to dobrze dogadał się z kotami. A dziś pogodnie przywitał się z Joli znajomym. Ciekawe, przecież miał opiekunkę, a nie opiekuna. Niestety, wnuczka Joli jeszcze mi nie przysłałajego nowych zdjęć.
Obrazek

Jola wypusciła po sterylce matkę Solitki i Volcika. Strasznie jej było żal, bo kotka była oswojona, nie chciała wyjść z transportera... Jola się popłakała, ja też jak mi to opowiadała. Jola wołała na nią Chrupek, chyba dlatego, że lubiła chrupki. Taka zwykła burasia, dośc jasno umaszczona. Po sterylce była u Joli prawie 2 tygodnie :(
Szukam jej domu, właściwie powinnam ją wziąć do siebie, bo dwupak juz zwolnił łazienkę, ale to by już była dziesiąta...

Jola cały czas poluje na jeszcze jedną ciężarną kotkę, matkę Melci i Belci (chyba,wszystko mi się już myli). Ale jak kilka dni temu ustawiła się z klatką, to zamiast tej kotki złapała inna, obcą, tez ciężarną. Już ją wysterylizowała i wypuściła. Na szczęście nie była oswojona.

A ta "znajoma" ciężarna nadal nie złapana. :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sie 10, 2013 5:25 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Bardzo smutno czytać o matce Solitki i Volcika :(
nie lubię takich sytuacji, a nie da się ich uniknąć.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob sie 10, 2013 9:21 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Bardzo się staram nie wypuszczać miziaków. Jola ma dziś sprawdzić, co się dzieje u koteczki. Warunki w Elektrowni są niezłe,teren spory, koty są karmione. Ale co dom, to dom... :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sie 10, 2013 19:50 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Mała Solitka nie żyje.To jednak był FIP... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sie 10, 2013 19:59 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Solitko [*] - żegnaj koteczko :cry:
Cieszę się tylko że cię poznałam i mogłam przytulić.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sie 10, 2013 20:03 Re: koty Joli Dworcowej - prosimy o pilną pomoc!!!

Solitka [*]
Jak się ma Volcik? To brat przecież
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]