Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 15:10 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

feryenne pisze:I jeżeli ja dając np. równowartość sterylizacji dwóch kotek, chciałabym, żeby wysterylizowano dwie kotki, a nie jedną i opłacono coś tam innego, to bardzo proszę o uszanowanie mojej decyzji.
Tylko tyle.

I to jest zrozumiałe. Ale bez przechowania Lilianna nie ma jak ciachnąć tych kotek, więc zdecydowałyśmy się doliczyć przechowanie do ceny zabiegu. Tak jak płacąc za kastrację płaci się nie tylko za sam zabieg, ale i za leki, opatrunki etc.

Lilianna, spokojnie, w razie czego ja zapłacę, nie kłóćmy się bo naprawdę nie ma o co.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 08, 2011 15:11 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Ja krzyczę, dlaczego przez 2 m-ce nikt nie miał pretensji tylko dopiero teraz, jak jest moja kolej
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw gru 08, 2011 15:13 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

No ok, niepotrzebnie to tak personalnie wyszło, sorry Lilianna.
Skoro tak było umówione, to zdecydowanie tak powinnaś dostać.

Ale jak widać trzeba na nowo ustalić zasady.
Wszyscy mamy wspólny cel i pozostaje tylko ustalić szczegóły.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw gru 08, 2011 15:18 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Gdy weszłam po raz pierwszy na forum KK sama zawitała na mój wątek z pytaniem jak mogą pomóc. Karmy, leczenie nie ale sterylizacje owszem. Mając 2 kotki pod blokiem zapytałam jakie warunki trzeba spełnić i zostałam wciągnięta na listę. Od razu zaznaczyłam, że kicie muszą zostać w lecznicy. Nie było problemu, na liście jest to napisane już tak długo i nie było odzewu ani żadnych zastrzeżeń
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 08, 2011 15:26 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

skwareek pisze:Nie chcę się za bardzo wtrącać bo Kasę wsparłam tylko raz czy dwa bazarkiem ale z tego co pamiętam to różne fundacje też czasem korzystały z pomocy Kasy :roll: .

Jakie i kiedy?
Przejrzałam wątki kasowe i nie znalazłam, ale może coś przeoczyłam.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 08, 2011 15:35 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

To było jeszcze na wcześniejszym wątku.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 08, 2011 15:38 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

skwareek pisze:To było jeszcze na wcześniejszym wątku.

Przejrzałam wszystkie - nie znalazłam.
Daj link, czy coś.
Jako żywo nie pamiętam takiej sytuacji, znaleźć też nie mogłam, dlatego tak się dopominam.

magaaaa

Post » Czw gru 08, 2011 15:39 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Lilianna J-wie pisze:
Nie chcę się za bardzo wtrącać bo Kasę wsparłam tylko raz czy dwa bazarkiem ale z tego co pamiętam to różne fundacje też czasem korzystały z pomocy Kasy :roll: .

O, proszę.. Więc o co chodzi?

Pewnie o przetrzymanie.

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Czw gru 08, 2011 15:50 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

KK jak dotąd nie wspomagała fundacji ani innych organizacji.
Bardzo łątwo to sprawdzić, są tylko dwa wątki przed naszym.
Nie wiem na jakiej podstawie skwareek twierdzi że tak, dlatego proszę o link czy coś.
Ja obejrzałam dokładnie wykaz osób które skorzystały z pomocy KK i nie ma tam żadnej fundacji ani organizacji prozwierzęcej.
Przynajmniej ja nie widzę, może coś mi umknęło.

Poza pytaniem o zwrot za paliwo nikt jak dotąd nie domagał się zwrotu za koszta poboczne - typu przetrzymanie kotów po zabiegu.
I przeciwko temu właśnie protestowali darczyńcy.
Tak na PW jak i na forum.

PW było takiej treści:
Jak wiesz wpłacam na KK co jakiś czas.
Teraz rzadziej, bo obserwuję, że dzieje się coś dziwnego z tą kasą.
Pojawił się zapis o płaceniu za sterylki kotów które mają ubogich właścicieli.
Przychodzi po pieniądze TOZ.
Jeszcze trochę, a pojawi się Magda Szwarc.
Jako darczyńca nie zgadzam się na takie dysponowanie moimi pieniędzmi.
Zastrzegam sobie anonimowość.

Ponieważ nie chcę otrzymywać tego rodzaju PW i nie chcę by ktoś myślał, że leceważę darczyńców KK - proszę Aga: załóż fundację, czy też wybierz inny rodzaj funkcjonowania finansów kasy.
Gdyby ktoś coś mi wpłacił "z rozpędu" oczywiście zapewniam, że wszelkie kasowe pieniądze trafią na konto sterylek, kiedy tylko Aga wskaże mi gdzie mam je przekazać.

magaaaa

Post » Czw gru 08, 2011 16:04 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:KK jak dotąd nie wspomagała fundacji ani innych organizacji.
Bardzo łątwo to sprawdzić, są tylko dwa wątki przed naszym.
Nie wiem na jakiej podstawie skwareek twierdzi że tak, dlatego proszę o link czy coś.
Ja obejrzałam dokładnie wykaz osób które skorzystały z pomocy KK i nie ma tam żadnej fundacji ani organizacji prozwierzęcej.
Przynajmniej ja nie widzę, może coś mi umknęło.

Poza pytaniem o zwrot za paliwo nikt jak dotąd nie domagał się zwrotu za koszta poboczne - typu przetrzymanie kotów po zabiegu.
I przeciwko temu właśnie protestowali darczyńcy.
Tak na PW jak i na forum.

PW było takiej treści:
Jak wiesz wpłacam na KK co jakiś czas.
Teraz rzadziej, bo obserwuję, że dzieje się coś dziwnego z tą kasą.
Pojawił się zapis o płaceniu za sterylki kotów które mają ubogich właścicieli.
Przychodzi po pieniądze TOZ.
Jeszcze trochę, a pojawi się Magda Szwarc.
Jako darczyńca nie zgadzam się na takie dysponowanie moimi pieniędzmi.
Zastrzegam sobie anonimowość.

Ponieważ nie chcę otrzymywać tego rodzaju PW i nie chcę by ktoś myślał, że leceważę darczyńców KK - proszę Aga: załóż fundację, czy też wybierz inny rodzaj funkcjonowania finansów kasy.
Gdyby ktoś coś mi wpłacił "z rozpędu" oczywiście zapewniam, że wszelkie kasowe pieniądze trafią na konto sterylek, kiedy tylko Aga wskaże mi gdzie mam je przekazać.

Wpłać wszystko Liliannie do kwoty 316 zł, resztę Olafen. I wracamy do bazarków / wpłat na konkretne cele. Ciekawe, czy przez to zabiegów będzie więcej, chyba trzeba pogratulować "oburzonym".

Potwierdzam, że od dawna płacono z KK na kastracje kotów osób niezamożnych, tak samo zgłaszali się wolontariusze różnych organizacji i pieniądze otrzymywali - nie jako organizacja, a jako konkretne osoby. Co na jedno wychodziło.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 08, 2011 16:15 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Magaaaa wcale Ci się nie dziwię że nie chcesz otrzymywać tego typu pw.
Jeśli jest tam zarzut że zgłaszają się osoby ubogie po pomoc w kastracji to chyba ręce opadają.
Czy tak trudno zrozumieć że jak się takim osobom nie pomoże to będzie o wiele większy kłopot i będą wydane większe pieniądze.

Taka osoba nie wysterylizuje kotki ta urodzi małe i następne i tak to sobie będzie szło. A póżniej jest lament na forum bo pojawia się alarmujący temat że potrzebna jest pomóc bo jest 20 czy 30 kotów do natychmiastowego leczenia, adopcji, sterylizacji.

Tu nie powinno chodzić o to że moja wpłata idzie na pomoc ubogim właścicielom kotów. Tylko o pomoc dla kotów. I to powinno być najważniejsze. Że kolejny kot nie powiększa olbrzymiej kociej biedy.
Ostatnio edytowano Czw gru 08, 2011 16:19 przez meg11, łącznie edytowano 2 razy
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw gru 08, 2011 16:17 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

meg11 pisze:Magaaaa wcale Ci się nie dziwię że nie chcesz otrzymywać tego typu pw.
Jeśli jest tam zarzut że zgłaszają się osoby ubogie po pomoc w kastracji to chyba ręce opadają.
Czy tak trudno zrozumieć że jak się takim osobom nie pomoże to będzie o wiele większy kłopot i będą wydane większe pieniądze.

Taka osoba nie wysterylizuje kotki ta urodzi małe i następne i tak to sobie będzie szło. A póżniej jest lament na forum bo pojawia się alarmujący temat że potrzeba pomóc bo jest 20 czy 30 kotów do natychmiastowego leczenia, adopcji, sterylizacji.

Dokładnie o to mi chodziło. O to, że rozmnażalnie należy dusić w zarodku, a nie pozwalać na rodzenie się kolejnych niechcianych kotów.

A jeśli o to nieszczęsne przetrzymanie chodzi- spokojnie, zapłacę te 100 zł, nie ma o co kruszyć kopii.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 08, 2011 19:24 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

I tu widać prawdziwych ludzi dobrego serca..
Reszty nie będę komentować, bo mi się to w głowie nie mieści
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 08, 2011 21:31 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Lilianna J-wie pisze:I tu widać prawdziwych ludzi dobrego serca..

A mi się w głowie nie mieści, że ktoś chce za mnie decydować na co mam wydać swoją kasę.
I tylko wtedy jestem "człowiekiem dobrego serca" jeśli nie będę wnikać dokładnie na co poszło.

Z mojej strony tylko prośba: ustalcie/ustalmy dokładne zasady, na jakich będzie działała KK, napiszmy to w pierwszym poście i wtedy każdy będzie mógł zdecydować, czy pomaga czy nie.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw gru 08, 2011 21:55 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

feryenne pisze:
Lilianna J-wie pisze:I tu widać prawdziwych ludzi dobrego serca..

A mi się w głowie nie mieści, że ktoś chce za mnie decydować na co mam wydać swoją kasę.
I tylko wtedy jestem "człowiekiem dobrego serca" jeśli nie będę wnikać dokładnie na co poszło.

Z mojej strony tylko prośba: ustalcie/ustalmy dokładne zasady, na jakich będzie działała KK, napiszmy to w pierwszym poście i wtedy każdy będzie mógł zdecydować, czy pomaga czy nie.

Czyżby do tej pory nie było jasnych zasad jak działa KK? Nie było nigdy i nigdzie napisane jasno na co i dla kogo idą pieniądze? Dziewczyny zbierałyście pieniądze bez opisania i zapisania na co je wydajecie? Bo z postu feryenne wynika że żadnych zapisów nie było.

Feryenne nie wypaczaj sensu wypowiedzi Lilianny J-wie.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]