Robin -dżentelmen z działek szuka domku.NIEAKTUALNE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 11:54 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Lidka pogadaj z Mruczeńką może dałoby się jakieś "potwierdzenie" napisać że kasa będzie wysłana jeśli o to się boi. No i zapytaj jednak tego innego weta też. W końcu fundacja For Animals jest znana i pewnie nawet mogliby tam zadzwonić i się upewnić, że jest taki fundusz że prowadzi go Mruczeńka, że są pieniadze na koncie dla Robina i tylko czekają na przelew ale to musi być za wykonaną usługę
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 06, 2011 13:49 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Czekam za odpowiedzią bo ja bym zapłaciła za Robinka a muszę kupić karme dla kotów, więc zapytałam się Mruczeńki czy ona by kupiła może karmę .Taka zamiana i wet by miał kasę od razu a Mruczeńka by mi przysłała karmę zobaczymy .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lip 06, 2011 15:49 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Tutaj wstawiam takie moje jakby wytłumaczenie dla czego nie moge Robinkowi powtórzyć sama tych testów , wstawiam wam zdjęcia moich wszystkich zwierzaków w domu które mam i na działce .Żebyście nie mówili że wredna baba ze mnie ....A ten maluch osobno to kotka którą zabrałam w poniedziałek z pod szpitala gdzie karmię koty gdy by tam został rozjechały by go samochody....;(

lidka02

Post » Śro lip 06, 2011 15:52 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Lidko, no nikt by przeciez nie powiedzial, zes wredna, no co Ty. Zeby wydac pieniadze na testy to najpierw trzeba je miec :( I tak kombinujesz jak mozesz przeciez...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro lip 06, 2011 15:54 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

lidka02 pisze:Czekam za odpowiedzią bo ja bym zapłaciła za Robinka a muszę kupić karme dla kotów, więc zapytałam się Mruczeńki czy ona by kupiła może karmę .Taka zamiana i wet by miał kasę od razu a Mruczeńka by mi przysłała karmę zobaczymy .

A no to tak jak żeśmy pisały na PW. Myślę ze się tak by to udało zrobić.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lip 06, 2011 16:25 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Lidko, z tym babskiem, które jest wetem i gdzie leczysz zwierzaki trzy lata, chętnie bym pogadała- od kiedy to pieniądze sie bierze przed wykonaniem usługi a nie po?- domniemana próba wyłudzenia, nawet tak bym to ujęła,l bo płacąc nie masz gwarancji ,ze usługę wykona, w dodatku rzetelnie i korzystając z całej wiedzy, tylko że z tą wiedzą u niej tez jakoś fatalnie.
Jesli płacącym będzie fundacja, ma zakichany obowiązek wystawic fakturę po wykonaniu usługi, w dodatku przelewową(fundacja jest instytucją, a baba jest na działalności gospodarczej, łachy nie robi, nie może odmówic przelewowej faktury, bowiem takie obowiązuja w obrocie gospodarczym- klient, jesli nie jest osoba fizyczną nieprowadząca działalności gospodarczej może zgodzic sie na gotówkę, ale instytucje nigdy tego nie robią ze względów księgowych , fundacja jest na uproszczonej rachunkowości, poza tym nie przypuszczam,aby prowadziła kasę), chyba że ją obowiązują inne niż funkcjonujące przepisy prawa gospodarczego i podatkowego, jeśli z babą masz problem, wystarczy,ze podasz mi namiar, chętnie z nią porozmawiam. Oczywiście jedyne prawo jakie ma to odmówic wykonania usługi , wg mnie niewielka strata dla zwierząt :wink: , tym bardziej,że masz juz nowego weta, nie bój sie zmiany, jesli będąc takim klientem u niej , tyle czasu, nie tylko nie masz zniżek, ale jeszcze nawet ratalnie nie płacisz (u moich wetów to norma),to i tak zmiana weta jest o wiele za późno. Porównaj podejście tej baby i nowego weta do zwierząt, to wiele powie-to tylko moje zdanie, bo nie mogę spokojnie siedzieć czytając podejście tej baby do klienta i ustanawianiem sobie własnych przepisów podatkowych.
Oczywiście pomijam tu normalną kwestię ludzką(etyka ), która powinna sie kierować.

a tak poza tym piękneeeee masz te stworzenia :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 06, 2011 16:49 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Sliczne zwierzaki :1luvu:

zuza

Post » Śro lip 06, 2011 19:39 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

To maleństwo to ten nowy kotek z pod szpitala to kotka , jeszcze sie boi jest śliczna .A wet ona jest dobra wyciągła mi kotka z panlekopeni krew mu szła z pyszczka , z odbytu nie jadł prawie dwa tygodnie cały czas jezdziłam z nim na kroplówki i ipo leki i biedak wyszedł z tego ale się męczył , fakt że straciłam majatek ale kot żyje i jest wspaniały .Zawsze u niej płacę od ręki i tyle ile żąda , ona mówi że mam zniżkę bo nie bierze mi za wizyte , ten duży pies u niej miał usuwanego guza w pyszczku dwa lata temu laserowo i jest ok .Ona ma cały sprzęt robi wszystko , a po tej chorobie panlekop.... , to szczepiłam wszystkie koty poszła na szczepienie moja cała wypłata jeszcze wtedy pracowałam teraz już nie pracuje , poszedł równy 1000 zł . więc p.wet powinna mieć do mnie więkrze zaufanie tak mi sie wydaje .A ten nowy wet jest wet. w schronisku w Inowrocławiu widać że kocha zwierzaki ma inne podejście do nich poleciła mi go znajoma byłam u niego raz i jadę w piątek z trzema kotkami jednym niestety do uśpienia z tym co ma AIDS ..

lidka02

Post » Śro lip 06, 2011 19:44 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Ten nowy wet. nie wysyła niestety testów do Niemiec bo się pytałam a szkoda,.

lidka02

Post » Śro lip 06, 2011 19:44 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

Wspolczuje Lidka, ale czasem niestety trzeba :(

zuza

Post » Śro lip 06, 2011 20:06 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

WIEM ODWLEKAM JUŻ TO OD TYGODNIA ALE KOTU LEPIEJ NIE JET MIMO NAWADNIANIA I ZASTRZYKÓW A BYŁAM Z NIM DWA RAZY , APETYT BLISKI ZERU , ALE BIDULA MRUCZY , CHWIEJE SIE I Z TĄ CHUDĄ DUPKĄ IDZIE DO PIASKU .PRZYKRE TO BARDZO -ALE TAM BĘDZIE JEJ PEWNIE LEPIEJ I ZACZNIE SOBIE BIEGAĆ JAK NORMALNY KOT .MAM TAKA NADZIEJĘ :( :cry: .TO BEDZIE W PIĄTEK JUTRO NIE MAM AUTA ....

lidka02

Post » Śro lip 06, 2011 20:12 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

:(
Trzymaj się.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 07, 2011 5:55 Re: Kotek z białaczką skreślony przez każdego .

:(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]