Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 15:30 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Szalony Kot pisze:Ale jak często Tribiotic? Zaciekawiłaś mnie :>

Tylko od razu pisze, że ja Tribiotic nie stosowałam stricte na świerzba - tzn. objaw był bardzo świerzbopodobny - brązowa maź i strupki ale wet w środku (głęboko) nie widział ogniska świerzba i stawiał na alergię na nowy płyn do uszu (własciwie dwa dni po zastosowaniu tego nowego płynu się to "coś" pojawiło) - w sumie zanim poszłam zrobić wymaz, bo się babrało po Oridermylu jeszcze bardziej, to posmarowałam Tribiotykiem i zaczęło w oczach przechodzić.

Ja czyściłam ucho płynem do uszu - nie tak jak zwykle wacikiem ale wkraplałam płyn do środka i rozmasowywałam ucho a potem patyczkiem do uszu smarowałam Tribiotykiem - raz dziennie taki zabieg.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 02, 2011 15:31 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:to widocznie weci do których chodzę i którzy zalecili Advocata nie znają się :wink:

chodzimy do tych samych z tego co wiem tylko że ja jestem wredny klient i się kłócę ;) :twisted: powiedziałam że absolutnie żadnego Advocata koniec kropka :twisted: ale ja mam traumę "lekarską" więc mi wolno :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro lut 02, 2011 15:37 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lut 02, 2011 15:33 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:to widocznie weci do których chodzę i którzy zalecili Advocata nie znają się :wink:

a co do Orudermylu to chyba mi to właśnie Paulina mówiła jako pierwsza że ten pestycyd wycofali.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lut 02, 2011 15:34 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Hehe, mój wet na świerzba u Szelmy podał dousznie dectomax - czyli amerykańską, bodajże, iwermektynę, którą normalnie podaje się w zastrzyku i w Polsce nie jest zarejestrowana jako lek dla kotów ani psów. Ale jest powszechnie stosowana, bo jest skutecza.
Wystarczyło jedno podanie i kolonia wymarła :P Nawrotu nie było. A koszt nie był wielki, nie więcej niż 10 zł(dokładnie nie pamiętam).

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw lut 03, 2011 10:16 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Gibutkowa pisze:

chodzimy do tych samych z tego co wiem tylko że ja jestem wredny klient i się kłócę ;) :twisted: powiedziałam że absolutnie żadnego Advocata koniec kropka :twisted: ale ja mam traumę "lekarską" więc mi wolno :mrgreen:

:mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lut 03, 2011 10:20 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 wiadomo już coś o kosztach małej? :)
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Czw lut 03, 2011 10:43 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

anduk pisze:jessi74 wiadomo już coś o kosztach małej? :)

niestety nie wiadomo, nie udało mi się wczoraj nic dowiedzieć :( dopiero dzisiaj Beata, u której jest kicia, weźmie ją wieczorem na konsultacje, a jutro do innego weta. wczoraj cały dzień spędziłam na klinikach ze swoją kicią z nowotworem, ubeolewam nad tym, ale nic innego nie zdążyłam załatwić :oops:

jessi74

Post » Czw lut 03, 2011 19:11 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:
anduk pisze:jessi74 wiadomo już coś o kosztach małej? :)

niestety nie wiadomo, nie udało mi się wczoraj nic dowiedzieć :( dopiero dzisiaj Beata, u której jest kicia, weźmie ją wieczorem na konsultacje, a jutro do innego weta. wczoraj cały dzień spędziłam na klinikach ze swoją kicią z nowotworem, ubeolewam nad tym, ale nic innego nie zdążyłam załatwić :oops:

poszło szybciej niż przewidywałam :D
konsultacja u chirurga dra Bieżynskiego skończyła się od razu zabiegiem , w znieczuleniu miejscowym :ok: Kiwi już po zabiegu, czuje się dobrze, oczko musi być zakrapiane
:ok:

jessi74

Post » Czw lut 03, 2011 19:26 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Kiwi po zabiegu wymaga dużej opieki i dbania o oczko, poza tym u naszej Ani zwolniło się miejsce i Kiwi może zostać u niej tak długo , aż znajdzie domek na stałe :1luvu: :1luvu: :1luvu: od soboty Kiwi będzie u turkawki
niestety, ale Okraglinek musi chyba pojechać jednak do domu tymczasowego w Częstochowie, gdyż prawdopodobnie Beata wyjeźdża w przysżłym tygodniu :( Ania nie może wziąć dwójki rodzeństwa

jessi74

Post » Czw lut 03, 2011 20:08 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

narazie żadne z nich się nie nadaje :wink:

jessi74

Post » Czw lut 03, 2011 21:05 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:poszło szybciej niż przewidywałam :D
konsultacja u chirurga dra Bieżynskiego skończyła się od razu zabiegiem , w znieczuleniu miejscowym :ok: Kiwi już po zabiegu, czuje się dobrze, oczko musi być zakrapiane
:ok:

Jessi, niespodziewanie szybko to się potoczyło :1luvu: Mam nadzieję, że koteczka szybko dojdzie do siebie :ok:

Bardzo się cieszę, że Kiwia znalazła DT we Wrocławiu. Czy dobrze zrozumiałam: Ania i turkawka to ta sama osoba ? :) Turkawko, dziękujemy :1luvu: W Częstochowie się pokomplikowało. Miało być miejsce wolne z początkiem lutego, a kobieta, która miała wziąć pieska ( zwalniającego miejsce) od osoby oferującej DT, wycofała się z obietnicy. Martwię się o Okrąglinka, bo teraz jest "pomiędzy" :(

Poproszę o pw na temat kosztów leczenia. Chciałabym pomóc finansowo :)
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Czw lut 03, 2011 21:10 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

tak Ania to forumowa turkawka , pewnie zaraz tutaj sie ujawni :wink:
no Okraglinek narazie zostanie sam w klatce :( będzie mu smutno :(
no ale na pewno jest bezpieczny i zadbamy o niego jak tylko możliwie najlepiej, aczkolwiek szkoda że ten domek w Częstochowie coś szwankuje :roll:

jessi74

Post » Czw lut 03, 2011 21:49 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

No właśnie szkoda, ale może się sytuacja rozładuje i dla niego. jessi kawał dobrej roboty robisz :ok:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

[poprzednia][następna]